×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В тревожно очакване на най-лошото: Следващите 48 часа могат да променят света завинаги!


В тревожно очакване на най-лошото: Следващите 48 часа могат да променят света завинаги!
Ключови думи: брекзит, свят
16 Март 2017, Четвъртък, 14:49 ч.

. Това, което ще се случи през следващите два дни, вероятно ще има последствия

Още 48 ч. и може светът да стане по-различен. За глобалните пазари и, следователно, за нашите пари, съобщава "Канал 3", цитирайки анализи и прогнози на световните информационни агенции. За немската политика, която е възможно да се сблъска с безпрецедентни предизвикателства. Европа може да промени лицето си, а световна държава рискува да банкрутира.

Започва Brexit

За Brexit се говори от юни 2016 г., но в действителност той още не съществува. Има само народна воля, изразена на референдум: британците имат намерение да напуснат Европейския съюз. Официалната заявка за излизане на страната от ЕС, в съответствие с чл. 50, досега не е подадена. Но сега ситуацията става по-сериозна. Процесът започва.

Британският парламент прие закон за Brexit, в съответствие с който правителството може да започне излизане от ЕС. Когато кралицата на Великобритания Елизабет II одобри закона, премиерът Тереза Мей може да подаде искане за излизане в Съвета на ЕС. Мнозинството експерти прогнозират, че Мей ще започне официалните преговори за излизане не преди изборите в Холандия, а чак в края на март. "Сега започва труден етап", каза Джеймс Маккормик от рейтинговата агенция Fitch. Британците се оказаха в сложна ситуация. "Те не контролират нито премета на преговори, нито тяхното подреждане". Също така е неизвестно каква сметка ще представи Европа на британците за напускане. Днес вече дълговете станаха проблем за Острова.

Правителството и частните домакинства живеят над пределите на възможностите си. Държавният дълг представлява около 90% от производството на икономиката. Частните стопани също имат огромни задължения. В резултат в текущия баланс на страната се стигна до несъответствие - примерно 5% от производството на икономиката.Необходимо е то да бъде запълнено с помощта на чуждестранен капитал. Ако инвеститорите загубят доверие, възниква опасност от финансова криза като през 70-те години, когато се наложи намеса на Международния валутен фонд.

Поради това много ще зависи от това как инвеститорите ще реагират на Brexit. От Deutsche Bank, например, очакват, че след подаването на искане за излизане стойността на лирата стерлинга може да падне с 6%. Нестабилната Холандия Гласуването в Хорандия е начало на европейската година на избори. Резултатът ще определи тона през близките седмици и месеци.

Неотдавна действащия премиер Марк Рюте водеше с малко, но сега десният популист Геерт Вилдерс с неговата Партия на свободата извлича поли от открития конфликт с Турция. И дори да победи на изборите, Вилдер, в крайна сметка, се очаква да не получи мнозинство, но в ЕС се опасяват от ефекта на доминото. Ако популистът получи най-голям брой гласове в страната, която е един от основателите на ЕС, той ще допусне до властта десницата. Тогава идеята за президентство на Марин льо Пен във Франция ще плаши още по-малко.

Политическата ситуация в Холандия е нестабилна и без Вилдерс. Съгласно скорошни допитвания до общественото мнение три водещи партии заедно ще получат едва 40%., а на изборите преди четири години те можеха да разчитат на 60%. Поради това за новото правителство ще са необходими най-малко четири партии. В продължение на много години Холандия беше смятана за гарант на стабилността, но сега всичко се промени. Това показва т. нар. индекс Nexit на аналитичната компания Senjix.

Според него проучващите оценяват вероятността за излизане на Холандия от еврозоната на 3,6%. Това е значително повече от дългогодишните средни показатели, които бяха под 1%. Проклятието на ФРС В сряда вечер, в 19 ч. средноевропейско време, Джанет Йелън ще направи нещо, което може да не се хареса на света: ще повиши лихвените проценти. Защото помощен материал за световната икономика - това са евтините пари. Ако най-важната централна банка в света вдигне цената на най-важната валута в света, не са изключени нежелани ефекти.

Финансовите пазари наричат това проклятието на ФРС (Федералната резервна система на САЩ - бел. ред.), имайки предвид, че преди всеки крах на фондовите пазари е имало повишаване на лихвените проценти. 1974, 1987, 2000 и 2008 г. - всеки път, когато ФРС вдига лихвите, рано или късно се стига да интензивна разпродажба. Днес рисковете са особено високи. Преди всичко пазарът на САЩ след финансова криза се сблъсква само с ръст на цените. Инвеститотирет се успокояват с напразни илюзии. Индексът на страха Vix приближава своя дългогодишен минимум. Но това може скоро да доведе до разочарование, особено в случай че централната банка подава сигнал за повече от три последващи повишения тази година. Това също така може да срине политическите планове на президента Доналд Тръмп, на които в значителна степен се основава борсовият бум.

Програмата за стимулиране на икономика оот трилиони долари, която трябва да се финансира основно от кредити, може да бъде реализирана само с помощта на евтини пари. Забрана за дългове на Америка Всъщност в четвъртък Тръмп повече няма да може да направи дълг и за един цент. В сряда изтича важен срок. След това в сила влиза официалната граница на дълга, която в настоящето представлява над 18 трилиона долара. При това днес дефицитът е почти 20 трилиона долара. Освен това въвеждането на границата на дълга беше отложено през октомври 2015 г. за 15 март 2017 г. От четвъртък финансовото министерство на САЩ няма да може да продава повече нови облигации т.е. правителството ще трябва да се справя с пари от текущите доходи. Това не е първият път, когато дълговият праг се повдига не навреме. Границата на дълга и нейното повишаване винаги е политически въпрос. В миналото дори се е налагало правителството да бъде затваряно, тъй като то не е можело да плаща на своите служители.

Макар никога да не се е стигало до това американците да не успеят да платят дълговете си навреме, т.е. да банкрутират. Независимо от тона спорът за границата на дълга през 2011 г. се изостри толкова, че рейтинговата агенция S&P преразгледа висшата оценка за американците. конгресът повиши границата на дълга през август - два дена преди в министерството на финансите да свършат парите за изпълнение на задълженията.


В категории: Политика


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
фЛегми
16.03.2017 13:20:29
0
3
въх даже и картинката са ви откраднали :))))
1.
фЛегми
16.03.2017 13:19:34
0
1
вече са ви копирали статията :
http://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/v-trevozhno-ochakvane-na-nay-loshoto-sledvashchite-48-chasa-mogat-da-promenyat-zavinagi-sveta_news496078.html
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори