×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Имейл с вирус подпали Бургас – иска четирицифрени суми и плаши с жестоки лихви


Имейл с вирус подпали Бургас – иска четирицифрени суми и плаши с жестоки лихви
Това писмо съдържа вирус и не бива да се отваря прикачения файл, съветват от полицията
Ключови думи: фалшив имейл, вирус
13 Март 2017, Понеделник, 08:55 ч.

Страх тресе получателите да не станат жертва на поредната схема за ограбване

Стряскащ имейл получиха днес на електронните си пощи стотици бургазлии.  В него се твърди, че фирмата им, без да се уточнява името, дължи по договор четирицифрена сума, която трябва незабавно да бъде платена. В противен случай ще започне начисляване на жестока  лихва.

Ето и пълния текст: 
Уведомяваме ви, че на 11/12/2016 с договор № 45736 от Вашата фирма бяха заявени услуги на стойност 2572,00 лв.
Съгласно условията на договора, в съответствие с параграф 3.0, в рамките на 5 работни дни от датата на предоставяне на услугите, трябва да бъде направено плащане в пълен размер.
В съответствие с точка 3.2 от настоящия договор следва санкция в размер на 3,5% от стойността на предоставените услугите, за всеки просрочен ден.
Към днешна дата, плащане от вас не е постъпило. Въз основа на изложеното по-горе, ние ви призоваваме до 15.03.2017, да изплатите изцяло задължението си в пълен обем. В случай на пълен или частичен отказ от удовлетворяване на нашит законови претенции, ще бъдем принудени да депозираме искова молба до компетентния съд.
Поздрави, Димитринка Дионова


Писмото е стресиращо, защото получателите изпадат в паника да не станат жертва на поредната схема за източване на пари. Неотдавна една от националните телевизии направи разследване за това как се източват десетки хиляди левове от сметките на невинни хора, въз основа на фалшиви записи на заповед. Сега страхът е да не би това писмо да е някаква коварна форма на предизвестие и ако не се реагира, групичка от адвокати и съдебни изпълнители да източат фирмените сметки на получателите.

Говорителят на ОД на МВР Цветелина Рандева каза, че в дирекцията имат сигнали за фалшивия имейл. Съветът е в никакъв случай не бива да се отваря прикачения файл, който подвежда получателите, че това е едва ли не въпросния договор, по който се дължат пари.



Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
8
Коментара по темата
8.
Студента
13.03.2017 22:12:23
0
1
Най малко има 1000 които са се хванали на въдицата хаха
7.
Янчо
13.03.2017 16:18:49
0
7
Искам да платя със бакшиш 4000 лева, харесаха ми услугите на Димитринка Дионова - наех я за 1 седмица, секс, чисти гола, готви, минавам я по Бермудския триъгълник трите дупки, дълбоко гърло, анал, гаргара със семенна течност и много други.
6.
Рибка, но не златна, а тъпа
13.03.2017 14:31:27
0
5
Ми ас платих и ся кък ши га връщам? Малеее, моя ши мъ утепа.
5.
до Флагман
13.03.2017 13:59:57
0
3
Не е само в Бургас ;)
4.
Мандинго
13.03.2017 13:25:44
1
18
Мдааа и аз получих офертата и чакам димитринка лично да дойде да и ги платя в натура...
3.
Т
13.03.2017 13:18:16
0
17
Да отиде при синия кит са разберат за сумата
2.
LSFC
13.03.2017 13:14:56
0
18
Само като й видиш jp на края на адреса от където е пратен тоя мейл,т.е кокошката праща от японски имейл адрес-теглиш й една мазна псувня и триеш директно
1.
иииии
13.03.2017 13:07:54
1
20
на простия тиквоч, каквото и да му обясниш пак ще пуска пари през терасата и ще отваря мейли- вируси, всеки ден получавам такива мейли, директно ги трия, даже не ги отварям
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори