×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цветанов поиска въвеждане на изцяло мажоритарна избирателна система по модела от референдума


Цветанов поиска въвеждане на изцяло мажоритарна избирателна система по модела от референдума
ГЕРБ водят преговори с Патриотичния фронт за подкрепа за Цецка Цачева
09 Ноември 2016, Сряда, 07:50 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка-архив: Авторът)

Поздрави БСП, Патриотичния фронт и Марешки за резултатите им на изборите за президент


ГЕРБ ще подкрепят въвеждането в сила и на трите въпроса, подкрепени на референдума. Това обяви председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов в декларация в Народното събрание.

Припомняме, че на допитването в неделя повечето участвали поискаха въвеждане на мажоритарни избори в два тура, задължително гласуване и намаляване на партийните субсидии на 1 лев за глас.
Пред репортери в парламента Цветанов не бе толкова категоричен.

По отношение на мажоритарния вот той каза: „Нямаме още политическо решение. Аз лично бих подкрепил едно такова решение, но разбира се имаме Изпълнителна комисия, имаме обсъждания, които ще бъдат направени. Но смятам, че въвеждането на мажоритарния елемент е важен фактор за издигането на авторитета както на институцията парламент, така и на политическите партии и на всички, които участват, защото ще знаят, че са пряко избрани от хората.”

Мажоритарната система според специалистите, а и практиката по света е показала, дава изключително предимство на двете най-големи партии и най-вече на най-силната към момента. По-малките политически играчи пък на практика са изхвърлени от системата.

Цветанов каза още: „Обсъждаме варианта референдумът да бъде подкрепен, защото над 3 милиона граждани са дали възможността. Мажоритарният елемент е хубаво нещо. Ние, когато обсъждахме Изборния кодекс, предлагахме смесена система, каквато е в Германия – пропорционална и мажоритарна. За съжаление тогава точно от БСП бяха против, защото те отчетоха като голяма грешка това, което направиха с Изборния кодекс 2009 г.”

Цветанов припомни как тогава само ГЕРБ и ДПС са получили мажоритарни депутати (31 общо).
По отношение на субсидиите той коментира, че обществото е доста чувствително: „И действително трябва да бъде намалена субсидията.”

Той обаче посочи как кампанията на Румен Радев е била финансирана в разрез със закона и добави, че субсидията следва да е достатъчна, така че партиите да не изпадат в зависимост.

Цветан Цветанов каза, че провеждат разговори за подкрепа от Патриотичния фронт за втория тур на президентския вот: „Имаме разговори, които водим. Мисля, че бихме могли да получим една подкрепа от страна на Патриотичния фронт и мога да кажа, че днешното изказване на г-н Байрактаров беше много ясно като послание, както и упрекът му към БСП за целия този популизъм, който анонсират от трибуната на парламента и трябва всички да си дадем ясна сметка за стабилността.”

Цветанов обяви оптимистично: "Аз съм убеден, че в неделя вечерта ще можем да се поздравим с първата жена президент - г-жа Цецка Цачева. Българските граждани в момента имат възможността да осъзнаят какво можем да направим в неделя и трябва да се вземе най-правилното решение.”
Парламентарният шеф на ГЕРБ призова всички българи да излязат и да гласуват, защото когато има висока избирателна активност, българският президент ще може да се ползва с широка обществена подкрепа.

Цветан Цветанов обаче приветства опоненти за резултатите им след първия тур: „Поздравления за „БСП лява България”, че успяха да постигнат този резултат. Поздравления и за Патриотичния фронт, че успяха да постигнат този резултат. Поздравление и за г-н Марешки, който без партия успя да постигне този резултат.”

По повод избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ Цветанов заяви, че това е най-демократичната страна. И както е бил избран първият чернокож президент в лицето на Барак Обама, така и американският народ сега е дал подкрепа за Тръмп.
Цветанов все пак изрази надежда, че няма да има резки промени в политиката на САЩ, предвид факта, че в последната част от кампанията си новият държавен водач е бил „доста по-обран”.



Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
29
Коментара по темата
29.
bunak
09.11.2016 23:41:15
0
0
аз мисля вече хора които не могат да кажат едно смислено изречение като Цеци да си гледат шестте апартамента и тъщата и да не се изказват по сложни проблеми.. Предлагам на Герб да раздадат по една телешка пържола за втория тур... Ако са пичове
28.
Чичо Пенчо
09.11.2016 21:12:00
0
0
Радев се приземи до нивото на Митьо Пищова в политиката !

Румен Радев - атлантика, натовския генерал, випусника на американската военна академия, висшия пилот, безпартийния, заслужилия кандидат на БСП - днес повиши нивото си на дипломатическа и правна некомпетентност като обяви, че ще сезира Конституционния съд /!?/ по повод подписания между ЕС и Канада споразумения договор СЕТА. Точно по буквар на Кремъл за хибридно въздействие - съмнявай се в Брюксел и Запад, издигай като щит националния суверенитет.
Ако кажа, че по този начин реално е казал на българските граждани, че е против падането на визите за Канада - ще ме обвинят в липса на патриотична гордост - тоест суверенитета, националните интереси не могат да се търгуват срещу лични права и свободи.
Изглеждат като деца които плачат срещу луната - междуконтиненталните споразумения са логичен и закономерен етап след достигането на зрялост на континеталните споразумения за свободна търговия и интеграцията. Вместо като кандидат за най-високия пост да обясни на своите избиратели какви са ползите, какви са възможностите и как да се възползват от тях - позволява на кемтрейлърските (тези, които като генералът от авиацията Радев вярват в налудничавата теория за следите които самолети остават високо в небето с химикали, които целят да отровят хората) експерти да го увлекат в кампанията по страхуване на населението.
Ето това е президент който не е достоен да ни води - без собствен гръб, без позиция и без отговорност към своя народ.
Радев стана кандидат на кемтрейлърите. Това казва всичко.
Щял да ни води в борбата срещу статуквото!? Ето тук не издържах - той, който е издигнат от Партията която е олицетворение на всичко което може да се нарече архитекти, творци, поддръжници, носители, изпълнители на статукво, на задкулисието щял да се бори. Ами да започне от Нинова, от Овчаров, от Гергов, т.е. от най-близкото си обкръжение.
Дебатите са бойно поле на изборите - как се наричат генерали които бягат от бойното поле. Страхливци. И утре ще ни водят в битки.
27.
istinata
09.11.2016 18:33:46
0
0
Нощта на изборите винаги е часът на истината. И снощи не ни се размина зловещата истина, че печално известната тройна коалиция е като триглавата ламя – колкото и пъти да отсичаш някоя от главите ѝ, тя регенерира. В нощта след изборите на 6 ноември регенирираха цели две глави на модела „Орешарски” – БСП и ДПС.

Директно, брутално и без никакви заобиколки.

Румен Радев, подкрепян от БСП, се откъсна с 4% пред кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и ДПС по стар свой си обичай врътна палачинката и открито застана зад партията, от която ѝ замириса на власт.

Оттук нататък дилемата е ясна – избираш Радев, получаваш Доган.

С всички произтичащи от това последствия в случаите, когато тези две парти са докопвали властта в държавата.

Да припомняме ли: правителството на Любен Беров в началото на 90-те и разцвета на мутренските времена и рекета; правителството на Сергей Станишев и превръщането на политиката в бизнес клуб; правителството на Пламен Орешарски и плачевния му завършек, милиардите на КТБ. За това ли гласувахте вчера и за това ли ще гласувате?

За едни – сватба, за други – брадва. Това е характеристиката на тези управляния. Задкулисието налива гуша, а народът обеднява ли обеднява.

На път сме да почетвъртим това самоубийствено упражнение, след което все по-трудно ни се отдава да се държим като жар-прица и да възкръсваме от пепелищата на държавата. И пак се нуждаем от припомняне за неверниците – бащицата на тройната коалиция ни докара тройния шлем, чиито милиарди изплащаме днес. И моделът „Орешарски” – тържеството на задкулисието, пак процъфтя по негово време.

Тъй че и днес няма грам съмнение – избираш Радев, получаваш Доган и връщаш примката на врата си още по-затегната от годините на властова алчонст и слонски реваншизъм.

Още повече, че бащицата и на тази кандидатура отново е същият, нищо, че в последния момент го изритаха от заверата. Още повече, че и сегашната маша от политическата търговия на тази партия Орешарски брутално е открито и недвусмислено е насочена срещу целия народ и държавата. Самият бащица стана президент именно с гласовете на ДПС. След всичко, избрано с гласовете на ДПС, трева не никне. Това ни казва най-близкото ни минало, което за доста от нас е целият ни живот.

Ако Радев стане президент, това ще е най-голямата фалшификация на всички избори досега!

Може би повече хора искат Радев и по-малко Цачева за държавен глава на първи тур. Но очевидно никой не иска мюрето Орешарски за каквото и да било и фактът, че неговата подкрепа се свежда единствено до монолитния и дисциплиниран електорат на ДПС е най-крещящото доказателство за търгашеското естество на кандидатурата му.

Но въпросът остава да виси със страшна сила – отново ли ще позволим ДПС да определи кой ще е президентът на България и какво ще е бъдещето ѝ или ще се съобразим с ясната заявка на нацията, която се бори за чест и достойнство, ако се съди по огромния ръст на гласовете за Патриотичния фронт? Отново ли ще пуснем държавата по бобслея на задкулисните сметки и интереси на обръчите от фирми и олигарси?

Това не бива да се допуска. Това е последното, което можем да си позволим и след което може би вече това наше скъпо местенце ще престане да бъде държава и ще се превърне в никому ненужна територия. Май че си струва този път да помислим добре.

Не в деня на размисъл, а пред тези 7 дни, след които можем да заличим България. Всичко може да не бъде простено, но това – никога и от никого. Тъй че мислете!

И както на първи тур, всеки се биеше за себе си и в крайна сметка всички срещу Цачева, здравият разум изисква на втори тур да изиграем обединението, което прави силата - всички срещу ДПС и креатурата на задкулисието Радев!
26.
дядо
09.11.2016 18:11:19
0
0
Цървула Цецо и цялата хунта гроб,са готови и кавали да правят,само и само да останат на ласт-курви сбогом!!!
25.
do 24
09.11.2016 15:10:34
1
1
ми да...ама те не четат флагман ами трябва по някоя кабеларка да им се каже да знаят хората...а не само да ходят и да им говорят как щяло да има емигранти...как щяли да им секнат пенсиите и някви глупости.
24.
гого
09.11.2016 15:03:55
1
0
Верно ли Радев бил субсидиран от бедните пенсионери, ама те не знаели?
23.
лили
09.11.2016 15:03:48
1
1
Сега последно какво правим?
Ще връщаме ли БСП-ДПС или не ?
22.
объркана работа
09.11.2016 14:54:35
4
0
Какво сега? ... народа е объркан иска нещо гласува за него, политиците тръгват да го предлагат за изпълнение. Народа плюе срещу собствената си позиция и собственото си предложение ....
Побъркана работа, ама така е като правите избор с емоции, а не разум!
Затова в неделя избора е про цивилизования и развит ЕС, а не про калната Русия

Цачева Президент!
21.
лъжец
09.11.2016 14:49:27
0
3
Сега играеш по свирката на народа с цел да спечелиш изборите след това друга песен ще запееш
20.
оффф...
09.11.2016 14:25:21
1
8
ПОПУЛИСТКО изказване на Цветанов! Защо преди не го подкрепиха? Защо преди не внесаха такава промяна? Чак сега когато видяха колко го иска народа, тогава го казаха, за да започнат отново да харесват ГЕРБ. ПОПУЛИЗЪМ!
19.
87657
09.11.2016 14:21:22
3
2
Слави събуди народа, но без подкрепата на ГЕРБ нищо няма да може да прекара,.
18.
16
09.11.2016 13:24:20
4
4
Какво сега - харесва ли ви "морала на пилотчика"?
честен бил и открит ама само на думи!
17.
Валери Симеонов
09.11.2016 13:08:29
3
9
АЗ СЪМ БЛИЗАЧ И ПОДЛИЗУРКО
16.
до 7
09.11.2016 13:05:20
5
1
верно я .. ето чети:
Как безработни стават партийни спонсори? И може ли да си дарител за кампанията на един от кандидат-президентите, в случая - Румен Радев, без въобще да знаеш за това?

Това показа репортаж на Генка Шикерова от Нова тв. От обявените пред Сметната палата общо 568 броя дарения 358 са малки - до 420 лв., за които законът не изисква декларация за произход на парите.

Донко Николов Донков съвсем видимо идея си няма, че е в списъка с многото на брой дребни дарители. След което са разсмива и казва:

- Да, да, да... разбрах.

- Ама аз не разбрах - пита го журналистката.

- Истината и само истината - отговаря многозначително Донко. След което декларира, че е дарил, но е забравил.

На въпроса от какво живее, се оказва, че нито взима пенсия, нито работи. Печелел от залаганията на "Лудогорец". Извинява се, че говори неразбрано, защото няма зъби, а тези пари "можели да отидат за зъби".

Друга дама, която почва да шикалкави, че не си спомня колко точно е дарила и съжалява, защото "имала някакви пари и... после ги объркала".

Жената първоначално реагира на информацията, че е дала 400 лева, с изумление:

"Аз лично?! Ееее..."

Накрая, след като паметта упорито й изневерява къде и при какви обстоятелства в селото (чието име не се съобщава, б.р.) са събирани пари за кампанията на ген. Радев и как е дала немалката сума, се сеща, че спешно трябва да се погрижи за печката си.

"Или щабът, или финанситите на кампанията се опитват да представят, че приходната част се формира от физически лица, които дават дарения. А всъщност средствата на се от тези физически лица", казва пред медията Антоанета Цонева от Институт за развитие на публичната среда.

"Има ли значение? Сметам - колко съм могла, толко съм дарила", отговаря бойко и друга събеседничка пред камерата на Нова тв.

Тя пък се оказва партийният секретар на селото и парите били от членски внос "от организацията".

Четвърти дарител не се сългасява, че "400 лв. са доста пари", защото точно толкова му била пенсията. Т.е. - ей така решил и си дарил цялата пенсия ли? Е, не - имал приятели и съмишленици, те също се включили с пари, но не си спомня кои са.

Простата аритметика показва, че това обяснява "някакви си" 150 360 лв. от кампанията, която според Нова тв e "една от най-скъпите".
15.
1234
09.11.2016 13:04:29
0
5
ми тогава да намалят и състава на Народното събрание като ще е така
14.
Валери Симеонов
09.11.2016 13:03:40
1
9
АЗ СЪМ БОКЛУК
13.
Митю Момата
09.11.2016 13:02:38
2
10
Баба Хилъри изгоря снощи,в неделя мракобесния режим на ГЕРБ и Тиквата също потъва
12.
ХВАНАХА СЕ ЗА СЛАМКАТА
09.11.2016 12:45:29
0
16
Като удавници защото си мислят,че при мажоритарен вот за следващите предсрочни избори могат да заложат на харизмата на Бойко Борисов. Да - ама не! Няма я тази харизма вече! Народа / в голямата си част/ вече осъзна какъв е ББ. Той е прост, зле ориентиран, не се вписва в новата международна действителност, А с поредната си грешка/грешките му са безбройни/на президентските избори се доказа като кръгъл глупак! Така че господин Цв Цв и този ваш ход ще бъде неудачен. Не разбрахте ли че народа иска промяна, не иска мутрата ББ защото покрай него отново ще сте вие!
11.
Най накрая
09.11.2016 12:43:02
1
13
От Герб да говорят нещо смислено! Което трябваше да направят поне в понеделник, а не да се изреди цялото правителство по ТВ и да плашат гаргите с простотии на които и си вярват !!! Ще чуят те народа, ама ще е къснооо чадо !!!
10.
pedal
09.11.2016 12:38:14
0
7
Vednaga da si zapazqt postovete vuv vlasta shteli da podkrepqt a mahnahte drugite tri vaprosa da ne ni imate za glupavi v nedelq shte vi izmwtem ne samo vas a vsichkitw 240 lainqri
9.
Слави е Бог
09.11.2016 12:37:44
6
3
Браво за позицията, най-после ГЕРБ нещо смислено да предложат
8.
Sa
09.11.2016 12:36:04
1
8
Баба цоцолана
7.
Хмм
09.11.2016 12:14:09
9
10
Верно ли Радев бил субсидиран от бедните пенсионери, ама те не знаели?
6.
A sega de
09.11.2016 12:12:10
4
5
Я да видим сега как писачите ще започнат да плюят по въпроса който до вчера защитаваха?
5.
ММ
09.11.2016 12:12:02
1
15
късно е чадо мандалото хлопна
4.
вип
09.11.2016 12:10:17
2
14
Бай Х.й при бай Ставри.Айде още в понеделник.
3.
Ставри бургаски затвор
09.11.2016 12:08:22
2
12
Как и какво ще подкрепяте от затвора малко ме интересува.Чакам ви с трепет. Бай Ставри 3-та килия.
2.
куртака
09.11.2016 12:07:42
2
13
крадците на народа
1.
Хахах
09.11.2016 12:02:24
4
24
Този близач Валери Симеонов отново на грешна позиция.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра 
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори