×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо ДПС вече не споменават името на „олигарха“ и неговия „кръг“


Защо ДПС вече не споменават името на „олигарха“ и неговия „кръг“
„Вие се сетихте, нали", каза Карадайъ след въпрос защо вече не споменават името на олигарха
24 Ноември 2022, Четвъртък, 19:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Иво Прокопиев, изглежда, е изпълнил заканата си да съди Карадайъ и компания за клевета

Войната на ДПС срещу олигарх и медиен кръг продължава, но без да споменава поименно за кои точно става въпрос. Днес от формацията на Доган и Пеевски дадоха брифинг в парламента заради публикация, от която те не са останали доволни, понеже отново ги свързва със защита интересите на руснаците.

„Поводът, по който заставаме днес пред вас, е една долна опашата лъжа, която я видяхме в медиите на олигарха“, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. „Става въпрос за износ на продукти от нефт с произход Русия и дерогацията на Европейската комисия за България. Изключението според нас е за българските граждани, а не за едрия бизнес. Още по-малко може да послужи като основа за поредната лъжа по адрес на ДПС от кръга на лъжата. В публикацията на лъжците вчера, публикувана в 19,06 ч., твърдят, че сме подкрепяли износа на нефтени продукти въпреки европейския регламент и дерогацията такава, каквато е за България“, добави Карадайъ.

От ДПС още на заседанието на Комисията по енергетика заявили, че ще предложат закон за прилагане на дерогацията за закупуването, вноса или трансфера на суров нефт, превозван по море, и на нефтопродукти с произход от Русия или изнесени от Русия.

„Това е позицията на Движението за права и свободи, но въпреки това, въпреки фактите и самите факти не пречат на лъжците да лъжат по адрес на ДПС и колеги от ДПС, както го правят вече четвърт век. Дълго време ние от Движението за права и свободи не се занимавахме с техните лъжи, но вече, както виждате, последните две години изобличаваме всяка тяхна долна опашата лъжа по адрес на ДПС, изнесена в медиите в кръга на лъжата на олигарха и от неговите проксита и изпълнители тук в Народното събрание“, изкоментира още председателят на ДПС.

Той отказа да отговаря на въпроси на медии.

След питане на репортер на „Флагман“ - защо вече не споменават името на олигарха, Карадайъ каза само: „Вие се сетихте, нали?“

Карадайъ и обкръжението му бяха подели мощна кампания срещу Иво Прокопиев, в която го наричаха „олигарх и медиен монополист“, както и срещу неговия „кръг Капитал“.

Защо обаче вече не ги споменават поименно? Вероятно заради изпълнение на заявката на Прокопиев отпреди няколко месеца да заведе серия от дела за клевета срещу Мустафа Карадaйъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов.

А иначе по информация на „Флагман“ статията, която е вбесила ДПС и Карадайъ вчера, е в сайта Mediapool. Той не е собственост на Иво Прокопиев, макар че е спряган за част от неговия кръг.

 


В категории: Политика


15
Коментара по темата
15.
Радев
28.11.2022 16:38:57
0
1
Mediapool действат в синхрон с олигархът Иво Прокопиев и Капитал!
14.
Бургазлия
25.11.2022 15:45:44
1
0
Очевидно е, че опорките на ДПС може да се приемат като ирония, защото точно Шиши е този престъпен олигарх, който имаше влияние над 90 процента от медийната среда... Сега май поразпродаде малко, защото стана много явно, но пипалата са опънати, защото пък много от тези медии бяха на държавна хранилка с любезното съдействие на ГЕРБ като водеща сила
13.
Dessi
25.11.2022 15:13:48
0
1
И без споменаване на конкретни имена, хората разбраха какъв лъжец е Прокопиев и всички от обкръжението му
12.
Антипартиец
25.11.2022 10:06:39
2
4
Първо трябва да се съди така наречената ЕВРОПЕЙСКА НАРОДНА ПАРТИЯ която подкрепя ЕВРОПЕЙСКАТА И БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ, членове на която са ГЕРБ, ДПС И ДБ. Тя пълни джобовете им и заедно с различните НПОта подхранва продажните медии,които манипулират съзнанието на българския народ. От което произтича мизерията в най-бедната страна на Европа.
11.
Черкеза Данчо Цонев Пицата
25.11.2022 07:45:20
3
11
Дебелия и ДС Султана ако кажат и лайна ще ям
10.
Търсят балами
25.11.2022 01:52:42
2
13
ДПС=ДС!!!!!!!
9.
КЛАНА НА ДАЛАВЕРИСТИТЕ
24.11.2022 21:44:47
5
25
ТЕЗИ СА ТОЛКОВА НАГЛИ В АЛЧНОСТТА СИ И НЕИСТОВАТА ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ , ЧЕ ЖИЕЕЙКИ СИ В ТЕХНИЯ МЪТЕН СВЯТ СИ МИСЛЯТ , ЧЕ ИЗВЪН НЕГО ХОРАТА ИМ ВЯРВАТ , НЕ ЗАБЕЛЯЗВАТ И НЕ ПОМНЯТ ВСИЧКИТЕ ИМ 32 МОШЕНИЧЕСКИ ГОДИНИ
8.
...
24.11.2022 21:36:23
2
9
Отдела за клевета - circle под купола на парламента. Какво ли зайче ще излезе от цилиндъра?
Някоя едра зайкиня на "Педро Варела"?!
7.
Турчин
24.11.2022 20:29:16
7
22
Не на русчиите комунисти доносници ционисти от гяурското дс дпс
6.
ПП са подлоги
24.11.2022 19:55:29
39
23
Ако бяха ударили Дънди Прешърс, можеше и да им се вярва, но предателите си остават предатели!Те толкова са се облажили от властта, че няма накъде.
Дреме им за тежкото социално и икономическо положение, в което оставиха
страната. Нали напълниха джобовете.
5.
ПП forever
24.11.2022 19:46:16
4
58
Докато тези антибългари не бъдат отстранени завинаги от управлението и разпределянето на порции, няма да мръднем напред.
4.
777
24.11.2022 19:19:24
62
22
В чекмеджето на Киро Палячото и Асан Меката китка, слугите на Прокопито, стажантите на Фатмака Ради юмручето се напълни от далаверата за милиони. Може и
Мунчо Радко да взема процент от посредниците.
3.
Pol
24.11.2022 19:18:54
2
41
Разстрел трябва.Веднага и за назидание.Поне на един от любимците на народа.Вервайте,ще има ефект.Никакви други мерки не влияят на тези наглеци.И последваща конфискация на неговото и на свързани с него хора.
2.
по хостелите и парапетите
24.11.2022 19:12:46
60
28
Добре помним задната седалка на Бобоков, където удобно се бе настанил
Христо Иванов, помним и времето когато Кирил Петков оглавяваше
икономическото ведомство – скандалният бизнесмен най-редовно паркираше пред входа за дългите си аудиеннции при министъра. А друг от началниците им, имащи проблеми със закона - Иво Прокопиев, всеки ден страда за все още запорираните от Антикорупцонната комисия 200 млн лв.
Някога задкулисието успяваше да скрие кроежите си. Вече, обаче, са
напълно прозрачни. Дано и гражданите го осъзнаят по време на задаващите се поредни предсрочни парламентарни избори.
1.
Salam Aleykum
24.11.2022 19:08:31
6
45
Tva Мустафак Кара АЪ гепи еуро милиони безнаказано dokoga ? Do pensiata li
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори