×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съдия-безродник освободи от ареста циганина, нападнал полицай в Хасково. Мургавият мъж не е платил нито лев данък през живота си


Съдия-безродник освободи от ареста циганина, нападнал полицай в Хасково. Мургавият мъж не е платил нито лев данък през живота си
Васил бе освободен от ареста след решение на хасковски съдия
10 Август 2018, Петък, 19:28 ч.

Васил се похвали пред съдията, че получавал по 1700 лева на месец

Обвиненият за нанасяне на лека телесна повреда на хасковския полицай Димитър Кючуков – Васил Колев, има нулеви плащания към държавата, но настоява да има всички граждански права, пише Haskovo.net.

2
1-годишният катунар от димитровградското село Злато поле бе освободен от съда срещу гаранция от 6 500 лева преди два дни. Пред съдия Васил Панайотов задържаният Васил Колев обясни, че месечно получава между 1 000 и 1 700 лева и може да плати гаранцията си. Съдията прие за достоверни думите му и определи размера на гаранцията, за да излезе Васил от ареста. И бе освободен незабавно, за всеобща радост на многобройната рода.

Проучване на колегите от Haskovo.net показа, че Васил е платил нула лева данъци върху доходите си. Никакви плащания към държавата – нито социални осигуровки, нито данък общ доход, нищо. Нула лева. За всичките години.

Справка за здравния му статус в официалния сайт на НАП показва същата картина – нула вноски. Лицето е с прекъснати здравноосигурителни права и от юли 2015 година досега няма нито една вноска за здраве.

До юни 2015-а, когато Васил навършва 18 години и вероятно е завършил училище, е бил осигуряван от държавата, с други думи от данъкоплатците. Които ще продължат да плащат евентуално негово бъдещо лечение, чрез Социални грижи. Дори работещият за минимална заплата ще плаща за лечението на Васил, който по думите му изкарва 1 700 на месец.

Васил е от големия род на Торлаците. От много години всяко лято катунарите напускат селата си в Димитровградско и разпъват палатки край Хасково. Торлаците традиционно се настаняват в покрайнините на „Република“, край Ходжова чешма. Преди 4 години колегите са направили репортаж за Торлаците. 17-годишният тогава Васил майсторял в катуна край Хасково джезвета и се хвалил, че е взел хляба в ръцете си, усвоил е занаят.

Как няколко години по-късно това мълчаливо момче се превърна в озверял мъж, удрящ полицай?

Вероятният отговор е, че когато никой не търси задълженията ти към обществото, за разлика от нормалните граждани, от чиито заплати всеки месец се пълни бюджета на държавата, а ти се предоставят всички граждански права, нищо чудно да решиш, че всичко ти е позволено. Включително да зашлевиш безхаберната държава, в лицето на униформения пазител на реда, просто защото си убеден, че държавата винаги ти е длъжна, а ти нищо не дължиш на държавата. И можеш да я удряш безнаказано.

А и защо да ѝ дължиш? Заявяваш публично, пред орган на властта, в случая – съдебен състав, че имаш месечен доход 1 700 лева, две и половина средни заплати за хасковския регион, но никой дори не те пита – а какви данъци плати върху тези доходи? Докато на редовия данъкоплатец се удържат налози дори върху минималната заплата от 510 лева. Повече от три пъти по-малко от доходите на Васил, но се облагат с данъци. За Васил обаче това не важи.

Просто защото това е държавата на Васил. Останалите сме донори. Затова Васил си е извадил медицинско и навярно ще съди държавата, че са му нарушени гражданските права. И нищо чудно да я осъди, защото Васил има права, нищо че няма задължения.

Като стана дума за съд. Интересно е решението на съдия Васил Панайотов да освободи под гаранция Васил. Той е обвинен по чл. 131 от НК, който гласи:

„За причиняване на телесна повреда на съдия, прокурор, следовател, полицейски орган, разследващ полицай, държавен съдебен изпълнител, частен съдебен изпълнител и помощник-частен съдебен изпълнител, както и на митнически служител, на орган по приходите, на служител от Изпълнителната агенция по горите или на служител на Министерството на околната среда и водите, осъществяващ контролна дейност при или по повод изпълнение на службата или функцията му наказанието е лишаване от свобода:

1. от пет до петнадесет години при тежка телесна повреда;

2. от три до десет години при средна телесна повреда;

3. от една до пет години при лека телесна повреда.“

Забележете как започва този текст: „За причиняване на телесна повреда на съдия...“

Интересно ако битият не беше полицаят Димитър Кючуков, а съдия Васил Панайотов, какъв размер на гаранцията би намерил за справедлив съдията Васил Панайотов? И дали би се съгласил изобщо, че най-подходящата в случая мярка за неотклонение е „парична гаранция“?

В категории: Темида


8
Коментара
Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
8
Коментара по темата
8.
do 6 i прокурор Чинев от ОП-Бургас
14.08.2018 21:18:42
0
0
Много ми е странно как в Постановление на РП Айтос по -повод жалба за измамени две лица и незаконно владеене на запазеният им наследствен дял от други лица , чрез заблуждение и ползване на официални документи с невярно съдържание .Прокуратурата установява кой е наследодателя и вижда удостоверение за наследници на въпросния ,разбир че едно от лицата н е наследник и не образува дос.п-во и пише ,че липсват данн за престъпление при наличието на ползван нот.акт. с невярно съдържание и удост. за наследници.Прокуратурата пише наемете си адвокат и си търсете правата по-съдебен ред .Питам ,защото не съм чул съда сам да си внася обвинителни актове ,доколкото знам Прокуратурата е органа ,който сезирва съда.Защо аз ще поемам разноските затова ,че Институциите са ме изиграли .Кой отговаря за техният контрол и докога ще злоупотребяват с документи ,нот.актове и дела на граждани.Доколкото ми е известно Специализираната Прокуратура и Специализирания съд трябваше да бъдат сезирани от Обикновените Прокуратури и те трябваше да въведат ред в Институциите ,а не гражданите .
7.
До 6
13.08.2018 15:05:08
0
0
А не си ли психично болен? От една година под всяка статия висят коментарите ти за имотните измами. Има си ред по който се търсят правата- съдебен- три инстанции са. Не се търсят като обиждаш и клеветиш всеки, който не е на твоето мнение.
6.
Милен
11.08.2018 07:10:47
3
3
А в Айтос ...МВР...Прокуратура...и Съд ....искат да докажат ,че съм ПСИХИЧНО БОЛЕН / ЛУД / ....и принудително да ме настанят в ЦПЗ ....без да съм извършил деяние ....определящо ме ,че съм ЛУД.
ПРОСТО СИ ТЪРСЯ ПРАВАТА И ИСКАХ ПО НАЙ-ЦИВИЛИЗОВАНИЯ НАЧИН ДА БЪДАТ РАЗКРИТИ НЯКОЛКО ИМОТНИ ИЗМАМИ ,КОИТО СЕ ПРИКРИВАТ .
5.
0000
10.08.2018 19:54:16
2
1
Гнусен циганин
4.
Metin Haki
10.08.2018 18:04:23
0
0
Toz Vasil golqm ciganin znam go
3.
възмутен теляк
10.08.2018 17:58:37
1
4
Нормални житейски случки на тази територия.
2.
оффф...
10.08.2018 17:02:28
0
3
Кой е автора на тази статия?
1.
Jo
10.08.2018 16:48:45
1
5
Трябвали са 6000 лева на съдята, свъшили са му джобните сигурно.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори