×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

РБлок: Очевидно кампанията на Румен Радев се финансира от черна каса, вероятно и от руснаците


РБлок: Очевидно кампанията на Румен Радев се финансира от черна каса, вероятно и от руснаците
БСП нямат морално право да говорят за честни избори, обяви Димитър Делчев
28 Октомври 2016, Петък, 14:09 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Корнелия Нинова отговори, че това са лъжи


От Реформаторския блок поискаха внезапна проверка на кампанията на Румен Радев за президент. Причината е, че според тях има черни каси и неправомерно финансиране, което е нарушение на Изборния кодекс.

„На този етап ние се надяваме Сметната палата да се сезира. Ние ще изпратим сигнал”, каза депутатът от РБ Димитър Делчев на брифинг в парламента. Той добави, че случаят може да касае и прокуратурата, защото има вероятност да е налице пране на пари.

По официална информация Инициативният комитет на Румен Радев събрал около 260 хиляди лева. Според публичните източници обаче до момента били изхарчени повече от два пъти, според Делчев.
„Само за 17 медии са похарчени повече от 517 хиляди лева, които не се знае откъде са събрани. Всъщност сумата е много по-голяма, защото освен пари за медии, са изхарчени пари за обиколки по страната, които са на стойност над 50 хиляди лева”, изтъкна депутатът.

Очевидно е, че кампанията на БСП се финансира от черна каса, защото съгласно Изборния кодекс Инициативният комитет на г-н Румен Радев може да се финансира само и единствено от физически лица или от кандидатите в кампанията. БСП не може да плаща кампанията на Инициативния комитет на Румен Радев, което на практика може би се случва”, добави Димитър Делчев
Според него има не само една черна каса, а – 26 черни каси по региони.

Депутатът поиска службите да проверят дали няма финансиране и от източници от други държави, което също било забранено. Съмненията на РБ били конкретно за Русия, тъй като червените и Румен Радев защитавали интересите на диктаторската държава.

Реформаторският блок няма да подпише предложението за честни избори, които БСП предлагат, понеже те нямали морално право за това и били с „мръсни ръце”.

Впоследствие лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори, че ако имат нещо против тях, РБ трябва да го внесат в прокуратурата. По думите й – те говорели лъжи. Пари от партийната каса на БСП не се използвали за финансиране на кампанията на Румен Радев. Депутатите от партията обаче правели лични дарения за комитета му.



14
Коментара по темата
14.
РУМЕН РАДЕВ = ОРЕШАРСКИ
30.10.2016 18:34:59
0
0
Най- пропадналата комунистическа партенка си взеха БКП - Румен Радев. Военен на цицката на страната цял живот, без морал, без доблест, замесен в схеми за крадене на пари, за чука-не на подчинените си, като им увеличава заплатата. Без никаква идея за бъдещето на България камо ли на семейството му, той семейството си не може да управлява, камо ли Държава.
Може пък този долу НИК и той да му върти свир- ки след като толкова го хвали, след като вижда че е 6 волтов, цял живот Държавата го е хранила.
13.
до РВД
29.10.2016 12:12:30
1
1
Не съм за Цецка Цачева, но и генерал Радев не става - човек, дето цял живот държавата му е гарантирала и голямата заплата, и жилището и за нищо не се е напънал - на такъв не му вярвам, колкото и добър да изглежда и колкото и езици да знае.
12.
РВД
28.10.2016 21:52:21
1
2
Цитат дословно на Цецка Цачева от митинг-среща в Монтана;Имаме нужда да запазим посоката наразвитие .А тя безспорно е категоричнобез алтернативно еЕвропейски съюз нашите партньори от НАТО ЗАЩОТО заТОВА МЕЧТАЕХА НАШИТЕ ВЪЗРОЖДЕНЦИ такаИСКАШЕ да ни ВИДИ ЛЕВСКИ.Представяте лиси каква мисъл какъв титаничен разум ква РАБФАКска партизанска школовка требва да имаш да изръсиш подобна мега голяма ПРОСТИЯ .Ето тва е капацитета на герб нуууула кръгла нула да идва генерала и да вдига САМОЛЕТА на ДЪРЖАВАТАтой поне знае как се държи щурвала а и е грамотен 2 ЗАПАДНИ ЕЗИКА за разлика от рабфакчаката нула нула О
11.
ни чул, ни видял
28.10.2016 15:58:35
0
3
"Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията. Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ."
10.
!!!
28.10.2016 12:37:34
2
5
Знаете ли ,че Радев е поддържан от извънземните и те му пратили и малко пари за кампанията?Боже ,чудят се вече какво да насадят в мозъка на българите.Оставете хората сами да преценят какъв президент им трябва.Да вярват глупаците на тези измишльотини!
9.
Az
28.10.2016 12:28:34
1
3
Тея и те кретат да излязат от Б група.
8.
ким чен николов
28.10.2016 12:18:38
3
3
Страх ги е ... тролове гербераски.
7.
Тодор
28.10.2016 11:43:26
1
5
Чудни са ми тези дето залагат на Радев. Тоя едновременно е най-удобната боксова круша за всичики и най-възможния за балотаж. Ако не друго ще стане ясна "играта" всички срещу ГЕРБ накрая.
6.
за червените тролове
28.10.2016 11:40:35
4
6
Илияна Йотова плаща на червените тролове с европейски пари! Фирмата „Лийдуей“ стана известна с това, че генерира т. нар. тролове в интернет, които наводняват мрежата с коментари в желаната посока за омаскаряване на политическия противник или за хвалба на властта.
Според сайта Биволъ има основателни съмнения, че промоцията на Йотова чрез интернет троловете е платена с европейските средства за комуникация, каквито се изплащат щедро на всеки евродепутат. Документите, свързани с този отделен проект, ще бъдат представени в продължението на това разследване, заявяват от медията.
5.
ъ
28.10.2016 11:37:28
0
2
Румен кемтрейлса е номер Ино
4.
РУМЕН РАДЕВ = ОРЕШАРСКИ 2
28.10.2016 11:37:14
8
6
Не вярвам, че кой знае каква част от младите хора в България ще се вържат на социалистите....със сигурност ще има и такива които ще гласуват за Радев ама повечето сме привърженици на модерна Европа! Те даже и на руснаците им Харесва повече тук от колкото в Русия. И да не забравяме, че Путин забрани на всички от държавната администрация да посещават България!
3.
НИК
28.10.2016 11:37:03
5
8
АЗ ДОРИ ЩЕ СЕ РАДВАМ АКО КАМПАНИЯТА МУ БЕШЕ ФИНАНСИРАНА ОТ РУСИЯ, НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НАДАЛИ ......
А, ГЕРБ И РФ ,КАКВО ПРАВЯТ.........ФИНАНСИРАТ СИ КАМПАНИЯТА С ДЕСЕТКИТЕ МИЛИОНИ РАРОДНИ ПАРИ И ОТ БЕЗБОЖНО ВИСОКИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ С КОИТО ЕЖЕДНЕВНО СКУБЯТ (РЕКЕКИРАТ) БЪЛГАРСИКЯ НАРОД!!!!!!......И ФИНАНСИРАТ (ПЛАЩАТ ЗА ПРОТЕКЦИЯ И ПРОГАНДА) С МИЛИОНИ ЛВОВЕ ВСЯКА ГОДИНА БТВ, НОВА ТВ И БНТ И ДР...........ОТНОВО ПАРА НА ИЗСТРАДАЛИЯ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН!!!!!!!!!!!!!!!!!
2.
РБ
28.10.2016 11:35:16
6
9
НИК - ходи се прегледай!
1.
НИК
28.10.2016 11:31:33
9
10
КОЛКОТО И ГЕРБ И РБ ДА ПЛЮЕТЕ,ЛЪЖЕТЕ ,И ПРОПАГАНДИРАТЕ С МАНИПУЛАТИВНИТЕ СИ МЕДИИ СРЕЩУ ФАВОРИТА НА БЪЛГАРИТЕ - ГЕН.РУМЕН РАДЕВ, МОЖЕТЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО ДА МУ ПОДЪРЖИТЕ МАДУ**ТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори