×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Здравният министър издаде заповеди във връзка с регистрираните случаи на COVID-19


Здравният министър издаде заповеди във връзка с регистрираните случаи на COVID-19
Кирил Ананиев издаде заповеди, които касаят цялата страна
Тема в развитие
Глоби и спиране на социални помощи за избягали от карантина, ограниченията - основно за пътуването След среднощно заседание на МС: Извънредно положение в цяла България заради коронавируса Провежда се извънредно заседание на Министерски съвет! Ще има ли извънредно положение? Българин от Парма пред Флагман: В Италия всички сме под домашен арест, страх има, но паника – не! Лоша новина! Нови 7 положителни проби за коронавирус, 23 са болните в България Извънредно: Нови 9 души са заразени с коронавирус в София Бургаски родители предлагат дистанционно обучение на учениците и по-строги мерки в школата Седми случай на коронавирус у нас, 62-годишна лекарка е заразена Коронавирусът взе първата си жертва в България Извънредно! Два нови случая на коронавирус у нас, жена е в критично състояние Ще спрат ли съдебните заседания в Бургас заради коронавируса? Две проби за коронавирус изпращат от УМБАЛ-Бургас след разпоредбите на здравния министър След съвет от Израел Борисов заръча: Без коронавирусна ваканция за училищата и градините Вижте извънредните мерки, взети от правителството срещу COVID-19 Последна информация от Русе за коронавируса Важно! МЗ със съвети как да се предпазим от коронавируса Здравният министър издаде заповеди във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 Премиерът кашля на заседанието за коронавируса: Направих голяма глупост, натиках се сред 10 хиляди и се прегръщах и целувах Борисов обяви, че коронавирусът у нас дошъл от Гърция, прогнозира тежка финансово-икономическа криза Окончателно! Четирима заразени с коронавирус в България Мистерия: Болните с коронавирус не са напускали страната Заразените с COVID-19 в контакт с 59 човека Бойко Борисов свика кризисен щаб заради коронавируса Извънредно! Два случая на коронавирус в България
виж още
скрий
08 Март 2020, Неделя, 15:17 ч.
Автор: Флагман.БГ

Вижте какви мерки  са взети

Във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 на територията на България министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповеди, с които нарежда:

Въвежда се карантинен режим на работа в УМБАЛ „Д-р Георги Странски", Плевен и МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, Габрово. Това включва ограничаване достъпа на външни лица до сградите на лечебните заведения, преустановяване на детските и женските консултации, на приема и плановите операции, както и на свижданията.

Въвежда се 14-дневна карантина в отделенията, в които са хоспитализирани и изолирани пациентите с потвърдени проби за COVID-19. Преустановяват се приемът в и изписването на пациенти от съответните отделения. Нарежда се засилен дезинфекционен режим.

Лечебните заведения следва стриктно да спазват както мерките за превенция и контрол на инфекциите, съгласно Наредба № 3 от 2013 г. за утвърждаването на медицински стандарт по превенция и контрол на вътреболничните инфекции, така и насоките на Световната здравна организация.

В областите Габрово и Плевен до второ нареждане:

Преустановяват се учебните занятия и извънкласните занимания в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации;
Преустановяват се детските и женските консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приемът и провеждането на планова оперативна дейност и свижданията във всички лечебни заведения;
Преустановяват се посещенията в детските ясли и детските градини;
Преустановяват се всички масови мероприятия, вкл. спортни и културни (кина, театри, концертни зали, фитнес-зали и други, в които се събират много хора на закрито).

На територията на всички други административни области:

Преустановяват се посещенията на културни мероприятия, в това число и кина;
Спортните мероприятия да се провеждат без публика;
Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца;
На регионалните здравни инспекции е разпоредено да създадат организация съвместно с лечебните заведения за осигуряване на леглови резерв, както и за организация на работа на медицинския персонал.

Заповедта е съобщена на всички регионални здравни инспекции и на министрите, имащи отношение към изпълнение на съответните мерки.


В категории: Здраве


18
Коментара
Флагман.БГ Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце 17/05/2024, Петък 10:29 0
18
Коментара по темата
18.
ХХ
09.03.2020 10:40:13
0
1
@12
казват, че след излекуване до 3 месеца си още заразен....
17.
Аз
08.03.2020 21:01:48
1
0
Ние сме си виновни,нали гледам отношението на всички,първо на родителите на малки деца,пускат ги едното с 2 реда сополи,другото с хрипове и кашлица,третото с температура и защо,защото няма кой да ги гледа или ,че родителите трябва да вземат болнични,ама ще им се плащало на 80% и неставало,добре резултат децата зле.Големите хора мислещи и тях гледам,идват на работа единия кашля като магаре и няма такива дали има някой покрай него колко хора има в една стая кашля се като за световно и пак поради причината,че няма да се вземе пълния надник не се взима болнични,другата идва на работа киха и съска като пепелянка,но отново заради не пълния надник не се взима болнични,всички взимат когато са здрави и могат да свършат някаква работа на частно е това е българина Ганьо другите да дишат бацили.
16.
krum
08.03.2020 20:52:18
0
1
До–12
Затваряйте дискотеки, ресторанти и всички места, които не са толкова важни
Да, но за тях,Министърът, нищо не казва. Интересно защо?
15.
бай старви
08.03.2020 19:46:28
26
2
Циркът почна, само слонът липсва.......иначе клоуни и шутове има в изобилие и то на държавни постове. Сега затвориха театъра и киното щото и двете ще се пренесат по улиците на държавата. А сега към магазина за ракия, чесън, хляб и сланина ако ще се мре......нека да е с пълен търбух.
14.
РЗИ
08.03.2020 17:03:56
25
3
Затварят театъра и киното.
Сега сеир само от вкъщи.
13.
Вв
08.03.2020 16:43:26
1
1
Пийте ракия и оцет
12.
Xx
08.03.2020 16:25:46
1
9
Затваряйте дискотеки, ресторанти и всички места, които не са толкова важни. След месец, два ще отшуми, но за сега по-отговорно
11.
yes
08.03.2020 16:21:07
1
1
yes
10.
ДО 3 ЗА ПО СИГУРНО
08.03.2020 16:17:58
15
3
Иди на осмомартенски банкет ВИРУСА НЕ СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА В КРЪЧМИ –СПОРЕД МИНИСТЪРА!!И ДА НЕ ЗАБРАВИШ БАКШИШ ЗА КОРОНАТА ХАХА
9.
ДО 3 ЗА ПО СИГУРНО
08.03.2020 16:10:14
16
1
ИДИ НА ОСМОМАРТИНСКИ БАНКЕТ В КРАЧМА ТАМ ЩЕ ТИ СЛОЖАТ "КОРОНАТА"!!ДА НЕ ЗАБРАВИШ И БАКШИШ ЗА УСЛУГАТА!
8.
ddddddddddddddddddddddddddddddddd
08.03.2020 16:07:57
1
1
inf
7.
ДО 3 ЗА ПО СИГУРНО
08.03.2020 16:02:49
15
4
ИДИ НА ОСМОМАРТИНСКИ БАНКЕТ В КРАЧМА ТАМ ЩЕ ТИ СЛОЖАТ "КОРОНАТА"!!ДА НЕ ЗАБРАВИШ И БАКШИШ ЗА УСЛУГАТА!
6.
Чичко
08.03.2020 15:59:27
1
3
Ваканцията продължава.
Карантината е повсеместна.
5.
Ана
08.03.2020 15:57:19
7
2
Това означава ли,че за Бургас също се продължава ваканцията до второ нареждане?Някой знае ли?
4.
Мъстиите на кауните
08.03.2020 15:54:22
8
41
Нинова ли разпореди?Радко пак ще се изпърди отровно!
3.
ЗРИТЕЛ
08.03.2020 15:52:42
10
7
Киното в МОЛ-Галерия, ще работи ли???
Много ми се ходи на кино.
2.
На тиквата вересиите
08.03.2020 15:38:08
48
11
Вземи се гръмни неадекватна гад .
1.
хх
08.03.2020 15:37:17
42
12
Сори, но да се смееш ли, да плачеш ли...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова Селският хитрец Алек изигра всички Селският хитрец Алек изигра всички Най-гадното бе, че не позволи на победителките Маги и Надежда да се зарадват, че са финалистки Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Според ландшафтния архитект Росица Върбанова растението е от вида канабис сатива, така наречения промишлен коноп МВР атакува частния порт „Европа”, има задържани служители МВР атакува частния порт „Европа”, има задържани служители Според адв. Веселина Василева има бита служителка, която се нуждае от незабавно освидетелстване, а е в ареста Изоставената Надежда от "Ергенът": Ще науча моят син да не постъпва като Алек Изоставената Надежда от "Ергенът": Ще науча моят син да не постъпва като Алек Надя е разочарована от поведението на Ергена, но Магдалена твърди, че е влюбена в него  Не ми пука, че ме мислите за страхливец, обяви Ергенът Не ми пука, че ме мислите за страхливец, обяви Ергенът Решението на Алек да си тръгне сам дойде, след като майка му и сестра му се запознаха с двете претендентки за сърцето му На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка За тези, които се чувстват разочаровани или излъгани, Нордел предлага да последват примера на шведските републикански активисти и да изразят недоволството си по нестандартен начин Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце Никога не е имало толкова жалък ерген Верижна катастрофа затапи бул.“Тодор Александров“ в Бургас Верижна катастрофа затапи бул.“Тодор Александров“ в Бургас Инцидентът стана преди около час Криминалист хвали полицаите в Пловдив за задържането на Караджов, бил високорисков Криминалист хвали полицаите в Пловдив за задържането на Караджов, бил високорисков Дори да не е виновен за смъртта на родителите си, е закоравял до такава степен, че може лесно да премине границата, коментира Иван Савов
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори