×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Няма да се строи заведение на скалите над морски плаж „с. Лозенец“


Няма да се строи заведение на скалите над морски плаж „с. Лозенец“
Нашата политика е незаконните обекти да бъдат премахнати, категорична е министър Ангелкова
30 Май 2017, Вторник, 16:53 ч.
Автор: Флагман.бг

„Категорично няма да има заведение на скалите над морски плаж „С. Лозенец“. Проверката ни показа, че координатите, които са представени в схемата, се разминават с реалното фактическо положение.“ Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в сутрешния блок на тв Bulgaria ON AIR „България сутрин“.

Тя подчерта, че първоначалната схема, предоставена от наемателя, ще бъде отменена. Необходимо е да се извърши ново заснемане на терена, за да бъде променена кадастралната карта. Нашата политика е незаконните обекти да бъдат премахнати. Има правила и те трябва да се спазват, коментира още Ангелкова и съобщи, че на морски плаж „Слънчев бряг-север“ са премахнати 1 500 кв. м незаконни преместваеми обекти. Съвместно с община Несебър се предприемат действия за промяната на цялостния облик на Слънчев бряг. „Кметът ме информира, че на територията на курорта са издадени 190 заповеди за премахване на незаконни обекти, като 180 незаконни обекта вече са премахнати“, съобщи Ангелкова. Съвместните действия по премахването на незаконни обекти ще продължат от 1 октомври.

По повод темата за къмпингуването министърът на туризма информира, че предстои работната група, която бе създадена, да рестартира своята дейност. По този начин ще се препотвърди взетото решение при предишното обсъждане по отношение на това, какво трябва да бъде възприемано като къмпингуване, къде може да се осъществява то и др. Във връзка с контрола в тази сфера

Николина Ангелкова акцентира, че първо трябва да има ясни правила, а след това ще се извършват и съответните проверки. „Задължително е да бъде улеснен режимът за изграждане на къмпинги“, подчерта Ангелкова и уточни, че ще бъдат направени промени в Закона за устройството на територията.

Стана ясно още, че през периода януари-април 2017 г. общият брой посещения на чуждестранни туристи в България е 1 575 635, като ръстът спрямо същия период на 2016 т. е 16,7%. Само през месец април в страната се отчитат 496 171 посещения на чуждестранни туристи. Увеличението спрямо април 2016 г. е над 10%.

По думите на министър Ангелкова, основен приоритет в работата й е развитието на планинския туризъм. Тя коментира още, че за министерството това е приоритетна тема, по която се работи целогодишно. Необходимо е да се намери балансът между околната среда и развитието на туризма, защото те са взаимосвързани. Все още достъпът до планините е изключително труден. Най-вече поради липса на лифтове и влекове, които са едни от най-зелените видове транспорт, уточни Николина Ангелкова.

В категории: Царево


8
Коментара
Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
8
Коментара по темата
8.
ashko
02.06.2017 07:32:20
1
1
Две блондинки разговарят на кея:
- Снощи ми звъни съседът, печката му се развалила, не можел да си наготви. Помоли, ако може, да го нахраня.
- И ти?
- Какво аз?...Имах пилешки пържоли, направих салата, сложих да се пекат картофки с коричката ...
- А той поне благодари ли ти?
- Как да ти кажа... Аз такова голямо "Благодаря", през живота си не съм виждала....
7.
дсф
01.06.2017 07:14:49
0
1
Фантазии на клечки. Трябва да си много зле, за да повярваш на тези глупотии.
6.
възмутен гражданин
30.05.2017 20:06:44
0
0
Какво се правят на изненадани - грешка било!!! Ха-ха-ха! Хората казаха, че миналата година пак са правили опити там да правят заведение, но като се разчуло и се подготвяли протести, наемателката изчезнала и нито спасители, нито медицински пункт.....и така цял сезон! Кой следи договорите, защо не е санкционирана.........отговорете си сами! И сега..грешка в координатите, а! Пунтовете на китайката, но не на нас!!!
5.
Audi
30.05.2017 17:44:48
0
1
Лозенец хора България вип много важен. Малко 15% туристи.
4.
Хайде млъкнете малко!
30.05.2017 17:03:52
1
4
Управляващите малко по малко започнаха да се вслушват в електората. Хайде, млъкнете и ги оставете да работят най-после. Като искате да се оправят нещата и в Созопол, и на къмпинг Градина, защо не предизвикате същия отпор, както хората от Лозенец? Само така нещата трябва да започнат да се нормализират и по нашите географски ширини.
3.
питам се
30.05.2017 15:54:53
0
4
Някой вярва ли на тази неграмотна министърка? Тя разбира ли от туризъм или говори само празни приказки, ала-бала?
2.
Баба ти
30.05.2017 14:59:35
0
7
По пясъчната ивица на къмпинг "Градина" се лее бетон и никой нищо не пише!??? СИК ли е???
1.
Aми Созопол
30.05.2017 14:09:42
0
7
....ами Созопол...защо забравяте СОзопол....
елате да видите кмета- слънце Рейзи какво е направил.
Дано само избирателно не събаряте и Созопол отново да го прескочите!!!
Яко се перат парите там, голяяямаааа буря е :-)))))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори