×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ-Бургас пусна жалба за нерегламентирана агитация


12 Ноември 2016, Събота, 17:43 ч.




Областният лидер на ГЕРБ в Бургас Димитър Бойчев пусна жалба до РИК за разлепване на агитационни материали на неразрешени места в града. Ето целия текст на писмото, адресирано до РИК и до областния управител.

„Уважаема госпожо председател на РИК Бургас,
констатирахме наличие на  разлепени агитационни материали на забранени места от   Инициативен комитет, подкрепящ кандидатите за президент и вицепрезидент  Румен Радев и Илияна Йотова . Те са разлепени на  фасадата на сграда на ъгъла на бул. „Алеко Богориди”  и ул. „ Александровска”.
Посоченото място е извън установените за разлепване на агитационни материали места според  заповед  № 2740 / 03.10.2016 г. на кмета на Община Бургас . Това представлява нарушение на Изборния кодекс и нарушителите следва да бъдат санкционирани по съответния ред. Моля след като установите констатираното от нас,  да разпоредите на Инициативния комитет въпросните материали да бъдат премахнати  доброволно в указан от вас срок, или в случай на непремахване да уведомите областния управител, който да предприеме мерки за тяхното премахване.“



14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
наблюдател
12.11.2016 22:54:15
3
1
Брутална гавра с Румен Радев
https://www.youtube.com/watch?v=ZKC6QOmbo2E
13.
БОЙЧЕВ, ПЕДЕРАСТ СИ БЕШЕ И ПРИ ВИС-2
12.11.2016 22:46:40
1
9
БОЙЧЕВ, ПЕДЕРАСТ СИ БЕШЕ И ПРИ ВИС-2, КОГАТО ТЕ ЕБА МАЙМУНЯКА ... СЪЩИЯТ НО ДВАЖ ПО МАЗЕН И ГЕЛОСАН ПЕДАЛ СИ И СЕГА !
12.
еми....
12.11.2016 21:46:14
1
1
Районна избирателна комисия Бургас

РЕШЕНИЕ
№ 333 - ПВР/НР
Бургас, 12.11.2016

ОТНОСНО: Жалба за поставени агитационни материали в нарушение на разпоредбата на чл.133, ал.3 от ИК

Постъпила е жалба с вх.№9/12.11.2016 год. от Димитър Бойчев Петров-областен координатор на ПП Герб- Бургас в която са изложени твърдения за разположени агитационни материали на фасадата на сграда на ъгъла на бул.“Алеко Богориди“ и ул.“Александровска“ в нарушение на разпоредбата на чл.133, ал.3 от ИК.

По повод изложените твърдения бе извършена проверка на място, в резултат на която бе установено, че върху преградна ограда разположена пред сграда на ъгъла на бул.“Алеко Богориди“ и ул.“Александровска“ са разположени хартиени плакати, съдържащи изображенията на кандидатите за президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова. В горната част на плакатите е поместен надпис „президентски избори 2016“ и е посочен номера на кандидатската двойка в бюлетината. В долната част на плакатите са разположени имената на кандидатите с указание, че същите са кандидати за президент и вицепрезидент на Р.България, както и надпис“За доброто на България!“.

При проверката бе констатирано, че на същото място са разположени хартиени, плакати съдържащи изображенията на кандидатите за президент и вицепрезидент Цецка Цачева и Пламен Манушев. В горната лява част на плакатите е разположено логото на ПП ГЕРБ, а в долната им част надписа „работим в интерес на гражданите“, посочени са имената на кандидатите и е указано, че те са кандидати за президент и вицепрезидент. В долният десен ъгъл на плаката в нарочен квадрат е разположен номера на кандидатската двойка в бюлетината, като върху него е посочен знак „Х“.

Констатира се още наличие на плакати на кандидати за президент и вицепрезидент участвали в първия тур от изборите за президент и вицепрезидент на Р.България, проведен на 06.11.2016 год.

Плакатите с изображенията на едните от кандидатите, частично са разположени върху плакатите съдържащи изображенията на другите кандидати.

Районна избирателна комисия въз основа на установеното и като взе в предвид разпоредбите на Изборния кодекс, намира следното:

Описаните по-горе плакати на кандидати участващи във втория тур, безспорно представляват агитационни материали по смисъла на чл.183, ал.1 от Изборния кодекс.

Като такива същите следва да бъдат разположени в съответствие с разпоредбата на чл.183, ал.3 от Изборния кодекс.

Видно от Заповед №2740№03.10.2016 год. на Кмета на Община Бургас преградна ограда разположена пред сграда на ъгъла на бул.“Алеко Богориди“ и ул.“Александровска“ не е определена като място определено за разполагане на агитационни материали.

Поради изложеното и на основание чл. 133, ал.3 от ИК и чл.186, ал.1 от ИК, Районна избирателна комисия- Бургас



РЕШИ:



Указва на Кмета на община Бургас да премахне агитационните материали –плакати разположени върху преградна ограда разположена пред сграда на ъгъла на бул.“Алеко Богориди“ и ул.“Александровска“.
11.
sss
12.11.2016 20:34:23
0
10
Boicev,vinagi li si tolkova glupav ili dnes ti e specialen den!?!?!?Tam ima i bashi plakati!
10.
гого
12.11.2016 19:10:42
8
1
БСП - БЕСНИ СТРАШНИ ПЕНСИИ.
9.
Neka
12.11.2016 18:40:34
9
3
Ебал съм ва в червените турски подлоги. Бухам ви го
8.
До 6
12.11.2016 18:39:41
2
6
Гей
7.
ТИКВА
12.11.2016 18:39:00
0
8
Гнусен помияр,бегай да рисуваш мустачки на Цицка.
6.
М да...
12.11.2016 17:07:21
4
22
ГНУС И ПОТРЕС! ОТВРАТ! Това са точните думи за недоядените гербаджийски подлоги... Паплач!!! Шут!
5.
ЪНКЪЛ ПЕНЧО
12.11.2016 16:04:16
19
5
Не е вярно нали? хахах така ще кажете вие от БСП...то снимка има те пак отричат! ей страшна работа оправия нямат тези хора...много нагла паплач са да знаете! И на всичкото отгоре оправдавайки се обиждат по най-арогантен начин!
Страшни гейтаци начело с АНОРЕКСИЧНИЯТ ХОМО-БАНДИТ ЗАФИРОВ
4.
ZapoznAt
12.11.2016 16:03:10
3
19
Там имаше и ваши плакати и плакати на Трайков? Погледнете и тройката или за там не важи
3.
коко
12.11.2016 15:59:32
1
11
ето пак се почна..."ГНУСНИ"
2.
Кой?
12.11.2016 15:53:36
2
33
Кой говори за нарушения...? Боже, какъв НАГЛЕЦ!!! Много ви припари, гнусни малоумници!!!
1.
Smith
12.11.2016 15:20:01
5
20
Един истински шлиферодържач Пълен ненормалник
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори