×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тъмните тайни на шведските маси


05 Април 2023, Сряда, 18:00 ч.
Автор: Флагман

Както всяко нещо на света, това има своите предимства и недостатъци

Всеки ресторант има много тайни в кухнята, и особено тези, които използват толкова популярните бюфетни маси. Както всяко нещо на света, това има своите предимства и недостатъци, така че трябва да ходите само на места, на които можете да се доверите.

Въпреки че не трябва напълно да спрем да се храним в ресторанти на шведска маса, определено трябва да сме малко по-внимателни.

В текста вижте какви тайни крият бюфетните маси, които разкриха в Reddit служителите на ресторанти.

1. От едно ядене можете да направите друго
„Обикновено голяма част от храната се преработва, например рибно ястие в понеделник може да се превърне в рибена супа във вторник. „Някои ресторанти ще изхвърлят храна само когато не могат да бъдат преработена.“ – Тери Лоу/Reddit

„Моят приятел, който работеше в бюфет, ми каза, че използвали полуизядените парчета хляб, които хората оставяли в чиниите си, за да направят крутони за салати.“ – filthy_lucre/Reddit

2. Шоколадовите фонтани са нехигиенични
„Ресторантът, в който работех, имаше шоколадов фонтан и прекарах половината си време на работа, опитвайки се да попреча на клиентите да пъхат пръстите си и други предмети във фонтана.

Спомням си една жена с гипсирана ръка, която дойде и започна да топи ягоди във фонтана. В крайна сметка тя потопи по-голямата част от гипса си във фонтана, така че цялата ѝ отливка беше покрита с шоколад. – Cursedknighttartorias/Reddit.

„Приключих с храненето и продължих с десерта.“ Когато наближих шоколадовия фонтан, видях дете да киха директно в него. То не се опита да покрие устата си, а родителите му също не се интересуваха. След това вече нямах желание да опитам шоколадовия фонтан. – Indoorsman7/Reddit.

3. Някои хора опитват храната от тавите
„Веднъж отидох на бюфет, където сервираха специален обяд, включващ разнообразие от супи и салати. Така че взех чиния и се канех да сложа салатата, когато видях една възрастна жена да яде супа направо от основните тенджери.

Тя опита всички супи и тези, които не хареса, върна в тенджерите и си тръгна, сякаш беше нещо нормално“ – AmyAriztan/Reddit.

„Един приятел от колежа работеше в китайски ресторант. Той каза, че са хванали редовен гост да потапя редовно пица в купа със супа уонтон и да я яде. За четвърти път в рамките на месец ръководството най-накрая го изгони” – ndkjr70/Reddit.

„Едно момче, което беше на около 6 или 7 години, искаше да яде дъвки. След това отиде до десертния бар, грабна една лъжица плюшени мечета и започна да ги яде от лъжицата, потапяйки същата лъжица в купата още няколко пъти.

Родителите се засмяха и му казаха да спре, след което той изплю гуменото мече обратно в лъжицата и го върна обратно в купата“ – Elephant_Kisses2/Reddit.

4. В чиниите може да има нещо различно от храна
„Не мога да ви кажа колко пъти сме открили косми в пастата и ако клиент се оплаче от това, ще занесем пастата в кухнята, отстраняваме влакната, изчакваме около 5 минути, след което ще ги върнем обратно. ' – © _GottaCatchEmAll_/Reddit.

„Спомням си, че веднъж ядяхме от бюфета и когато вдигнахме очи, видяхме един от персонала да убива мухи с електрическа ракета за унищожаване на насекоми. И това над храната. Веднага спряхме да ядем, платихме и си тръгнахме. Никога не се върнахме. Няколко месеца по-късно мястото затвори и е изоставено от 6 или 7 години” – cassievalor/Reddit.

5. Нетрайните храни не винаги се обработват правилно
„Преди работех в индийски ресторант. Техните стандарти за безопасност на храните винаги са били лоши. Много неща бяха неприемливи, но това, което прави впечатление, е голямата кофичка кисело мляко, която беше престояла няколко дни и все още се сервираше ежедневно в ресторанта. След това нещо наистина не понасям индийска храна” – © mgvertigo101/Reddit.

„Нямах работа и наистина имах нужда от пари. Така че си намерих работа като готвач и всъщност не знаех в какво се забърквам. Сервирахме много пържено пиле. И тогава веднъж ми казаха, че е купено от хора, които продават храна, която много бързо се разваля. Храната в този ресторант беше евтина и ужасна” – getyrock1200/Reddit.

6. Храната и чиниите понякога се озовават на пода
„Виждал съм хора да изпускат приборите за сервиране на пода и след това да използват същите прибори, за да поставят храна в чиниите си. Веднъж буквално грабнах лъжиците за салата от ръката на дете преди то да ги хвърли на пода” – Atra_Lux/Reddit.

7. Написаното в описанието не винаги е вярно
„В ресторанта често сервирахме наденички за закуска и години наред хората питаха дали са от свинско или телешко. В ретроспекция знам, че хората са се интересували от това поради културни вярвания или диетични ограничения. Бях безсрамен (и млад) готвач, слушайки готвачи да се оплакват от глупави модни хора, така че казах на гостите това, което искаха да чуят” – страшно/Reddit.

„Нашата университетска столова имаше проблеми с неправилно етикетиране на хранителни алергени и трябваше да пропусна много лекции поради неправилно етикетирана храна и последвали алергични реакции.

Моя приятелка веднъж почти изяде рибена пръчица, която беше етикетирана като пилешко. Но тя беше предпазлива и ме помоли първо аз да отхапя и да се уверя, че няма да изпадне в анафилактичен шок” – jazzyjazz7/Reddit.

8. Всяка грешка може да се покрие
„Веднъж шефът ми не размрази навреме телешки ребра за вечеря с барбекю. Имаше куп замразени ребра и не можеше просто да ги пъхнем във фурната.

Но той направи следното – изпържи ги. После нареди да ги потопят в барбекю сос и така да ги сервират. След това каза на всички да не казват и дума на никого. Но клиентите харесаха тези ребра и им се наслаждаваха много редовно” – BebopDC/Reddit.

„Един мой колега изпусна цяло парче с ребра на пода, което струваше около 100 долара. След това ни каза просто да го измием и да го увием“ – _GottaCatchEmAll_/Reddit.

4 суперполезни съчетания на храни

9. В ресторант може да свърши храната, но не защото няма достатъчно, а защото на някои посетители не им пука за останалите
„Родителите ми имаха бюфет ресторант и аз работех там всеки ден. Любимата ми история на ужасите е, когато двойка дойде да яде. Те обичаха раци и когато мама ги сервираше, ги изяждаха всичките.

Също така, само напомняне, щипките на раците са много скъпи! Те пренебрегнаха другите клиенти, просто ги взеха и ги изядоха. Бяха в ресторанта от може би два часа и бавно се стъмваше.

Изядоха поне раците за една седмица, така че майка ми най-накрая реши, че е достатъчно. Тя спря да ги сервира на бюфета и носеше само отделни чинии на клиенти, които ги искаха, но не можеха да ги получат заради двойката.

След това двойката се ядоса. Те буквално преобръщаха столове на масата си, обръщаха чинии, чаши и т.н. Те напълно разрушиха мястото, където седяха“ – blooberries1/Reddit.

10. Китайските ресторанти са най-добрите
„Бил съм в кухните на почти всеки голям ресторант, но ресторантите на бюфет винаги са лоши. Единственото изключение е местният китайски ресторант. Собственикът е наистина герой, който има чиста кухня” – fischestix/Reddit.

„Китайската кухня е много разнообразна. Храната също често се готви точно пред вас, което е прекрасно. Работниците са изключително професионални и всичко е вкусно“ – AndrewPro/Pikabu.

11. В някои ресторанти има специални правила за вечерящите, които слагат повече храна в чинията си, отколкото могат да изядат
Плащате входната такса веднъж, но има строго правило: плащате за цялата храна, останала в чинията ви, след като сте се нахранили“ – gogadrow/Pikabu.

„Можете да останете колкото искате в ресторант на блок маса. И на никой не му пука колко ядете. Но има едно неписано правило: трябва да имате празна чиния, след като приключите с храненето. Това означава, че не трябва да взимате повече храна, отколкото можете да изядете” – AndrewPro/Pikabu.

12. Добрите посетители могат дори да получат приятна изненада
„Сестра ми и аз отидохме в ресторанта на Home Town за много късен обяд. Хареса ни техния салатен бар, който е много добър. Взехме и малки порции от бюфета, като пиле на скара, картофи и паста със сирене.

Бяхме там около 15.30, поради натоварения график този ден. В 16 часа изборите започнаха да се променят, тъй като новото меню за вечеря щеше да започне в 17 часа.

Вместо да ни помоли да си тръгнем, управителят дойде до нашата маса и ни покани да опитаме допълнителни, различни ястия, идващи от кухнята. Той знаеше, че не сме там, за да преяждаме.” – Кардинал Робинс / Quora.


В категории: Бизнес , Здраве


Коментари
Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори