×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нужни са разум и обединение, за да върнем стабилността в държавата


Нужни са разум и обединение, за да върнем стабилността в държавата
В ГЕРБ също сме млади и образовани, но през годините сме доказали, че сме и качествени, казва Галя Желязкова, която е кандидат за народен представител
Ключови думи: ГЕРБ, Галя Желязкова
08 Септември 2022, Четвъртък, 14:29 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Властта не е място, където да се учиш да управляваш, необходими са компетентни хора, смята зам.-председателката на Младежи-ГЕРБ

Бургазлийката Галя Желязкова е едва на 34 години, но е от основателите на партия ГЕРБ. Тя се включва във формацията на Бойко Борисов веднага след като навършва пълнолетие. В периода 2017 – 2021 г. бе депутат в 44-ото Народно събрание. От година е заместник-председател на Младежи-ГЕРБ. За предстоящите парламентарни избори е трета в листата на коалицията ГЕРБ-СДС в Бургас.

- Г-жо Желязкова, с какво настроение започва кампанията ви в Бургас? Не ви ли писна от избори – вече четвърти в рамките на година и половина?

- Тръгваме с положително настроение за предизборната кампания в Бургас, но и с голяма тревожност за проблемите, които в момента са на дневен ред. Кризите, които произведоха последните три избора за парламент и управлението през последната една година, са големи. Тревожи ни настроението на хората. Те също се измориха и не знаят как ще посрещнат идващата зима. Както неведнъж сме казвали, ние отстояваме своята програма, своите предложения и наистина се надяваме да има един разум, който да обедини всички, за да може да върнем държавата в релси и за да може проблемите да започнат да се решават.

Онзи ден открихме нашата кампания със заявка, че се борим да спечелим максимално, защото колкото повече наши представители бъдат част от следващото Народно събрание, толкова повече се гарантира възможността да има знаещи и можещи хора, които знаят какво да направят, и са наясно със стъпките, които трябва да се предприемат за решаването на голяма част от предизвикателствата.

- Слоганът на ГЕРБ за тази кампания - „По-силни от хаоса“, звучи малко странно. Как следва да го тълкуваме?

- Всъщност този слоган не го ползваме за първи път. Държавата в момента е в огромен хаос – хаос с инфлацията, хаос с бюджета, хаос в енергетиката, хаос с доставките, хаос в абсолютно всяко едно направление. Ние искаме да кажем, че сме по-силни от хаоса и имаме изключително кадърни експерти, които от първия момент знаят какво трябва да се направи, за да може да се решат голяма част от спохождащите ни в момента кризи и проблеми.

- Това означава ли, че трябва да заложим отново на силната ръка на Бойко Борисов като премиер?

- Аз смятам, че през годините, през които г-н Борисов е управлявал и е бил министър-председател на страната, България се е развивала. Това е нещо видимо и нещо, което хората са усещали и по отношение на сигурността, и с шанса за развитие, което сме имали. За съжаление, преди няколко седмици станахме свидетели на обяснения за тревожното финансово състояние на страната. Служебният министър на финансите просто обясни, че няма сфера, в която да сме стабилни. И това е много плашещо. Защото това, на което г-н Борисов и ГЕРБ като управление сме държали и сме изпълнявали, е винаги да има стабилна финансова система. Тя в момента липсва. И най-големият проблем е, че приходите, които са заложени в сегашния бюджет, са негарантирани. Това означава, че и всички плащания по този бюджет са негарантирани. Осигурените към този момент приходи не могат да покрият увеличението на пенсиите и на голяма част от нещата, с които, не мога да разбера защо, се хвалят партиите, които бяха в управление. Това е тревожно, това е плашещо. И, да, смятам, че само и единствено когато се зарови този език на омразата и на разделението и когато се обединим в името на националния интерес, можем да вървим напред и да върнем стабилността. Аз разбирам и съм чела опорките на дамите и господата от „Продължаваме промяната“. Четейки тези опорки, аз виждам само някакви нападки към опонентите и нито едно съществено предложение какво смятат да правят оттук нататък, защото истината е, че те ни доведоха до този хаос и до това състояние, в което се намираме. Затова и ние сме по-силни от хаоса. Излизаме с този слоган, защото знаем, можем и в годините сме доказали, че нашите експерти са ръководели изключително добре сферите, в които са работили, и никога не сме имали толкова тежки проблеми специално в бюджетната сфера, която е изключително важна. В началото на годината дори нямаше приет бюджет. Точно това доведе общините и малките населени места до безпрецедентно състояние, в което те не знаеха какво да правят. Защото когато не се приеме бюджет, се работи всеки месец с 1/12 от предходната година, но разликата в цените и в услугите януари 2021 и януари 2022 г. са изключително големи. Хората помнят колко населени места спряха своето осветление заради невъзможността да плащат сметките си за ел. енергия. Излишно e да напомням и за инфлацията, която в България е двойна спрямо тази в Европейския съюз. Причина за всичко това е, че в управлението имахме едни хора, които дойдоха да се учат на гърба на държавата. Да, но държавата не е място, където да седнеш да се учиш. Там трябва наистина да застанат хора, които знаят и могат да работят в името на общия национален интерес.

- С какво е различна кандидат-депутатската ви листа този път?

- В Бургас този път сме с местен водач на листата – Жечо Станков. През последната една година той беше един от най-активните народни представители, особено на тема енергетика. Знаете, че той бе и заместник-министър на енергетиката. Листата ни е съставена предимно от млади, мислещи, знаещи експерти в своята област – политици, които имат реалните предложения какво трябва да се направи от ден първи в държавата. Хубав екип, хубав отбор сме – силен, мислещ. За всички нас основният приоритет е област Бургас. Ние сме си местни хора и имаме местни приоритети. Освен националната програма, която се разработва на национално ниво, ние винаги имаме приоритети, които да са тясно свързани с нашия регион. По време на последното управление на политическа партия ГЕРБ успяхме да изпълним всеки един от нашите ангажименти. Това е важно за хората, защото те виждат и оценяват, че ние сме народните представители, които винаги сме били сред тях и сме им помагали с това, което е зависело от нас.

- Доста сте млада, но сте вече 16 години в ГЕРБ – от самото основаване на партията. Какво Ви мотивира да продължавате в това поприще?

- Аз съм член и на сдружението – преди основаването на партия ГЕРБ. Това, което ме мотивира да стана част от партията, е истинската промяна и зачитането на младите хора. Защото през 2006 г. ГЕРБ я основахме преди всичко млади хора с амбицията да живеем в една стабилна, сигурна и красива държава. Мисля, че успяхме да постигнем много видими резултати. Във всяко едно населено място или община може да се види отражението на това как сме успявали да променяме и да надграждаме в името на това хората да живеят на едно по-хубаво и сигурно място. А мотивът ми да остана и да се боря е особено това, което стана последните месеци с управлението на хора, които не ги интересува страната. Те не познават държавата, те не познават градовете, те не познават регионите, не познават хората, не познават проблемите, не познават това, което стои на дневен ред. Това видяхме от последното правителство на Кирил Петков, от „Продължаваме промяната“ и от техните партньори. Те показаха една абсолютна некомпетентност, макар че излязоха и спечелиха избирателите с лозунга, че са млади и образовани хора. Ние в ГЕРБ сме също млади и образовани, но през годините сме показали, че сме и качествени. Защото младостта сама по себе си не е достатъчна, за да можеш да работиш и да развиваш. Изисква се наистина да имаш и опит, но и правилната експертиза в точния момент. Това, което ме мотивира, е естествено отношението и държанието на нашия лидер, защото той винаги е казвал, че младите хора в ГЕРБ са приоритет на партията и през годините го е доказвал. Ние сме имали най-младите общински съветници, най-младите председатели на Общински съвет, най-младите кметове. Знаете, кметът на Стара Загора тръгна от нашата младежка организация и е най-успешният кмет на града. Имали сме най-младите народни представители. Аз мога да твърдя на сто процента, че в нито един момент те не са подвели избирателите и винаги са успявали да си вършат работата качествено. Мотивира ме и това доверие, което получавам. И затова аз като млад човек и в листата в Бургас, и на национално ниво като заместник-председател смятам, че все повече хора трябва активно да се занимават с политика, за да може наистина да подобряваме областите, да подобряваме страната и сферите на живот за всеки един български гражданин.

- ГЕРБ е извън властта вече година и половина. Загуби или спечели Бургас от това? Или може би това е без значение?

- Хората в градовете заслужават достойни доходи и хубава работа, да живеят нормално и да развиват семействата си тук. Последната една година не само, че беше прекъснат този процес, но и повечето българи останаха без доходи в комбинация с високи цени. За да се тръгне нагоре, трябва сигурност в държавата и инвестиции, а никой инвеститор не би вложил средства за работни места, без да има ред в страната. Ние мислим първо за хората. И да създадем условията за предприятията, за инвеститорите да се ситуират в общините и да създават български продукти и кариера за хората, с достойно заплащане. Защото особено за младите приоритети са сигурност, стабилност и шанс за развитие. Бургас и общините изгубиха много през последната година. Само за областния център беше спряно финансирането на около 28 проекта, които биха осигурили по-благоприятна среда. Мой приоритет са малките населени места и общините. Считам, че хората оценят това, което сме направили досега.

 


В категории: Политика


България Всички новини
Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори