×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цветанов към Велков: Корупцията бе ниска, когато бях министър, а БСП ни доведе до катастрофа (ВИДЕО)


Цветанов към Велков: Корупцията бе ниска, когато бях министър, а БСП ни доведе до катастрофа (ВИДЕО)
Цветанов показа данни от изследване на Центъра за изследване на демокрацията, според които корупцията е била най-ниска през 2010 г.
01 Март 2017, Сряда, 08:03 ч.

Антикорупционното законодателство ще е приоритет в следващия ни мандат, каза заместник-председателят на ГЕРБ

Най-ниска от началото на прехода досега е била корупцията през 2010-2011 година, а най-висока по времето на кабинета „Орешарски“. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той показа графика за корупцията през последните 20 години. „Данните са от Центъра за изследване на демокрацията. Първенец е кабинетът „Орешарски“. Вижда се, че е най-ниска, когато бях министър. Знаем какво правите с експертите си. Пламен Орешарски доведе страната до катастрофа“, заяви Цветанов по време на дебата „Новите 240“ в ефира на Нова телевизия.
„Когато правиш послания, трябва да ги обвържеш със съответната експертиза и с цифрите, които трябва да отстояваш. През 2016 г. страната ни завърши с 3,6% икономически ръст с излишък, докато през 2014 г. при управлението на „експерта“ ви Пламен Орешарски имахме 5,5% дефицит“, припомня бившият вътрешен министър.
Опонентът му Славчо Велков, който е издигнат за депутат от гражданската квота на „БСП за България“ обаче изтъкна, че преди седмица е публикуван европейският доклад и се оказа, че сме на първо място по смъртност и на последно по раждаемост.
„Искаме през 2017 година да бъдат назначени 1000 полицейски служители. С последните промени в Закона за МВР се създаде възможност още 500 полицаи, които охраняват обектите на МВР, вече да участват в охраната на обществения ред. На обектите на МВР те ще бъдат заменени с лица, наети на трудово правоотношение и камери”, заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ.
„Основният проблем е, че държавата няма наказателна политика по отношение на битовата престъпност и че липсва надеждна структура за противодействие. Бедността поражда престъпност“, каза пък опонентът му.
„През 2009 г., когато станах министър на вътрешните работи, спомняте ли си, че при вашето управление имаше 18 отвличания? Престъпната група бе задържана от тези респектиращи акции, които бяха направени. Гангстерите бяха заловени само три месеца след моето влизане в министерството“, похвали се Цветанов.
„Задържани бяха 16 тона хашиш на територията на страната през юли 2012 г. Ние възстановихме доверието на Европол и само за първата година от нашето управление увеличихме информационния обмен с над 270%. Ликвидирането на престъпните групи даде друг облик на страната ни. Прочетете докладите на Европейската комисия“, призова ексминистърът.
Те са пред мен, отговори Велков. Вие представлявате заплаха за националната сигурност с действията си, заяви той, а Цветанов припомни, че Бойко Борисов е награден с „Червен кръст“ на испанската полиция и от всички европейски структури е признат за времето, когато бе главен секретар на МВР.
„Ние искаме продължаване на реформата в съдебната система. Част от нея ще бъде разширяването на функцията и компетентността на специализирания съд и прокуратура. Антикорупционното законодателство ще бъде приоритет в следващия мандат на ГЕРБ”, уверява заместник-председателят на партията.
Той показа схема на единната информационна система за противодействие на престъпността, която ще бъде въведена от следващото правителство. С общи усилия можем да надградим националната ни стратегия за национална сигурност, която беше приета през 2011 година, добави ексминистърът.
„Трябва да увеличим информационния обмен, да гарантираме външната граница на ЕС, това става с помощта и целевото финансиране на ЕС. С тези пари се оборудват полицейските служители, купува се високо проходима техника, надгражда се видео наблюдението”, подчерта Цветанов. Предвиждаме повече военно присъствие на границата с по-малко полицейско присъствие, уточни той.
Кандидатът за депутат от БСП пък изтъкна, че Турция е изградила два пъти по-евтина ограда от нашата.  Ние предлагаме завършване на съоръжението по границата, освобождаване на полицейски ресурс от границата за справяне с битовата престъпност, заяви той.




10
Коментара по темата
10.
ГинкоВин
01.03.2017 21:48:00
0
3
"Най-ниска от началото на прехода досега е била корупцията през 2010-2011 година".
През посочените години корупцията не съществува. Тогава всички бизнесмени "даряват" бизнеса си на момата от Симитли и Физкултурника, а непослушните стават клиенти на Прокуратурата. Помним!
9.
ВСД
01.03.2017 19:19:15
0
1
ЦЕЦО КОГАТО СЕ Е ЖЕНИЛ СИ Е ОТВАРЯЛ ОЧИТЕ.АПАРТАМЕНТИТЕ СА ПОДАРЪК ОТ ТЪСТ И ТЪЩА.ХА СЕГА ДА ВИЕ ЯСНО.
8.
ВСД
01.03.2017 19:17:18
0
4
ЦЕЦО КОГАТО СЕ Е ЖЕНИЛ СИ Е ОТВАРЯЛ ОЧИТЕ.АПАРТАМЕНТИТЕ СА ПОДАРЪК ОТ ТЪСТ И ТЪЩА.ХА СЕГА ДА ВИЕ ЯСНО.
7.
приказка
01.03.2017 14:26:47
0
7
Празни думи от празнодумец, за празноглавци!
6.
смях в залата
01.03.2017 14:25:49
0
6
ами погледнете изследванията на корупцията от наши и международни организации пък тогава приказвайте глупости. Не може на фона на тоя скок на корупционния индекс по времето на Цветанов да се говори, че корупцията била ниска. Е освен ако Цветанов не е искал да е 100 процента - плащаш-получаваш
5.
ЕЙ
01.03.2017 12:42:05
2
8
Голяма наглост, ей! По-голяма корупция от тази, създадена от ГЕРБ, НЕ Е имало през целия т.н. преход! Да обясни как "спечели" пари да си купи 6 апартамента за 2-3 години! А графиката, която размахва, сигурно е нарисувана от някоя от приближените му малоумнички с 2 грама мозък! КОРУПЦИЯ е символа на тези "управляващи" неграмотници!
4.
учуден
01.03.2017 12:04:02
1
9
Vini vini, аз не пиша случайни неща. За да го напиша, значи е така. Пълни глупости за корупцията. За разлка от теб , не симпатизирам на никого. Реалист съм
3.
vini
01.03.2017 11:51:06
11
2
Браво Цветанов разби тази мишка на пух и прах.Едно е да искаш друго да можеш.В ГЕРБ е истината.Учуден и Нагъл първо четете и после пишете.№ 11
2.
Нагъл
01.03.2017 11:39:18
2
11
Как гледаше като на*ран Цвъка, като му показаха книжката...
Не отговори и за цената на оградата с Турция...
То пък за оградата трябва да отговаря коалиционния му партньор Далавери Симеонов, чиито приближени фирми я строят на 4-рно по-висока цена!
Всички са за затвора, ама няма съд!
1.
учуден
01.03.2017 11:30:07
2
11
Учуден от това какви глупости говори господинът Цветанов! Абсолютна долна предизборна лъжа!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори