×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изненада: Младият Чавдар Димитров фаворит да оглави Административния съд в Бургас


Изненада: Младият Чавдар Димитров фаворит да оглави Административния съд в Бургас
Георги Чолаков (долу вдясно) убедил Чавдар Димитров (горе), че ще получи подкрепа от ВСС, Генков е аут
Тема в развитие
виж още
скрий
21 Април 2018, Неделя, 02:07 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Той е единствен кандидат в поредната процедура и вероятно се ползва с подкрепата на шефа на ВАС Георги Чолаков


Чавдар Димитров е вероятният бъдещ председател на Административния съд в Бургас, научи „Флагман“. Името му изскочи изненадващо в третата поредна конкурсна процедура за ръководител на институцията.

Припомняме, че последните два конкурса се провалиха, след като Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) не одобри никой от кандидатите.

Димитров е подал документи в последния момент – на 16 април, когато изтича едномесечният срок за участие. Той е и единствен кандидат този път.


Чавдар Димитров води лекция на ученици по програма на Административния съд в Бургас, снимка: Пресцентър

Чавдар Димитров не бе сред участниците в предишните два конкурса след оставката на Таня Евтимова в началото на 2017 г.

На първия се явиха Румен Йосифов, Мариета Бушандрова и Христо Христов. А на втория – пак Христов, както и Веселин Енчев и Панайот Генков.

Последният пък бе назначен за временен ръководител, след като бе спуснат от Върховния административен съд (ВАС). Това стана след лобиране на Георги Колев – предишният шеф на ВАС.

Припомняме, че Генков се отказа от кандидатурата си за титуляр на втория конкурс безпрецедентно – докато течеше събеседването в Съдийската колегия. Той вероятно бе разбрал, че няма необходимата подкрепа, но остана на поста си като временен ръкодител на съда в Бургас.

По неофициална информация Панайот Генков няма доверие на новия шеф на ВАС Георги Чолаков. Генков е в предпенсионна възраст и е скандално известен – особено покрай случая с „бедните“ роднини, построили си хотел в Приморско.

Според източник на „Флагман“ Чолаков се опитвал да се еманципира от предшественика си Георги Колев. Затова и в случая той отказал да даде подкрепа на Генков.
Вместо това обещал такава на младия бургазлия Чавдар Димитров.


От публикуваната на сайта на ВСС автобиография става ясно, че Димитров е завършил Английската гимназия през 1996 г. и е на около 40 години.
В Административен съд-Бургас е от 2012 г. Преди това е бил в Районния съд на морския град.


През 2013 и 2014 г. е бил командирован от ВСС като експерт в Европейската комисия. Предимство на Чавдар Димитров е владеенето на чужди езици и допълнителните квалификации, включително във Франция.

От автобиографията му става ясно още, че е бил юрисконсулт на областния управител на Бургас в периода 2002 – 2004 г., както и младши съдия в Окръжен съд-Ямбол – от 2004 до 2007 г.


Познанството му с Георги Чолаков се твърди, че е от последния цитиран период. По това време Чолаков е адвокат в Сливен, но му се налага да се явява на дела и в съседния Ямбол.

Чавдар Димитров е описван като много контактен и душа на компанията. Което обаче за съдиите може да е проблем. Те следва да са безпристрастни и да решават делата, без да се влияят от чуждо мнение. Многото контакти и комуникативността могат да са предпоставка за сговорчивост и нечисти влияния.

По тази причина Чавдар Димитров се смята като „неизбежен компромис“ за Георги Чолаков и настоящия ВСС, в който отново доминират задкулисните договорки.
Пореден провал на конкурса за съда в Бургас би бил неприемлив, както и Панайот Генков да продължи да ръководи институцията. 


По процедура сега следва да се свика Общо събрание на Административен съд-Бургас за изслушване на кандидата. След това ще бъде насрочена дата за събеседване и евентуален избор от Съдийската колегия на ВСС.

В категории: Темида , Бургас


16
Коментара по темата
16.
До 15
24.04.2018 22:01:06
0
1
И от този коментар е ясно, че изобщо не познавате човека, нито семейството му...
15.
До 14
24.04.2018 18:16:05
1
1
Той затова ли търсеше начин непременно да остане в чужбина? Защото го искаха много ли? Затова ли детето беше там с него или за да взема сериозните суми за детски там?
Ама не бой се, няма да отиде. Този залък с тандема Найденов&Димитринка той няма да изпусне. ЗАЩОТО Е МНОГО ЧЕСТЕН и го е предложил или убедил да кандидатства един човек с различна сексуална природа.
14.
Нямам думи
24.04.2018 16:00:36
5
0
Плоски коментари от хора, които не познават конкретния човек... Познавам го лично и твърдя, че това е един много ерудиран, отдаден на професията си, изключително отговорен и повече от честен мъж. Съжалявам ,че трябва да прочете всички тези коментари, както и да понесе нападките на хора, които по цял ден си чешат езиците и чакат да им поднесат на готово. Чавдар има гражданска позиция и ще работи за това, съдебната институция да бъде уважавана. Ще го направи заради себе си и заради децата си. А вие ,мърморковци, какво сте направили в полза на държавата си? Ако продължавате с негативизма си, ще изпуснем поредния свестен човек, защото повярвайте, в чужбина ще си го вземат с удоволствие.
13.
дааа
23.04.2018 14:29:17
0
6
Голяма гнъс е тази двойка псевдоадвокати /Димитринка и Пламен/ Чудя се кои са тези дебили, които ги наемат. Явно дебилите наистина надвишават 80 процента!
12.
Пламен Найденов & Димитрина Радева
23.04.2018 11:17:22
0
7
Да, този е наш отдавна.
И какво? Да не е само той в Бургас и София?
11.
Проверка
23.04.2018 11:15:59
0
7
За да се види дали информацията е вярна е добре да се направи проверка по колко дела на този Найденов-Димитрина са се явявали,какви са били решенията му,кои са били страните,които Найденов-Димитрина са представлявали,колко дела са загубили при него и дали решенията му в тяхна полза са се различавали по идентични казуси с други негови дела и преобладаваща практика на БАС.
10.
лапачи Найденови-Димитринкови
23.04.2018 10:44:27
0
7
Поредния лапач от Пламен Найденов.Там има хляб - екстрадиции,богати малцинства (нали Димитрината е такава),акцизни стоки,системни подкупи на съдии и прокурори на всякакви нива.Да е само този в Бургас към тези двамата,с мед да то намажеш.Вече не се и крият даже.
Този беше преместен от Ямбол в Бургас,когато не можеше младши съдии от един съдебен окръг да бъдат преместени в друг.Изкара връзка чрез Събина Христова и го преместиха.Сега БАС ще стане кочина.
9.
Бургазлия
23.04.2018 09:53:08
0
8
Ако е вярно,че Чавдар Димитров е от портфолиото на ползващите се с лоша репутация двама адвокати, то това говори много лошо за него! дано да не се окаже вярна тази информация!
8.
Наблюдател до 7
23.04.2018 09:45:30
0
10
Щом е свълзан с дуото Пламен Найденов и Димитринка Радева значи има основателно съмнение за корупция!
7.
Браво!
23.04.2018 09:19:58
3
7
Браво!
Пламен Найденов и Димитрина Радева спечелиха!
Браво!
Още един от портфолиото им на ключов пост!
Браво!
6.
Специалистът
22.04.2018 21:44:28
6
2
ДА НО ЯВНО , ИМОТНИТЕ ИЗМАМИ при Бисер ДЕМИРЕВ 324....ИЗОБЩО НЕ ИЗНЕНАДОХА ПРОКУРАТУРАТА и ДАНС
5.
Gergi
22.04.2018 20:45:09
2
8
В вашата мила кочина , най-лесно е да си прфан !
И за това сте на туй дередже !
За това и Нямате и няма да имате дрьжава !
За това Нормалните ви казват:
Збогом Гергино....
Е@ал сьм ти и панагиря !!!
4.
до 1 и 2
22.04.2018 19:59:20
10
7
не е лесно да си тъп
3.
Пламен до 1 и 2
22.04.2018 19:34:57
7
13
В нашата мила родина за съжаление е пълно с хора като теб.Недоволни,вечно плюещи,негативни и т.н. и т.н.Не познавам човека,доколкото разбирам от коментарите и ти не го познаваш.Защо трябва да се плюе,да се говорят несвързани простотии?Какви заплати бълнуваш?Съдът трябва да има председател.Така или иначе някой ще заеме този пост и ще получава съответната заплата.Успокой се,и не говори глупости.Че 1000 години не можем да се оправим с такъв материал като теб.
2.
Geshef
22.04.2018 19:06:22
6
12
Поредния ,,фаворит" дето папка и слушка !
Кой ги наглася тия ве ?!
Вие спите ли ?!
Това са вашите пари !
А утре тва нещо ще се гаври с вас !!!
И не само той !
Погледнете как се гаврят с вас всите за които сте гласували !
Тоз е поредното Мекере !
Повярвайте ми !
Вижте само мазната му физиономия !
Та той изльчва смрад и гадост !!!
1.
Geshef
22.04.2018 18:08:41
8
11
Поредния гьбарко на дьржавна ярма !
Кой им плаща заплати на всите тия ве ?!
Вие мислите ли поне малко ?!
От Вашите даньци сьрбат !
С вашите пари - по вашите глави !
Що за прост народ сте ве ?!
Сами си избирате палача , та даже и пари му давате !
И то не какви да е !
Тоз да не би ще е с 350 лева заплата?!
Мислете ве Хора !
Кажете Поне ведньж - СТИГА !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗК – Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗК – Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Причината за усилване на валежите е, че България се намира под южната периферия на антициклон, позициониран над Украйна и Молдова Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Малко по-късно двете лица са открити в частен дом в града. Установени са видими следи от насилие върху момичето Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание  Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Танците са вълшебство, което открих. Благодаря на Михаела, че не се отказа от мен, каза Виктор Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Само в 6-ия сезон на кулинарното риалити вече има цели две съвсем нови двойки, който се залюбиха по времето на шоуто Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цънцарова не може да си прочете текста Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Те ще бъдат раздавани на социални домове и нуждаещи се хора Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Утре или във вторник се очакват резултатите от ДНК-теста, който трябва да определи дали той е биологичен баща
Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори