×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Учителите в България активно търсят възможности за допълнително обучение
  • "Кармина Бурана" и "Пахита" на 10 май от 19 часа в залата на Операта
  • Измамиха възрастна жена да си купи от презентация масажор и „подаръци“ за 4390 лв.
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Служебен кабинет №4: Гълъб Донев - премиер, Дацов поема финансите, доц.Киселова - правосъдието


Служебен кабинет №4: Гълъб Донев - премиер, Дацов поема финансите, доц.Киселова - правосъдието
Гълъб Донев e почти сигурен министър-председател в новото служебно правителство, Румен Радев ще се довери на интересни лица за ключови ведомства в следващия кабинет
30 Юни 2022, Четвъртък, 12:59 ч.
Автор: Флагман

Венцислав Катинов от Плевен начело на МВР, Николай Павлов ще отговаря за енергетиката

 

Президентът Румен Радев е почти готов с новия служебен кабинет, който ще трябва да назначи при провал на преговорите за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание. Както Флагман.бг писа, фаворит за поста министър-председател е Гълъб Донев, който бе социален министър в трите служебни правителства на Радев.

Съставът на следващия кабинет се очертава да е изключително интересен. Твърди се, че досегашният МВР шеф Бойко Рашков категорично отпада от сметките. За поста се спряга Венцислав Катинов, който е от дълги години в системата и е бил зам.-министър на МВР в служебните правителства миналата година.

Гълъб Донев май ще наследи Кирил Петков като премиер на България

За финансов министър се върти името на Любомир Дацов. Финансистът е бил зам.-министър на финансите и миналата година беше номинация на Слави Трифонов за министър на икономиката. Предимство е, че се ползва с добра репутация във финансовите среди, пише вестник Ретро.

Радев ще ползва бивши служебни министри и от кабинета „Герджиков“ като доскорошния шеф на „Булгаргаз“ Николай Павлов – той се очаква да оглави отново Министерството на енергетиката.

Христо Алексиев ще е отново служебен министър на транспорта.

За министър на отбраната е коментиран Николай Цонев, който беше военен министър по време на тройната коалиция, а миналата година бе за кратко в Надзорния съвет на държавния „Български ВиК холдинг“. Цонев беше освободен от поста си от служебния регионален министър Виолета Комитова.

За МРРБ министър се коментират две имена – на арх. Иван Шишков, който вече беше зам.-министър и главен архитект на район „Триадица“, и на Валентин Граматиков, който влезе последен в екипа на Комитова.

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова също си тръгва. Три биографии се оглеждат за Министерството на правосъдието – на доц. д-р Наталия Киселова, на Иван Демерджиев, който вече беше служебен министър миналото лято, и на депутата от БСП Крум Зарков. Кандидатурата на Киселова към момента изглеждала по-консенсусна, коментираха юристи.

За министър на културата Румен Радев може да назначи Пламен Славов, който беше зам.-министър на печално известния Велислав Минеков. Със сигурност Минеков няма да попадне в състава на четвъртия служебен кабинет, но от януари тази година Славов е секретар на президента по духовност и култура.

За министър на външните работи се спряга посланикът ни във Великобритания Марин Райков. Според запознати точно той е информирал президента Румен Радев за февруарската среща на Кирил Петков с Оливер Вархеи и паметната записка за РС Македония.


В категории: Политика


Флагман.БГ Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин 07/05/2024, Вторник 19:20 7
13
Коментара по темата
13.
До 2
04.07.2022 16:03:46
2
1
Хиперинфлацията в България дойде от високите сметки на тока,чиито договори се сключва по времето на герб
12.
Хан Драган
01.07.2022 00:22:44
0
5
Боже, пази България, от простите и люде и техните избранници.
11.
скърцане на зъби се носи
30.06.2022 18:33:01
2
12
Защото Кирил и татко му Петко, Лена-на-Киро-и-Миро с баджанака Мирослав и оредяващият им антураж бясно се съпротивляват срещу натиска от БСП и от ИТН да се изтъргува подкрепата за нов кабинет срещу главата на поверва̀лия си, че е несменяем премиер. А той просто е неспасяем.
Остро напрежение се е появило между Кирил Петков и Асен Василев още на 22 юни – денят, когато вотът на недоверие мѝна и правителството си замѝна. Тогава, в услужливото лакейническо интервю на Светослав Иванов за БТВ, Кирил Петков каза нещо от сорта: аз ставам за премиер, Асен не става за премиер, той по̀ става за финансов министър. В парламентарната стая на “Продължаваме промяната”, Асен Василев, чувайки тази реплика от телевизора, гневно възкликнал: “И защо пък аз да не ставам за премиер?!”
10.
До 10
30.06.2022 16:55:46
1
3
Бат Кольо Драгана забрави...
9.
До Евгения 5
30.06.2022 15:49:05
7
18
Не може да се говори за сигурност при доставките на газ. За стабилност при доставките на газ въобще не може да става въпрос. За предвидимост изобщо да не говорим.
Най-отговорно ви заявявам, че България вече няма газ.
8.
Койчо 2 от Койнаре
30.06.2022 15:08:08
11
31
Какво електронно правителство ти трябва?
За да могат КирчоКокорчовците и компания да крадат без да оставят следи ли?
Някой знае ли защо се унищожават документи в МС?
Предполагам Просто Кирчовците заличават следите от далаверите си, но напразни усилия на крадливата Променлива Паплач, ще отговарят пред Гешев!
7.
Мутрите ПППП са болни
30.06.2022 15:02:30
14
29
А бе Простото Киро защо е охраняван като нарко-барон, и то вътре в сградата на парламента?
6.
жени, жени,
30.06.2022 14:23:07
26
36
много си зле, по-добре газпром да се завърне, отколкото зимата да ти тракат зъбките от студ, докато чакаш танкер на краварите да ти докара газ... а за касетки с ядрено гориво едва ли има смисъл да ти се говори...
5.
Евгения
30.06.2022 14:09:20
18
30
Интересно кой слага в енергетиката, май Газпром се завръща и Радев ще вземе голяма комисионна.
4.
МандраМунчо
30.06.2022 14:04:37
18
27
Служебен кабинет: Министър-председател: Динко от Ямбол, министър на културата: Кичка Бодурова, министър на спорта: Гонзо Седмокласинков, министър на транспорта: Шишо Бакшишо, министър на здравеопазването: д-р Енчев пластичен хирург майстор на силиконите, министър на МВР : бай Дончо портиер на Бояна и бивш служител до 1989 в Народна милиция,министър на икономиката и финансите: баба Мика.
3.
Радев
30.06.2022 14:02:04
41
24
Бойко и доган ли ти редиха кабинета, господине?
2.
Койчо
30.06.2022 13:59:46
9
35
И пак никой няма виновен за хиперинфлацията която ни докараха и високата цена на тока която започна юли месец 2021година и никой не го стопира от управляващите и галопиращите цени.И сега пак стават бивши управляващи като всички политици и няма отговорност за фалита на бизнеса в държавата и най бедната държава в Европейския съюз.Живота на хората мина в лъжи и задкулисни политически сценарии.Като всички партии в парламента както и в минали години носят на плещите си фалиралата държава.На тази държава и трябва електронно правителство няма смисъл от хранене на хора които не милеят за народа си.Олигарсите командват политиката в България.
1.
Аъ
30.06.2022 13:26:30
43
44
Епа, да влазят! Кирчо, бре, чети! Кирчо не чете. Кирчо, напусни! Кирчо пак не ще! Айде един шут в г@за. И Кирчо напусна! Хах!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изненадите в листите на ПП/ДБ - генерал Атанасов не е водач Изненадите в листите на ПП/ДБ - генерал Атанасов не е водач На миналите избори ген. Атанасов беше водач в Кърджали ГЕРБ остават фаворити за вота на 9 юни, а ПП-ДБ обира негативите от „сглобката“ и губи 200 000 гласа ГЕРБ остават фаворити за вота на 9 юни, а ПП-ДБ обира негативите от „сглобката“ и губи 200 000 гласа Дясната коалиция се явява донор на „Възраждане“ и ИТН, коментира социологът Боряна Димитрова Исус от Чукарка сгазен от колата на роднина и затова близките му лъжат, че е паднал от дърво Исус от Чукарка сгазен от колата на роднина и затова близките му лъжат, че е паднал от дърво 3-годишното дете е със счупено ребро и с фрактура на раменна става, каза шефът на „Охранителна полиция“ в РУ Айтос Николай Съботинов Близки и приятели на Пейо Пеев на протест, гневни са заради домашния арест на Габриела Близки и приятели на Пейо Пеев на протест, гневни са заради домашния арест на Габриела Те настояват за справедлив съдебен процес и тежка присъда за убийците на авиоинженера Ритуали срещу болести се изпълняват в Светла сряда Ритуали срещу болести се изпълняват в Светла сряда  Вижте какви са обичаите Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас 29 партии и коалиции се регистрираха с листи за участие във вота Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория 38-годишният бургазлия бил с влязла в сила присъда от февруари, но защо все още е бил на свобода, е загадка  Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Купонджии, готови ли сте да се събудите от зимния сън и да се насладите на цяла плеяда от фолк звезди. Запретнете ръкави, защото те идват ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи Това е най-силната ни листа до момента, може да спечелим 4 мандата от Бургаска област, обявиха от политическото обединение  Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон
Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори