×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургазлии: Санирането е отлична инициатива, но трябва да има строг контрол над фирмите


Бургазлии: Санирането е отлична инициатива, но трябва да има строг контрол над фирмите
Собствениците подали жалби в общината, търсят отговори на въпросите си
01 Юни 2017, Четвъртък, 10:49 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът

Работят през пръсти и са арогантни, алармират жителите на блок 58 в ж.к."Изгрев"


Бургазлии от блок 58 в ж.к."Изгрев" потърсиха Флагман.бг, за да сигнализират за некачественото изпълнение от страна на фирмата, санираща блока им.

Те са доволни, че е започнало дългочаканото обновяване на жилищната сграда, но са силно разочаровани от фирмата-изпълнител, която по думите им претупвала и работи през пръсти. Заради това са пуснали жалба до Община Бургас, а от администрацията са разпоредили пълна проверка на дейността на фирмата, за да се установи дали тя спазва стандарта за строителство. Общината вече показа твърда ръка и разпореди на няколко фирми да си оправят гафовете при санирането. Освен това блоковете имат 5-годишна гаранция.

За този блок в ж.к."Изгрев" обществената поръчка е спечелена от фирма на бургаски строителен предприемач.  Собствениците на апартаментите недоволстват срещу съмнителната работа и грубото отношение на работниците, вече са предали сигнал и в Община Бургас. 

Нина Николова - собственик на жилище, намиращо се на 15-тия етаж от блок, застана пред  репортер на Флагман.Бг, за да изкаже възмущението си от работата на строителя.

По думите й при започване на проекта с подмяна на дограмата е бил предоставен график кога в кой апартамент ще се влезе, за да се вземат размери и съответно да бъде допуснат компетентно лице в жилището. 

Проблемът стартирал оттам, въпросните компетентни лица изобщо не стигнали да нейния етаж. Те взели размери само първите няколко и нагоре действали по инерция. Оказало се обаче, че размерите на горните етажи  за дограма не съвпадат с тези на долните. Така в едната стая на Николова между прозореца и стената останала 10 см дупка, която работниците запълнили с пяна, подръчни материали и стиропор.

„Обадих се на техническата ръководителка, която седи във фургона пред блока и й казах, че при един дъжд, ще ми се наводни ламината, заради тази дупка. Има процеп, през който като погледнеш виждаш съседния блок. Съпругът ми го запълни със силикон, защото щеше да се наводни стаята.  Техническата сътрудничка преди време обеща, че до 2 седмици ще дойдат да запълнят дупката с ютонг, да обърнат прозореца и да замажат. До ден днешен много по две седмици минаха, никой не е дошъл.  Обадих й се по телефона държа се много грубо. Наскоро за първи път видях въпросния технически съветник . Представих си, че пред мен ще застане една жена, която е технически грамотна, но се оказа едно 20-годишно момченце, което е нагло до безобразие”, разказа Нина Николова пред репортер на Флагман.Бг.



Недоразуменията при санирането на блока обаче не свършват дотук. Работниците безразборно режат кабели за интернет и телевизия там, където им пречат, без да известят операторите или собствениците на жилища.

Работниците се възползвали и от бюрото на Николова, което тя оставила пред входната врата, тъй като размествала вкъщи. Един ден след работа заварила работниците покатерени на него, използвайки го за стълба, тъй като те дори и с такава не разполагали.  „Бюрото вече е неизползваемо за нормалното му предназначение”, примирила се е собственичката.




„Сложиха изолация, тя падна. Сега я слагат за втори път и са стигнали едва до 6 етаж. Имат 194 дена от март, за да завършат проекта. Влизат в апартамента с мръсни обувки, без калцуни. По паркета хвърлят огромни куфари с инструменти и оборудване. Разбиха ми къщата. Ако знаех, че ще е такава ситуацията, никога не бих позволила да ми сменят дограмата.”, категорична е Николова.

Тя каза още, че на един от съседите на 4-тия етаж , когато работниците пробивали стената, за да закачат платформата, пробили панела и стигнали в спалнята, като захвали чаршафа на леглото.

„Пълен хаос цари. Подадох днес жалба в общината, други съседи също са го направили. Има страшно много неуредени и неясни неща. Трябва ни техен представител, имаме въпроси. Тази събота в 6 часа правеха тавана на блока. А в неделя на обяд режеха металните врати на междуетажието. Работниците обясниха, че бързали да довършат друг блок и който, когато може работи по нашия. Категорично отказвам да ги пусна да ремонтират в другите стаи на апартамента”, закани се Николова.



В категории: Бургас


32
Коментара по темата
32.
Без име
20.06.2017 17:21:06
0
0
Вижте договорите на общината със СС и със строителната фирма и питайте управителя на СС. Общината няма да плати на строителя без одобрението на СС, представлявано от управителя.
31.
до 24 от 62
20.06.2017 17:08:23
0
0
Ако видиш документацията на блока ни какво чудо е, ще разбереш защо е едно към едно.
Изобщо как е възможно без подписи на собственици мога само да си представям.
30.
Въпросното 20год. момче
03.06.2017 12:21:13
2
2
Г-жо Николова, благодаря лично за коментара. Незнам какво очаквате от това изявление/ грамотно и технически издържано/. Незнам какъв вид имам, но съм уверена че следите коментарите и Ви пожелавам успех. Ps: извън работно време, бъдете благодарна че Ви изслушах изобщо.
29.
бургията ми заапа чаршафа
02.06.2017 17:55:58
0
1
"Представих си, че пред мен ще застане една жена, която е технически грамотна, но се оказа едно 20-годишно момченце, което е нагло до безобразие”.......
28.
бургията ми заапа чаршафа
02.06.2017 17:53:20
0
0
От болднатия абзац става ясно и, че техническата се "въобразява на мъж" хаххахахаххх...
27.
До 24
02.06.2017 15:13:07
1
3
Вие от 30 години си серете и пикаете в мазите, защото няма кой да ви смени канализацията, а иначе сте все философи. За такива има един лаф: "Гъзорък пък тертеплия". Дано ти стигне капацитета да го разбереш.
26.
Dodo
02.06.2017 13:10:17
0
0
В Китай - първо качество изолация с добри лепила се разлепи на 5-тата (може да видите клипове в интернет какво става в Китай и как рухва цяла изолационна стена), сега ще видим изолацията в България която е последно качество а лепилото е под всякаква критика, колко време ще оцелее :)
25.
ниграмотен сам
02.06.2017 12:44:35
0
1
От кога циганите станаха толкова опитни че слагат дограми, мазилки правят и изолация
Еб-х им майката циганска
24.
62
02.06.2017 11:41:51
1
1
Същата работа и е в бл.62 в "Изгрев"едно към едно!
23.
гошо
01.06.2017 21:22:34
3
9
На госпожата да ѝ кажа, че няма право да си държи бюрото по общите частите. Дори имат право да го изхвърлят без да я питат. Особено пък когато блокът е в ремонт, тя какво очаква, че някой ще ѝ пази боклуците ли? За останалото съм съгласен. Няма контрол при това саниране. Всеки трябва да си следи нещата.
22.
оооооо, добър ден
01.06.2017 21:18:42
3
7
Още миналото лято първите блокове, които започнаха да санират пропищяха, че нещата не са такива, за каквито се представят. Но българите нали никога не сме единни, тези до които санирането още не беше стигнало възроптаха, че сме били неблагодарници. Видиш ли хем ни санирали безплатно, хем не сме харесвали. Сега дойдохте л ина нашата? Нещата само на външен вид изглеждат добре, като се има в предвид, че първите блокове ги правиха с по няколко милиона бюджети. Техническото изпълнение е под всякаква критика, а работниците също са потърпевши. Ниско заплащане, нямат инструменти за работа, нямат работно облекло, каски, обезопасителни въжета, по 5-6 човека работят на блок. Само жалби до Кмета му е майката. Търсете си правата и най-вече трябва да има активна позиция и контрол от страна на живущите. На практика строителен контрол от общината няма. Жалбите трябва да летят за всяко нещо.
21.
Той
01.06.2017 19:51:59
1
5
И каква е тази социална дейност с това саниране, защо на едни санират.,а на други не? Нали тези пари са от нашите данъци!? Ако ще се санира би трябвало да е за всички, не само за определени блокове. И защо изобщо трябва да се дават средства за саниране. P's в тези блокове дето ги санират дали всички са си платили данъците?
20.
Йовков....
01.06.2017 16:55:16
2
0
...Хубавите ябълки прасетата ги ядат... (Албена)
19.
Йоанката
01.06.2017 16:02:36
10
6
Йоан Костадинов ви трябва на вас .За да (не) ви краде.
Само да се снима с дупките по пътя до разпадащите ви се панелни изгнили от вътре блокове.
18.
мишленца
01.06.2017 15:57:23
12
7
Като падне блока , пак на село . Селяни , марш . И без това ви закриха предприятията дето ви дръпнаха тук у градо .
17.
Славейков 5
01.06.2017 15:26:37
1
16
Ако някой от "Славейков" бл 5 посмее да пише, говори и показва, всички ще онемеете, вашите оплаквания са нищо. Започнаха в началото на октомври. До сега няма нещо, което да е завършено без забележки. Опитват се да компенсират забавянето, бързат да прикрият некачествената си работа. Под замазката оставят изпълнение, от което всеки уважаващ себе си строител би се срамувал. Дали ще се намери някой да им приеме работата? Трябва да е или безразсъдно смел, или много добре мотивиран. Може и нищо да не разбира, тогава пък този който го е назначавал къде е и от какво разбира?
16.
.....
01.06.2017 15:09:51
5
13
това е само началото...има още много да се оплаквате
на сте ли разбрали че, БЕЗПЛАТНО Е САМО СИРЕНЕТО В КАПАНА ЗА МИШКИ !!!
15.
Бургазлии
01.06.2017 14:35:19
5
14
Вижте КОЛОСАЛНА КРАЖБА извършват ГЕРБ и фирмите им САМО от санирането: За един апарамент са предвидили 12 ООО лева. За един блок от 200 апартамента = 2.4ОО.ООО ( два милиона и 400 х.) Повечето от хората обаче са си сменили дограмата и са санирали жилищата си, което предполага, че при тях НЕ СЕ СМЕНЯ ДОГРАМАТА, а само се ЛЕПИ МАЛКО СТИРОПОР И СЕ БОЯДИСВА ФАСАДАТА , КОЕТО ПРЕДПОЛАГА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 2 хиляди лева. Останалите 10 хиляди лева само от един апатрамент са ЧИСТА АВАНТА ЗА МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ и фирмите им. ИЛИ ОТ 2.4 МИЛИОНА, МУТРИТЕ ОТ ГEРБ ПЕЧЕЛЯТ ДВА МИЛИОНА САМО ОТ ЕДИ ЖИЛИЩЕН БЛОК. !!!
14.
*********
01.06.2017 14:20:25
2
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
13.
Здрасти
01.06.2017 14:08:27
2
16
Късно е либе за китка, до2-3г очаквайте отлепване на стириопора,не работещи крила на прозорците,през тях свистене,влага между стъклата и помътняване на стъклопакета и още и още!
12.
Иван
01.06.2017 13:58:47
8
17
Когато дойдоха майстори в моя апартамент, пода го бях покрил с найлон, както и мебелите. Ако сами не си пазите имуществото да не очаквате работниците да го правят.
И при нас размера на дограмата бе един и същ, как може да очаквате да се съобразяват с всеки малоумник дето си е иззидал или изкъртил панела по негово усмотрение. Всеки гледа само себе си и накрая що тъй станало грозно.
11.
!!!
01.06.2017 13:57:43
3
15
Трябва да се спре това безумие безплатно саниране (усвояване)на финанси...Кога?
10.
Чичо Цако
01.06.2017 13:42:30
3
18
И в блок 32 в Братя Мил-ви е долу-горе същия панаир, мръсотия, простотия, надупчиха терасите като сирене и начупиха плочките, подпрозоръчните ламарини нямат наклон и пръска вътре при дъжд, сложиха итонг върху звънеца ми, откраднаха всичко което демонтираха без да питат...пълна селяния-големи "майстори"!
9.
1234567
01.06.2017 13:23:40
2
16
Блока, в който живея вече е саниран. Фирмата за дограма масово събира пари за уж поръчани допълнителни неща по дограмите и НЕ ИЗДАВА НИКАКВИ ДОКУМЕНТИ ЗА ТЕЗИ ПЛАТЕНИ ПАРИ ОТ ЖИВЕЕЩИТЕ В БЛОКА. В една оръфана тетрадка слагат кертици на някакви списъци написани със син или червен химикал.
8.
Temelkow
01.06.2017 13:13:43
6
26
Тази госпожа какво отношение очаква като премиера на България е рекетьор и сикаджия, а кмета на Бургас е контрабандист и мошеник. Извиках си фирма и си платих за саниране взеха ми 300 лв. и стана прекрасно, сега тези с безплатните ще дадат повече и от мен. А като изтече гаранцията ще плащат хиляди и ще ги съсипят тези глупаци, които се вързаха на поредната измамна схема. А KMG e най-смешната и евтина дограма :)
7.
blok 68
01.06.2017 13:12:34
3
20
Елате да видите бл.68 в Лазур/на снимката/ същата работа- пълен хаос.
Дограмата вече се чупи защото е най евтина за бигадите дето работят да не говорим. От 3 месеца чакаме первазите на дограмите, от 2 седмици се борят с тях и до половината не са стигнали. Г-н Николов, разходете се малко с Маздичката и огледайте нещата, защо само като дойде вожда се размърдвате. Нямам думи.
6.
жкйл;
01.06.2017 13:04:21
3
25
Маргинали, за без пари толкова... Хубава инициатива????....това е най-големият грабеж в новата ни история...
Арогантни били??? какви да са, мангали и разни утайки да не мислите, че някой сериозен майстор ще дойде да ви работи, а мутрите да прибират цялата печалба...вие сте обекти чрез които се източват обществени средства "кръводарители" през маскарада наречен "безплатно саниране" захранихте "хранителната верига" съставена от големите до най-малките(квартални) мутри и общинската мафия.
5.
68
01.06.2017 13:02:45
0
7
Това е 68 бл. В Лазур.....
4.
*********
01.06.2017 12:49:44
1
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
3.
до кмета
01.06.2017 12:47:19
4
19
Твойте крадливи фирми ни унищожиха къщите
2.
kenefa na europe
01.06.2017 12:37:10
2
15
пак откраднахме едни пари. нека балъците от брюксел да дават още
1.
nedovolna
01.06.2017 12:35:03
0
18
да доидат да видят и в зорница бл.42..същата лудница .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори