×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Радан Кънев направи груба грешка, Нова република се превърна в много мъничка дясна партия


Радан Кънев направи груба грешка, Нова република се превърна в много мъничка дясна партия
Моите лични каузи са свързани със законите за строителството, с урбанизацията и регулирането на териториите, обяви зам.-председателят на СДС
21 Март 2017, Вторник, 11:00 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ

Реформаторският блок единствен ще представлява автентичните десни хора в парламента


-Г-н Марков, как оценявате протичането на кампанията и трудно ли е с вашия прагматизъм да борите популизма?

-Да, много е трудно. Дори от сериозни хора, включително наши политически партньори, долавяме много популистки сигнали. Десницата и лично аз съм обречен да говоря истината и да казвам това, което е възможно. В този смисъл, съзнавайки че търпя електорални загуби, продължавам да го правя – казвам само неща, които са възможни.

-Очаквахте ли, че Реформаторският блок ще се окаже толкова устойчив проект? Последните социологически проучвания показват, че влизате в парламента.

-Да, очаквах да е устойчив проект. Това го говорех с Радан (б.а.-лидерът на Нова република Радан Кънев) много пъти. Казах му, че подценява марката и това, което е постигнал Реформаторският блок. Те направиха много груба грешка. Превърнаха се в една много мъничка дясна партия, която няма никакъв шанс. Техните гласове ще отидат за БСП и ГЕРБ. Реформаторският блок ще бъде единствената партия, която ще представлява автентичните десни хора в парламента.

-Значи не виждате конкуренция в проекта Нова република и не очаквате Радан Кънев да откъсне живо месо от РБ?

-Социологията е безкрайно точна и тя дава нисък резултат на г-н Кънев. Нещо, което му го казах в лични разговори, далеч по-рано. Аз много съжалявам за това, защото имаме много приятели в ДСБ, с които нищо не ни разделя. Най-логичното нещо беше да бъдем заедно. Но в този смисъл, виждам края на една политическа кариера, за което съжалявам, защото той е изключително умен мъж. Аз смятам, че би могъл да бъде много полезен за в бъдеще.

-Какви са личните каузи, които ще изпълните, ако бъдете избран отново за депутат?

-Няма да започна да изброявам проекти, които изброява всеки един кандидат-депутат в Бургас. Всички знаем какво се строи, какво би могло да се построи и какво би могло да се случи. Не само в сферата на строителството, но и във всички сфери. Лично аз винаги говоря там, където се чувствам полезен, спокоен и уверен като технократ. Моите лични каузи са свързани със законите за строителството, с урбанизацията и регулирането на териториите. Но имам и една друга кауза, на която много държа. Тя е един закон за публично-частните партньорства, защото 2020 г. европейските фондове спират. Около 80% от парите в ниското строителство в момента са от еврофондове и след като всичко това приключи, ние трябва да намерим механизъм, по който икономиката да продължи да съществува в този й сектор. Единственият вариант е публичните субекти – община, държава да намерят вариант да си партнират с частния бизнес. Към момента законът не дава много такива възможности – единствено смесени фирми и концесии. Аз смятам, че трябва да се разширят тези възможности, за да може след 2020 г. икономиката ни да продължи да работи.

-В тази връзка, не останахте ли разочарован, че по време на кампанията не се чуха смислени предложения в подкрепа на бизнеса? Единствените значими бяха тези от програмата на РБ за увеличаване на прага на ДДС и закона за публично-частното партньорство.

-Не само това, но и за намаляването на ДДС, което е заложено в нашата програма. Имаше колеги, които говореха за малкия и среден бизнес, но аз мисля, че говорят повече наизуст. Казват неща, които хората искат да чуят, но доколко са изпълними, е друг въпрос. Винаги съм много афектиран, когато чувам как щели да обслужват всички на едно гише. Вариантите за това са първо да инвестираш едни пари за създаване на единни бази данни за всички услуги. Другият вариант е да раздуваш докрай администрацията – общинска и държавна. Докато не видя тези средства, предвидени в бюджета, няма да повярвам на никого, че иска да направи това нещо. И разбира се, много дъвканата тема за електронно правителство, електронно правосъдие, електронно здравеопазване. Всички сме се влюбили в тази дума. Но доколко това е реално в близко бъдеще, показват точно параметрите, които залагаме в бюджета на държавата.

-Какво задължително ще изискате от ГЕРБ при евентуално коалиционно правителство, тъй като прави впечатление, че те предлагат много леви политики.

-Защо да са леви? Например, аз също съм за увеличаване доходите на най-бедните в тази страна – пенсионерите. Всеки нормален човек иска хората да взимат повече пари, да живеят по-добре. Въпросът е, че не бива да се обещава на едро, да се лъже в какви темпове може да се случи това. Всичко е свързано с икономическия растеж на страната. Колкото имаме икономически растеж, толкова ще се пипат съответното доходите на хората. Разбира се, може да се обърне повече внимание на най-слабите и приоритетно да им се помогне. Ако това е лява политика, не се срамувам да кажа, че и аз съм за подобен тип лява политика. Но никога няма да се съглася, например, за повишаване на данъците. Никога няма да се съглася за допълнително бреме върху хората, които са предприемачи, които произвеждат, работят и създават брутния вътрешен продукт.



Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
България Всички новини
Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори