×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Три българчета в болница, заразени са с коронавирус


Три българчета в болница, заразени са с коронавирус
Началникът на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски съобщи, че има заразени деца и сподели, че за една минута може да си ушие маска за предпазване от коронавирус
Тема в развитие
Глоби и спиране на социални помощи за избягали от карантина, ограниченията - основно за пътуването След среднощно заседание на МС: Извънредно положение в цяла България заради коронавируса Провежда се извънредно заседание на Министерски съвет! Ще има ли извънредно положение? Българин от Парма пред Флагман: В Италия всички сме под домашен арест, страх има, но паника – не! Лоша новина! Нови 7 положителни проби за коронавирус, 23 са болните в България Извънредно: Нови 9 души са заразени с коронавирус в София Бургаски родители предлагат дистанционно обучение на учениците и по-строги мерки в школата Седми случай на коронавирус у нас, 62-годишна лекарка е заразена Коронавирусът взе първата си жертва в България Извънредно! Два нови случая на коронавирус у нас, жена е в критично състояние Ще спрат ли съдебните заседания в Бургас заради коронавируса? Две проби за коронавирус изпращат от УМБАЛ-Бургас след разпоредбите на здравния министър След съвет от Израел Борисов заръча: Без коронавирусна ваканция за училищата и градините Вижте извънредните мерки, взети от правителството срещу COVID-19 Последна информация от Русе за коронавируса Важно! МЗ със съвети как да се предпазим от коронавируса Здравният министър издаде заповеди във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 Премиерът кашля на заседанието за коронавируса: Направих голяма глупост, натиках се сред 10 хиляди и се прегръщах и целувах Борисов обяви, че коронавирусът у нас дошъл от Гърция, прогнозира тежка финансово-икономическа криза Окончателно! Четирима заразени с коронавирус в България Мистерия: Болните с коронавирус не са напускали страната Заразените с COVID-19 в контакт с 59 човека Бойко Борисов свика кризисен щаб заради коронавируса Извънредно! Два случая на коронавирус в България
виж още
скрий
13 Март 2020, Петък, 09:33 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Те не са болни, но са от контактните лица, обясни ген. Мутафчийски 

Три българчета са заразени с коронавирус. Едното е на 4 години, другото е на 7, а третото – на 11, настанени са в болница, но не са болни и нямат симптоми. Това каза на бригинг пред ВМА началникът на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

„Децата са контактни лица. Дали са положителни проби. Две от тях са настанени в болница, защото родителите им са там", обясни той.

„Възрастовият диапозон на заразените е много голям - от 4 до 77 години. Никой не е казал, че децата не се заразяват, но го изкарват леко или показват по-голяма устойчивост“, добави генералът. 

Той изтъкна, че седем са заразените след празненство в монтанското село Василовци, на което е присъствала и починалата в „Пирогов“ жена. Те не са настанени в болници, уточни професорът.

„Ако напълним болниците със заразени с коронавирус, които не са болни, това ще срине системата. Международната практика е тези хора да са под строга карантина. Поради това, че някои от тях нямат съвест, трябва да предложим на правителството спешно механизми за контрол за тези, които са в карантина“, коментира той.

„В Израел, след като установиха, че има нарушение на карантината, приеха наказание до 7 години затвор. В Русия е до 3 години затвор, а в Гърция – 2. В Румъния ония ден заведоха 25 дела за нарушаване на карантината“, уточни шефът на оперативния щаб. 

„В свят, който е толкова отворен, ограничаването на свободите е доста трудно за възприемане и най-вероятно за изпълнение, но извънредните обстоятелства изискват и някои мерки, включително по силов начин като налагане на глоби или лишаване от свобода“, добави той.

Според него, трислойните маски от плат са десет пъти по-надеждни от хирургическите. Аз имам трети разряд като шивач и мога за една минута да си ушия такава маска, похвали се генералът.
 


В категории: Здраве


Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
9
Коментара по темата
9.
COPY/PASTE
14.03.2020 08:27:33
0
0
Само аз ли забелязвам, че като оставят само супермаркетите и като ги пропускат вътре по един през голям интервал - това причинява масово заразяване, понеже отвън в тълпата настава паника да не си изпуснат реда и фалшива сигурност че маскага ги предпазва? Как да му го налея това в тиквата на "Тиквата"??? Ами всички хора като мен, които внезапно губят работа, никой не им дава нова, спират им телефона, интернета, тока... Ами някой гледат и деца и възрастни... 3 дена глад = смърт от тоя гад, понеже ти пада имунитета и спираш да мислиш трезво.
8.
до ХХристинка
13.03.2020 10:42:30
2
6
Пророчица ,Ванга е предсказала - Ще настанат времена ,когато ще се пяви болест по -страшна от СПИН , и ще оживеят не най -боогатите ,не хората с власт ,а само Богозбраните ,благочестивите и честните ,праведните ,които не са вредили на другите.Така на Земята ще настъпи мир и добруване.Хриси ,не мисля че ти си от списъка на добрите.Лек път ,, приятелю,,
7.
уууу
13.03.2020 10:36:59
7
6
Голяма паника , краят на света идва .....
6.
Хаха
13.03.2020 10:27:30
1
3
В българия глоба 5000 лв. Не са наядохте .
5.
2
13.03.2020 10:26:07
0
7
Комшмар! Сега ще има цели класове, учители, семейства и др. под карантина! Ужасът е пълен!
4.
Гиги
13.03.2020 10:04:42
0
24
И вчера накуп в училище недоизлекувани ги пратиха! Нямате си идея колко безотговорно поведение имат някои родители. Аз звъня, че го в ръщам, защото бил още на антибиотик, а майката ми казва, че са болни всички у дома, а той бил по-добре и ги подлудавал в къщи.
3.
Marinero
13.03.2020 10:03:22
0
11
Абсолютно е прав проф. Мутафчийски. Едно време как е било, да не би да са имали 3М маски. Платнени маски, свалящ, переш, гладиш и пак е готова за употреба.
2.
XX
13.03.2020 09:40:59
1
6
Седнал военен да реве, че трудно било на демократичните лекета да спазват карантина...
Пурко ще слезе на земята, ако го чуе.
1.
69
13.03.2020 09:40:10
0
7
Г-н Генерал уший и на мен две, че да ги менкам.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито
Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори