×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Истинската история за Дебора и Георги


07 Август 2023, Понеделник, 12:00 ч.
Автор: Флагман

Общественият интерес и недоволство за зверството в Стара Загора не стихват

Покъртителна версия за касапския случай от Стара Загора, в който охранителят Георги Николаев наряза с макетно ножче 18-годишната ученичка Дебора, се разпространява в социалната мрежа Фейсбук.

Според публикациите автор на този прочит за случая, както и за последвалите протестни събития в цялата държава, е Невена Христова. Появиха се вече и съмнения, че случаят се използва, за да се прокара Закона за домашното насилие.

В тиражираната в Мрежата версия се говори, че Георги Николаев е бил сутеньор, а издевателствата над Дебора са, за да държи в страх други момичета.

Вижте версията на авторката, озаглавена "Красавицата и звярът" - съвременна родна трагикомедия за насилие и протести.

Пролог: Едно красиво, младо, наивно българско момиче от златното Загоре решава да превземе света. Подготвя се: силикон в бюста, джуки, пластове грим. И щурмува живота! За съжаление най-прекия път към успеха и материалното благополучие за такива като нея днес е "най-древната професия".

Първо действие: Натурална трагедия

"Менторът" на момичето в новото поприще - татуиран културист, познава добре "занаята". Той има жена и дете и условна присъда за насилие над друго момиче. Тоест за романтична любовна връзка не може да се говори - това си е чиста проба сутеньор. Той "разработва стоката" и я разкарва с прословутото си БМВ по адреси и хотели.

Но когато момичето решава да се оттегли от "професията" следва брутална саморазправа. Именно показния урок за останалите момичета, а не някаква имагинерна чувствена раздяла предизвиква зверската жестокост на "професионалиста".

"Звярът" притежава достатъчно полицейска закрила, за пореден път успява да надхитри съдебната система с фалшива експертиза... и отново е на свобода.

Второ действие: Почти комедия

7 (седем месеца) след първото действие някой посредствен "кукловод" решава, че историята е удобна за употреба и продължение. Медиите и социалните мрежи преекспонират случката, заливат ефира и настройват съответната аудитория за протести. И без това недоволните от съдебната система и властта хора охотно "попиват" манипулацията.

Трета глава: Трагикомедия

Стотици хора от десетина големи градове под лозунги като "Да изметем властта!" излизат на площадите в уречения час. За да... разберат че отново са използвани за нечии конкретни политически цели. Един партиен лидер с прякор Простото се изтипосва на протеста в столицата. Не е приет радушно, но казва пред камерите, каквото трябва. Друга подобна карикатура с прозвище Тиквата се хвали в ефира за приетия "Закон за домашно насилие". Законът третира семейни двойки или живеещи на семейни начала и е неприложим в случая. Но какво значи това за юридически неграмотен "ерудит" с пожарникарско образование и празна кратуна на раменете!

Епилог - статичен

- Насилникът - ще полежи някой и друг месец в затвора. Но няма да промени нито "професията", нито отношението си към подопечните момичета
- Момичето - дано след кървавата драма и преживения ужас се възстанови и преосмисли плановете си за лесен успех в живота!
- Протестиращите - вече много от тях сглобяват мозайката, прозират истината и се чувстват употребени.

Политиците - Разбират, че евтините сценарии "по действителен случай" няма да помогнат да узаконят противоестествената Истанбулска конвенция - решението на Конституционния съд е недвусмислено!
Така без особени колизии и промени завършва нашата, българска драматична творба....

Източник: pik.bg

 


В категории: Лайфстайл


8
Коментара
Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
8
Коментара по темата
8.
Ало
07.08.2023 23:31:45
0
1
Демек Дебора Компаньони.
7.
RR94
07.08.2023 23:26:56
0
1
Той работи за банда за организирана проституция и като спре да предлага "материал" ,същевременно спират и да му плащат.Я нашият с тез пари е изхранвал семейството си.
Много ми е интересно,таз негова овца изобщо знаела ли е за това или досега я е залъгвал,че ги изхранва с честен труд.
6.
RR94
07.08.2023 23:12:35
0
2
И да е била курва,не е заслужавала това.Но има наистина голяма вероятност като се е отказва от "занаята" да му е дължала пари,за разноските му по нея.
Отделно броят на порязванията може да е същия на броя на клиентите и,счупения нос за дължимото от нея и стриганата коса,като наказание за отказа и да го практикува.
По никакъв начин не му оправдавам деянието,но е ясно,че си е търсил парите в случая.
5.
Str
07.08.2023 14:20:01
1
6
Демокрация без гражданско общество няма. Обществото трябва да е чувствително към несправидливоста и затова протестите са за добро. Политиците винаги ще гледат да натрупат точки от народното недоволство, те затова са политици. Дали ще им позволим да "яхват" протестите зависи от нас, ние сме гласоподавателите. Опитите да се принизи недоволството на хората с нищо не ни помагат като общество, само обслужват задкулисието.
4.
292
07.08.2023 13:59:09
3
4
Протестите бяха спонтанно организирани, като правеха впечатление няколко неща: 1. на първа редица бяха типажи от подобни на извършителя - татуирани батки, очевидно ежедневно вдигащи железа; 2. интервюта пред телевизиите даваха каки от типажа на пострадалата - силикони, джуки, тежки гримове; 3.пълния синхрон между всички власти - законодателна, изпълнителна, съдебна, четвърта -чудо невиждано никога в България. Та човек почва да се чуди - как точно стана този фокус.
3.
ха ха
07.08.2023 13:18:00
1
16
След като е установено, че става въпрос за бизнес с проститутки. Остава да се установи размера на бизнеса и печалбите и пътят на парите и участниците и същите да палатят данъци. Да бъде сезиран и НАП.
2.
Коши Прайм™
07.08.2023 12:49:25
3
31
Авторката леко се е объркала със следното:
7 (седем месеца) след първото действие някой посредствен "кукловод" решава, че историята е удобна за употреба и продължение. Медиите и социалните мрежи преекспонират случката, заливат ефира и настройват съответната аудитория за протести.

Първо: какви седем месеца? Обществото недоволство се изля веднага след като стана ясно, че садистът е на свобода от около месец.
Второ: кое е преекспонирано? Побоят, рязането по цялото тяло, счупеният нос? Леката телесна повреда?
Трето: ако медиите не бяха обявили случая въпросният садист щеше да си е още на свобода.
Четвърто: в случая няма "съответна" аудитория за протести. Протестира се за да не могат извършителите на подобни зверства да останат безнаказани.
Пето: Истанбулската конвенция беше спряна с решение на Конституционния съд и няма как да се прескочи. Точка.

Нещо неясно?
1.
MT
07.08.2023 12:20:59
13
17
Чувствате ли се глупаво? Чувствате ми се изиграни? Така трябва. Жалко, че сте късопаметни и до утре ще сте забравили.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русков Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори