×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаското летище ускорява предимството си пред аеропорта във Варна


Бургаското летище ускорява предимството си пред аеропорта във Варна
Везните се накланят все повече на юг – причина е летният сезон
17 Февруари 2017, Петък, 08:59 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

И двата града обаче отбелязват голям ръст на пътникопотока


Бургаското летище продължава да ускорява предимството си пред това във Варна по брой обслужени пътници на година.

През аеропорта в Сарафово през 2016 г. са преминали рекордните 2 878 883 пътници, което е ръст от 22% спрямо 2015 г., посочват от концесионера „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД на страницата си.
Варненското летище от своя страна е обслужило 1 689 595 души. Ръстът там също е значим – 21%, но все пак е по-малък.


Пиков ден за Бургас е бил 29 юли, когато през аеропорта са преминали 39 836 пътници.
Във Варна най-натоварено е било на 5 август – тогава за 24 часа са обслужени 19 536 пътници.


На бургаското летище най-много са били пътуващите от Русия с ръст от 40%. Следват Великобритания (11% ръст) и Германия (43% ръст).
Варна е най-предпочитана от германците.
Те бележат 35% ръст. Следват Русия (6% ръст) и България (8% ръст).

Припомняме, че 2016 г. беше най-силната откъм туристически поток в България за последните няколко десетилетия.

Варненското и бургаското летища са на практика сезонни. Те са слабо използвани извън летните месеци. През лятото обаче надминават потока на летище „София”.

Любопитното е, че летище „Варна” допреди средата на миналото десетилетие е надминавало по пътникопоток това в Бургас. Оттогава обаче везната се накланя все по-отчетливо в обратната посока и това се дължи на развитието на туризма по Южното Черноморие.

Бургас печели надпреварата с Варна именно заради лятото. Извън сезона северният морски град обслужва повече пътници.

В категории: Бургас


Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
15
Коментара по темата
15.
до Банкок
21.02.2017 17:41:37
0
0
Едно от мъдрите решения е обявяването на Банкок за персона нон грата за Бургаското летище. Браво. Вълка козината си мени но нрава не. И във Варна ще се осере въпрос на време.
14.
Спомени спомении
17.02.2017 15:44:29
1
8
Единственото хубаво нещо на летището за сезонните бяха банкетите на божура. Йедене, пийне и яко разчекване на чек-инките ! Завалийките все уж сериозно приятели си имаха...

Ps. Припознахте ли се девойкии ?? Хаахахах
13.
Borislav
17.02.2017 15:10:14
0
8
te na letishteto s tezi si poleti ne moje da se opravqt pak hamoli s oshte kompani! Dvata operatora Bulgarite i Gurcite ne davat pari , a iskat rabota ot slujitelite si tehnikata e ot 1-vata svetovna voina letishteto e pulen ujas
12.
sg
17.02.2017 15:04:14
2
7
Тея в това сикюрити са най-филмирани .. мислят си , че са полицаи .хаха
11.
Милев
17.02.2017 14:27:58
1
4
Банков жена мръсна, ти нямаш думата вече !
10.
Банков
17.02.2017 14:19:50
2
6
Милев чака с нетърпение новите колежки в служба " сигурност"
9.
изн
17.02.2017 14:11:45
1
9
И ти да взимаш по 500 лева а да мяташ по 10 хиляди куфара на ден и ти ще крадеш
8.
Алеко
17.02.2017 13:34:28
1
5
Кражбите ако намалят още по добре ще стане ама гранична полиция си трае или учяства и тя
7.
z
17.02.2017 13:20:25
0
14
Уизеър инвестира 100 мил. в Летище Варна и общо седем дестиацйи ,Изиджет две нови ,раянеър две нови.Скоро и в Горна летището ще има повече редовни полети от Бургас. Обаче като сме се оплели в олигархични кръгове и тимаджйиски схеми нищо друго не ни чака.Бургас диша само през лятото.
6.
пътник
17.02.2017 12:44:41
2
17
Пълни глупости пак ни го сложиха.От варна има полети на Изиджет и Уизеър ,Раянеър си прави централа извън софия там с 5-6 дестинацйи.Ние си броим летните туристи - смях.
5.
sd
17.02.2017 12:28:06
4
36
Отново комплексарски статии за вдигане на самочувствието на населението на умрелия ни град.
Бургаското летище се управлява изцяло от Варна. Бургаското летище има трафик 4 месеца в годината докато това във Варна работи пълноценно целогодишно.
Пътникопотока към т.н. бургаско летище, който е насочен към територията на община Бургас започва с цифрата 0, докато този към територията на Варна е над 90%. Бургаското летище само формално се води бургаско, по-правилно е да се нарича летище Слънчев Бряг защото съществува благодарение на него.
Ползите за Бургас от т.н. бургаско летище се изразяват в сезонни нископлатени работни места.
4.
JORDAN
17.02.2017 12:24:03
1
30
И с тези 4 месечни договори с които наемат, това не е хотел да е сезоненйЙ
3.
*
17.02.2017 12:19:31
4
35
Бургаското летище си е чисто лятно летище и го казвам като бургазлия.
Предимството на варненското е, че извън четирите месеца летен сезон си имат редовни ежедневни връзки с Истанбул (Ататюрк) и Виена, които са едни от най-големите европейски летища и имат връзки, в повечето случаи директни, до почти всяка голяма дестинация. Също така имат и поне 2 полета от и до София. И какво излиза? Аз живея в Бургас, трябва да летя в чужбина, полети от Бургас-няма. На мен не ми пука, важното е, че лятото бургаското летище е с „предимство“ пред варненското. Вариантите пред мен са: пътуване до София, Варна или Истанбул, което си е загуба на време и допълнителен разход.
Добре, ама аз имам приятели във Варна. Те летят за същата дестинация. Отиват си на летището, хващат полет я София, я Виена, я Истанбул-с един трансфер в съответното летище, по-малко пари и време стигат до където и аз съм се запътил.
Извод, бургаското летище е с предимство спрямо варненското единствено от гледна точка на туристите през лятото. За хората живеещи в Бургас, варненското е с по-добри целогодишни дестинации.
2.
hdh
17.02.2017 12:08:07
2
40
И може малко да си вдигнете заплатите, че с тези 500-600 лева не може да аи намерите персонал
1.
d-r Dulital
17.02.2017 11:54:40
1
38
Ако бяха две различни фирми бургаското летище цена нямаше да има.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори