×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Личност на годината 2020: Ахмед, който осигури топъл хляб на бедни пенсионери от Руенско


Личност на годината 2020: Ахмед, който осигури топъл хляб на бедни пенсионери от Руенско
В тези трудни времена исках да съм полезен за обществото, да подам ръка на най-уязвимите, а сълзите им от радост бяха моята награда, споделя 30-годишният мъж
Тема в развитие
Последен срок за гласуване в класацията „Личност на годината 2020“ Започна онлайн гласуването за Личност на годината 2020 Бачийски: Оттеглям номинацията си в полза на достойните мъже, изградили безвъзмездно животоспасяващата инсталация в УМБАЛ-Бургас Личност на годината 2020: Емил Янев за дарителската кампания, с която зарадва десетки семейства по Коледа Личност на годината 2020: Д-р Васил Костадинов – за приноса и неуморния труд в борбата с Ковид-19 в Бургаско Личност на годината 2020: Д-р Иван Йотов – лекарят от Бургас, който поема най-голямата тежест в борбата с Ковид-19 "Личност на годината 2020": Адв.Димитър Вълчев за безкористната мисия за спасяването на моряка Румен Денев Личност на годината 2020: Ахмед, който осигури топъл хляб на бедни пенсионери от Руенско Личност на годината 2020: Бургаската гордост Тони Димитрова – за неуморния й труд като доброволец Личност на годината 2020: Ст. инспектор Антон Спасов, който скочи в ледените води на Бъдни вечер, за да спаси бургазлийка Личност на годината 2020: Иван Кузманов – човекът, който загуби всичко, но не и желанието да прави добро Личност на годината 2020: Флагман.бг започва приема на номинации Личност на годината 2020: Георги Иванов – инспекторът, който с риск за собствения си живот спаси давещ се бургазлия
виж още
скрий
04 Януари 2021, Понеделник, 19:03 ч.
Автор: Емел МАХМУД

По време на извънредното положение 30-годишният мъж раздаде общо 27 хил. хляба от собствената си фурна

Ахмед Мехмед от руенското село Люляково е петият номиниран в класацията на Флагман.бг „Личност на годината 2020“. 30-годишният мъж е един от многото герои, които подадоха ръка на нуждаещите се по време на извънредното положение. Номинацията на Ахмед идва от благодарните жители на община Руен, на които той напълно безвъзмездно раздаде хляб.

Младият мъж е студент по Право във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Междувременно се занимава и с частен бизнес – собственик е на фурна в родното си село Люляково. По време на извънредното положение Ахмед не спря да работи нито за секунда, дори напротив – работата му се увеличава. Един ден, докато слуша по новините за пандемията и как навсякъде случаите се увеличават и коронавирусът превзема света, на Ахмед му хрумва идея да е полезен за обществото. Младият мъж решава всеки ден да раздава хляб на бедните пенсионери в населените места в община Руен, които неговата фурна обслужва. А за да ги предпази от вируса, извършва доставка до вратите на хората. 

Ахмед от Люляково - човекът с голямо сърце, който раздава хляб на нуждаещите се
 

Ахмед популяризира кампанията си във фейсбук, за да може да събере списък от нуждаещи се. Благородната му инициатива буквално за часове предизвиква невиждан интерес в социалните мрежи.

„Не съм и очаквал такава вълна. Пишеха ми хора от цяла България, за да ме поздравят. Аз просто исках да помогна на една уязвима група в нашата община. Техните сълзи в очите от щастие бяха моята награда“, споделя Ахмед пред Флагман.бг. 

Така 30-годишният мъж прави списъка – от около 300 души. И се ангажира пред тях, че ще получат топъл хляб всяка сутрин до края на извънредното положение. Стартира кампанията си на 22 март и дори надвишава срока, който е поставил. В продължение на три месеца той раздава святото дарение, иначе казано – около 27 хил. хляба за целия период. 

„Този млад мъж е гордост за нашата община. Невероятен човек, добър съпруг и баща. Да раздадеш хляб на хора в нужда е най-благородната постъпка. Най-голямото дарение. Именно затова искаме да го номинираме в класацията на Флагман.бг „Личност на годината 2020“. Той заслужава този приз. Нека това да е нашият начин да му се отблагодарим. Да е жив и здрав и винаги толкова човечен!“, споделят хората от Люляково.

 

Номинациите за "Личност на годината 2020" продължават. Всеки гражданин - индивидуално, организация или група от наши читатели могат да направят предложенията си на [email protected]. Приемането на кандидатури ще продължи до полунощ на 11 януари, понеделник, 2021 г.

Условието е участникът да живее в Бургаска област, да е роден тук или да е извършил своето добро дело на бургаска територия, да не е бил номиниран за предходната 2019 година. Всяка една кандидатура ще бъде разгледана подробно от компетентното жури. При изпращането на данните за участие, прилагайте  биография и кратка обстоятелствена част защо именно този човек заслужава да бъде отличен с голямата награда.

300 хляба на ден бяха предвидени за пенсионери в община Руен по време на първата вълна на коронавируса


 

По време на извънредното положение фурната на Ахмед работеше на пълни обороти

 


В категории: Руен


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 1
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори