×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Владислав Горанов: При управление на ГЕРБ доходите на хората ще растат (ВИДЕО)


Владислав Горанов: При управление на ГЕРБ доходите на хората ще растат (ВИДЕО)
Справянето с бедността минава през по-добро образование, каза Владислав Горанов
24 Февруари 2017, Петък, 05:55 ч.

Заради проблема с престъпността, се пречупва моята фискална душа за увеличението на разходите за полицията, каза бившият министър

Доходите не се създават от политиците, а от икономиката, но при добро управление, като това, което имахме през последните две години, може да се гарантира увеличението им. Това каза в първия предизборен дебат по Нова телевизия „Новите 240“ бившият финансов министър Владислав Горанов. Темата за доходите в една от най-бедните страни от Европа няма как да не е приоритет, призна той.
„Примерът от последните две години е показателен в това отношение. Имаме над 15% увеличение на средната работна заплата за страната. С тези темпове, при едно добро управление, средната заплата може да достигне 1500 лева в края на мандата. Минималната заплата пък ще стане 650 лева без усилия и без стрес за пазара на труда“, уверява ексковчежникът.
Това, което ГЕРБ обещават, обаче не зависи от тях, каза кандидатът за депутат от БСП  Драгомир Стойнев.
„За нас е важно да живеем в страна, в която хората имат по-големи доходи, да е по-висока раждаемостта и сигурността, за да сбъдват мечтите си тук. Нужна е коренна промяна на политическия модел“, коментира социалистът.
„Нямаме спор с БСП, че доходите могат да растат през икономиката, въпреки че решенията, които от тази партия предлагат и ролята на държавата в икономиката, е похват от 19-ти век. Не е модерен. За да се изпълни програмата на БСП, трябва да се увеличат данъците или дефицитът в бюджета. Говоренето за промяна в данъчния модел плаши както инвеститорите, така и обикновените хора“, предупреди Горанов.
Опонентът му пък изтъкна, че предвиждали българите, които получават заплата до 500 лева, да не плащат данъци.
„Семейно подоходно облагане при толкова ниска ставка допълнително ерозира приходната част на бюджета. С 300 млн. лева по-малко ще влязат в хазната. Тази сума би могла да бъде насочена към друг приоритет. За мен гарантирано справянето с бедността минава през по-добро образование. За да се повиши качеството му, трябва да се повишат учителските заплати и инвестиране на допълнителни средства в училищата. Ако тези пари бъдат инвестирани в образованието, ефектът ще е по-дълготраен“, заяви бившият финансов министър. Плащането за ядрените реактори за АЕЦ Белене бе доста сериозен ресурс, който затрудни инвестицията в образованието, каза той, след като Стойнев го атакува с въпроса защо не са повишени двойно заплатите на учителите по времето на управлението на кабинета „Борисов II”.
Тази зима се видя, че България има нужда от нови енергийни мощности, каза пък кандидатът за депутат от БСП.
„Инвестициите в енергетиката трябва да са икономически обосновани. Не знам откъде идва този мерак да се правят мегаломански проекти, необвързани с нуждите на икономиката“, контрира го Горанов.
Двамата коментираха и насилието над възрастните хора по селата, след като в „Здравей, България“ бе излъчен репортаж за жестоко пребити старци.
„Битовата престъпност е сериозен социален бич. Няма еднозначен отговор за справяне с нея. От една страна харчим много за полиция, а от друга – полицаите не стигат. Трябва да се намери механизъм и това е част от нашата програма, във всяко населено място да има полицейско присъствие. Извели сме като приоритет назначаването на допълнителни служители в полицията и в жандармерията“, заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ.
„Искаме на всеки три села да има полицейски пост, полицейска кола, с която служители от Жандармерията да обикалят района. В Наказателния кодекс трябва да отпадне понятието за маловажност. Тези, които са откраднали две кокошки, също трябва да бъдат съдени“, коментира Стойнев.
„Уволняването на главния секретар на МВР Георги Костов вероятно е свързано с преодоляването на битовата престъпност. Проблемът с престъпността съществува отдавна и затова се пречупва моята фискална душа за увеличението на разходите за полицията“, призна Горанов.
За да се разбере истината за фалита на КТБ пък опонентът му предлага да се разсекрети разговорът в президентството. Така според него ще се види как се е създавал хаос, за да се стигне до разграбването на банката. Бившият финансов министър пък се пошегува, че социалистите са призовали президента Радев да разсекрети стенограми от предшественика си, но той няма нищо общо с БСП и затова не им се подчинява.
„Еврокомисията в доклада за правосъдието и вътрешния ред оцени много добре работата на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество. Около нея може да изградим единен антикорупционен орган“, добавя Горанов.
„Нашият глас в ЕС трябва да бъде чуван и той е чуван. Ние имаме изключително отношение към мястото на България на картата. Нашето място е единствено в Евросъюза. Русия и САЩ са като два юмрука, а ние не трябва да заставаме между тях“, подчерта бившият министър.
„През последните месеци бежански натиск към България няма. Успяхме да завършим преградното съоръжение, което спира нахлуването на наша територия“, подчерта ексковчежникът.
„Нужна е промяна. Искаме нова икономика, която да не е базирана само на европейски средства и обществени поръчки, които пораждат корупция“, заяви Стойнев.
„Не може да се очакват изненади от ГЕРБ. Видя се, че при едно стабилно управление икономиката може да върви нагоре, без тази държавна намеса, за която левицата говори. Аз не им вярвам. Те разчитат на амнезията на българските граждани“, каза пък Владислав Горанов.


В категории: Политика


5
Коментара по темата
5.
Българин
24.02.2017 16:06:04
0
2
Горанов е гадно червейче, което никога ама никога няма да го е еня за народа!!!!

Гаден слуга! Плюнка!
4.
bbb
24.02.2017 15:51:33
0
3
НАПРОТИВ ОТ КАКТО ВИЕ СЕ ПОЯВИХТЕ ДОХОДИТЕ НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ПАДНАХА КАЖЕТЕ САМО ЕДНО НЕЩО КОЕТО Е НАПРАВИЛ ЗА ДОБРОТО И В ПОЛЗА НА НАРОДА ВСЕКИ РЕВЕ ОТ ВАС ОСВЕН КРАДЦИТЕ
3.
Сигурно!!!
24.02.2017 14:48:22
0
5
Ще растат, защото крадците ГЕРБерасти няма да управляват повече. От повишените доходи ще отделим средства за строителство на нови затвори,където е мястото на членовете на ОПГ"ГРОБ"
2.
p
24.02.2017 13:24:32
0
3
Лъжец долен
Сега народа като спре да плаща данаци.ток и вода
Ще видим какво ще правите
1.
нидялко
24.02.2017 12:17:10
0
9
А досега що не растяха?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори