×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Юнион Ивкони" проговори за зверската катастрофа с обърнат автобус на АМ "Тракия"


"Юнион Ивкони" проговори за зверската катастрофа с обърнат автобус на АМ "Тракия"
Тема в развитие
Шефът на ”Юнион Ивкони”: Проверява се дали шофьорът на автобуса е взел курса на колега (ВИДЕО) Първо във Флагман.бг! Вижте кой е шофьорът на катастрофиралия автобус, повдигат му обвинения за средни телесни повреди Няма алкохол и наркотици в кръвта на шофьора от „Юнион Ивкони“ Равносметката от катастрофата на АМ „Тракия”: 13 пострадали, сред тях 2 руснаци и германец Скандална версия от пострадалите за инцидента с автобуса на "Юнион-Ивкони", шофьорът заспал? (ВИДЕО) Д-р Валентин Вълчев: Чудо е, че пътниците от катастрофиралия автобус не са изгорели Ужасът на АМ "Тракия" е неописуем: Много кръв, обувки и раници по аутобана (СНИМКИ) Десет пътници са пострадали при касапницата на АМ "Тракия" с автобус на "Юнион-Ивкони" (СНИМКИ) Болен бургаски полицай е първият адекватен спасител на АМ "Тракия" тази нощ, шофьорът на автобуса е в неизвестност Извънредно! Пълен автобус на "Юнион-Ивкони" се обърна АМ "Тракия" до Ямбол (СНИМКИ)
виж още
скрий
31 Октомври 2017, Вторник, 21:43 ч.

"Юнион Ивкони" проговори за зверската катастрофа с обърнат автобус на АМ "Тракия". От компанията разпространиха отворено писмо-обръщение по повод инцидента. Публикуваме го без редакторска намеса: "На 30 ноември вечерта около 22:10 часа на АМ "Тракия" се случи изключително неприятен инцидент с автобус на нашата фирма, за радост без жертви и сериозно пострадали.  С оглед обществения интерес ние, мениджърите на "Юнион Ивкони", сме длъжни да представим информацията от първа ръка, такава, с каквато разполагаме. 

До този момент, нямаме фаворизирана версия за причината за катастрофата, защото единствената информация, която имаме са крайно противоречивите разкази на пътниците, вариращи от "заспал от преумора" до "пиян и дрогиран" шофьор, от "засечен" на пътя от автомобил, напуснал местопроизшествието, до изхвърлен от пътя от коловозите и силният вятър автобус.

Може би единствената версия, не придобила популярност на този етап е техническа неизправност на превозното средство. Категорично заявяваме, че никой от нас до този момент не е и чул и не знае нито версията на шофьора за инцидента, нито версиите по които работи следствието.

Държим да отбележим, че не е наша работа, нито на уважаемите клиенти и журналистите да внушават и фаворизират, каквито и да е хипотези, особено такива, клонящи към набедяване.

Нашата работа, обаче, е да покажем фактите такива, каквито са, а именно: -

Курсът София - Слънчев бряг е започнал в 17:00 часа на 30 октомври от Централна автогара София. - Работното време на водача е стартирало в 16:00 часа на 30 октомври в автобазата на дружеството, като същият е почивал от 16:00 часа на 29 октомври до този час.

- Непосредствено преди отпътуването шофьорът е бил предпътно инструктиран, дал е алкохолна проба и е проконтролирано общото му здравословно състояние.

- От 16:00 ч. до 16:15 часа автобусът е минал предпътен технически преглед, като само преди седмица е реализиран и периодичният му технически преглед.

- Автобусът извършил курса в 06:10 ч. на 30 октомври от автогара Слънчев бряг е управляван от съвсем различен водач.

Дружеството разполага с всички изискуеми от закона документи в подкрепа на споменатите факти, които вече предостави на контролните и разследващите органи. Държим да заявим, че провеждаме и вътрешно разследване, което да препотвърди или отрече истинността на документите, с които разполагаме.

Въпреки, че хипотетично можем да допуснем евентуално отклонение, то е абсурдно по същество, първо, защото евентуалната злоупотреба, в случая със самоличност, освен че е престъпление по смисъла на НК е в абсолютен разрез с нашите вътрешни правила и търпи най-строгото дисциплинарно наказание, предвидено в КТ и второ, защото реализирането на такова нарушение изисква съглашателство на служителите от поне три различни звена в дружеството ни.

Въпреки, че няма никакви данни до момента за извършено нарушение, Ви уверяваме, че дори и най-малкото съмнение в тази посока ще бъде достатъчно основание за нас да потърсим най-строга дисциплинарна отговорност от виновните, като разбира се, уведомим за него и компетентните органи.

В заключение ще кажем, че „Юнион Ивкони" е дружество с 25 годишни традиции в пътническия транспорт. Притежаваме 400 автобуса, а в дейността ни са ангажирани близо хиляда служители. Ежегодно реализираме повече от 30 милиона километра пробег и повече от 4 милиона пътувания. Инвестициите ни в транспортни средства, само през 2017 година, са в размер на близо 20 милиона лева.

Далеч сме от мисълта, че сме безупречни, дори напротив, страдаме от стотици проблеми, които за съжаление често рефлектират в качеството на предлаганата услуга и дават основание на нашите клиенти да недоволстват. Проучваме проблемите, търсим решения, извиняваме се за неудобствата.

Правим го и сега, защото ясно съзнаваме, че каквато и да е причината, сме допуснали един ужасен инцидент, довел до болки, страдания, огромни притеснения и неудобства на нашите пострадали клиенти и техните близки.

НО КАТЕГОРИЧНО ТВЪРДИМ, ЧЕ КОМПРОМИС СЪС СИГУРНОСТТА НА ПЪТНИЦИТЕ НЕ СМЕ И НЯМА ДА НАПРАВИМ!

Декларираме, че независимо от причините за катастрофата, и независимо от правото на пострадалите да търсят обезщетение от застрахователното дружество, застраховало местата в този автобус, още в рамките на тази седмица, на извънреден мениджърски съвет ще вземем решение за допълнителното им обезщетение от страна на Дружеството", пишат от компанията.



В категории: Животът


4
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
4
Коментара по темата
4.
Сава Димитров
01.11.2017 10:14:21
0
0
Какви проверки, кви 5 лв.? То е ясно, че ще сте изрядни от към документация, всеки знае как става това. Каква лоялна фирма сте след като няма и един(1) доволен клиент на вашта фирма. 20 мил. лв казвате, това сигурно са парите, които са спечелени от шепа хора.
400 автобуса казвате. Като сложиш гориво, ремонт на автобусите, т.нар. технически преглед, защото реално не минават такъв, консумативи за всеки един автобус, заплати, които са мизерни. Всеки мислещ човек като раздели парите, които съобщавате ще стигне сам до извода за него си.
Вие няма как да сте виновни. В тази държава никога не са виновни фирмите, винаги са виновни хората, които работят за вас. Така изготвяте договорите, че Вие при една злополука не носите абсолютно никаква вина.
Вие не сте виновни, държавата е виновна, защото позволява на такива като вас да се ебават със законите, защото всеки за определена сума е готов да продаде и собствената си майка.
3.
Патриот
01.11.2017 03:31:40
0
4
А ве ей паляци стига сте лъгали хората.За това че карат шофьорите без необходиматъ почивка не е само при вас.Но не лъжете.А че е заспал заспал то е ясно.Тези номера със засечките вече не вървят.Стари са.
2.
версията е
01.11.2017 00:58:18
0
3
Че нямате шофьори. а тези с който разполагате са като роби вадите им "душие"
1.
аз
31.10.2017 18:51:13
1
14
ЛЪЖЛИВИ КОПЕЛЕТА...ИЗТРЕПАХТЕ ПЪТНИЦИТЕ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори