×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ахмед Доган взе плажа на бизнесдамата Диана Иванова. Прави го най-скъпия в България


Ахмед Доган взе плажа на бизнесдамата Диана Иванова. Прави го най-скъпия в България
Фирма, свързана с почетния лидер на ДПС Ахмед Доган взе красивия плаж на Отманли от бизнесдамата Диана Иванова(вдясно)
Ключови думи: концесия, чадър, плаж
Тема в развитие
виж още
скрий
14 Март 2018, Сряда, 11:20 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Архив

Хермес Солар, контролирана от почетния лидер на ДПС, ще стопанисва ивицата в следващите 15 години



Правителството определи концесионерите на четири плажа по Южното Черноморие след проведени конкурси - плаж "Слънчев бряг - Север", плаж "Св. Влас - болницата", плаж "Росенец - север", плаж "Несебър - юг". 

Най-интересна е развръзката с плажа Росенец-Север на Отманли, известен на бургазлии като "Виста маре". В следващите 15 години ивицата, считана за най-луксозната по българското Черноморие, ще се стопанисва от свързаната с Ахмед Доган "Хермес Солар" ЕООД, която е собственик и на сарая, намиращ се в непосредствена близост. 

Припомняме, че фирмата взе плажа миналата година, но се отказа да го стопанисва, тъй като трябваше да плаща за това наем от над 50 000 лв. Сега компанията, контролирана от Ахмед Доган, печели ивицата на далеч по-ниска цена - 12 хил.лева на година. 

Плажът, както изглежда отново ще е бутиков, дори цените се вдигат, за да се спрат случайните туристи. Два шезлонга и чадър ще струват 30 лева, вместо 20 лева, колкото бяха по времето на Диана Иванова. 

Ето кои са другите плажове с утвърдени концесии:

„Св. Влас - болницата“, община Несебър - „Тера Тур Сервиз“ ЕООД

„Слънчев бряг - север“, община Несебър - „Голден сендс бийч“ ООД

,,Несебър - юг“, община Несебър - „Ауто Фактор“ ЕООД.



Цени на чадъри и шезлонги

Цените за съоръженията на плаж „Св. Влас - болницата“ са съответно по 7 лв.

Чадър и шезлонг за по 9 лв. ще се предлагат на плаж „Слънчев бряг - север“

На плаж ,,Несебър - юг“ цената на чадър и шезлонг в платената зона ще е по 8 лв.


Договори 

Договорите за концесията с 4-мата наематели се сключват за срок от 15 години.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане.

За плаж „Росенец-север“ сумата е 12 092,40 лв. с ДДС, за плаж „Св. Влас-болницата“ - 64 807,45 лв. с ДДС, за „Слънчев бряг -север“ - 1 664 784,18 лв. с ДДС и за ,,Несебър-юг“ - 320 756,11 лв. с ДДС.

Средствата за организация на целогодишно санитарно хигиенно поддържане на плаж „Росенец-север“ са в размер на 20 000 лв. без ДДС.

За инвестиции за целия срок на концесията за подобряване на пешеходния достъп до морски плаж „Св. Влас - болницата“ са планирани 272 000 лв. без ДДС.

Сумата за подобряване на облика на морски плаж „Слънчев бряг-север“ е 12 567 875 лв. с ДДС.

Инвестициите в мерки за опазване на околната среда и защитените територии на плаж ,,Несебър-юг“ са 4 891 749 лв. с ДДС.

В категории: Бургас


14
Коментара по темата
14.
Споко
16.03.2018 14:26:44
0
0
За всички лапачи ще има ВИДОВДЕН.
13.
Ама разбира се
14.03.2018 19:10:01
1
9
Доган е купил цялото Отманли,скоро бариерата ще е на хижа Странджа!
Ицо Чевермето,Света Анастасия,и всичко подред си чака времето когато ще премине в поставената Хермес Солар!Даляна и той мина под ножа!
Държавата се управлява от Дог
ан,всички други мишоци слушкат и изпълняват!
12.
ко стана с ФИЕСТА ААААААААААААААА
14.03.2018 18:34:01
0
4
БИЛА ""ПРЕДВИДЛИВО" ЗАСТРАХОВАНА И СЕГА ВИНОВНИ СА БАГЕРИСТИТЕ БУТНАЛИ КРЪЧМАТА НА СВОЯ ГЛАВА ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ ЩЕ ГИ СЪДИ ХАХАХАХА
11.
Аз
14.03.2018 18:15:11
0
13
По-добре напишете Живко Иванов, че "бизнес дамата" повечето не са я чували даже.
10.
Турчин
14.03.2018 18:05:09
0
8
държавата все още се изплаща на доносник доган
9.
Водорасла
14.03.2018 17:13:16
0
8
Голям майтап този плаж. Открит през цялото лято, вълни здрави, водорасли, медузи, боклуци. Обаче е модно да си там. Пък ако имаш късмет, Живко може да те види, че му правиш оборот и да понатрупаш някоя точка.
8.
Чичко паричко
14.03.2018 16:32:32
1
14
Какъв късмет само! Таз година за 12 000! Вземат ни работата, заплатите, здравето, прокуждат децата. Та едни плажове ли няма да могат. Да бяха само тия и само с Отманли .... !!!
7.
Смях
14.03.2018 15:56:08
0
14
Този мръсен и Неприветлив плаж,навсичкото отгоре и трудно достъпен,Най “луксозен”?!!!!!
6.
до 5
14.03.2018 15:34:37
0
9
Добро наблюдение колега:
"Николай Вълканов е смятан за дясна ръка на Ахмед Доган, който движи голяма част от бизнеса на ДПС. Бившият заместник на Илия Павлов в Мултигруп се откъсна от корпорацията-майка преди две години, след убийството на Павлов. Вълканов си тръгна с приватизирания от него „Минстрой холдинг". Именно той построи сградата за обучение на партийния актив на ДПС в Бояна, по-известна като "сараите на Доган", както и луксозния хотелски комплекс "Орфей" в Девин."
5.
Гочо
14.03.2018 15:25:55
1
12
Всичко там е на Николай Вълканов-МИНСТРОЙ. Доган е само лице и ползвател.
4.
Антонио
14.03.2018 14:30:11
2
36
ивицата, считана за най-луксозната по българското Черноморие.....абе вие сте мн големи олигофрени, тоя клошарски плаж, най-луксозния. Дето меден руднишките бекове ходят там, само да кажат че са били на плаж извън Бургас....
3.
Требор
14.03.2018 13:54:35
0
18
Мутрите са доволни! Аферим!
2.
Б12
14.03.2018 13:39:06
1
16
Стара схема, от 50 ще "спечели" който трябва и взима за 12 :D
1.
1
14.03.2018 13:22:28
0
43
Интересно колко прибра Живко за да се "откаже" :) или какво му обещаха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори