×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Всъщност чий кандидат за президент е Пламен Орешарски


Всъщност чий кандидат за президент е Пламен Орешарски
Бившият премиер е човек на Пеевски и обслужва интересите на ГЕРБ
27 Септември 2016, Вторник, 07:09 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

ДПС е квазиопозиция и играе за ГЕРБ


ГЕРБ излязоха с абсурдната теза, че Пламен Орешарски бил втора кандидатура на БСП за президент. Бившият премиер изненадващо вчера бе издигнат от Инициативен комитет.
БСП отдавна имат кандидат за президент и това е генералът от резерва Румен Радев. Няма логика червената формация да издига втора номинация, освен ако вътрешни врагове на новия лидер Корнелия Нинова не искат да й подлеят вода.

Факт е, че Пламен Орешарски през 2013 г. бе издигнат за премиер от БСП и тогавашния червен водач Сергей Станишев, което бе изтъкнато днес от герберката Десислава Атанасова.
В края на мандата му обаче на всички стана ясно, че Орешарски е обслужвал най-вече интересите на ДПС и на кръга около Делян Пеевски, който дори бе предложен за председател на ДАНС.
Факт е, че БСП се отрече от премиера си и дори не му предложи да влезе в кандидат-депутатските им листи за 43-ото Народно събрание. Докато ДПС е направила такава оферта, която Орешарски призна, че е отказал.

Подобно бе положението с тогавашния финансов министър Петър Чобанов. Той влезе в правителството от „квотата” на БСП, но излезе като човек на Доган. И логично сега е депутат именно от ДПС.
Единствената партия, която има сериозна изгода от кандидатурата на Пламен Орешарски за президент, е ГЕРБ. БСП може само да загуби от това, защото Орешарски би отцепил гласове от ген. Радев, но не от кандидатурата на Бойко Борисов. 

ДПС от своя страна е квазиопозиция и всъщност играе постоянно с ГЕРБ. Показателни са съгласувателните им действия по почти всички кадрови въпроси и важни законопроекти в парламента. Да не говорим за медиите на и около Пеевски, които са се превърнали в партийни органи на ГЕРБ. 

Така че много по-логично е Орешарски да е активиран на пожар от ДПС да помогне на партията на Борисов да спечели изборите. Още повече, че лидерът на ГЕРБ е изпаднал в паника, тъй като дни преди крайния срок още не може да намери читав кандидат за президент.

В категории: Политика


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
8
Коментара по темата
8.
до Крум
28.09.2016 09:49:37
1
1
Как някой с прякор МОМАТА ще стане Президент?Предишния беше Путю Марийкин ,сега искате обратен!!!Накрая Методи Бачев да не се окаже прав за кмета на Симитли?
7.
Дернев
28.09.2016 05:12:23
0
0
На тези избори основната цел на партийте е проверка и прегрупиране на силите за предсрочните парламентарни избори през пролетта. С Орешарски ДПС, освен това, цели и сериозни икономически дивиденти преди балотажа. Защото с този ход, искат да стане ясно на основните претенденти за президентския пост, че без тях няма да спечелят.
6.
Крум
28.09.2016 00:34:33
4
2
Димитър Николов ще е президента.Вътрешно инфо.Запомнете.
5.
Rai 1 взима трима от БТВ?
27.09.2016 22:55:50
0
1
Италианската телевизия Rai 1 привлича трима от лицата на БТВ. Това са веселия синоптик Емо Чолаков, спортния водещ Петър Бакърджиев и продукцента Робин Кафалиев, съобщи пръв в емисията TG 1.
"Тримата са най-добрите в тази българска телевизия и искам да са част от мен. Единия ще води сутрешния блок, другия следобедно предаване, другия тв игра или тримата да са в екип", заяви директора в Rai1 Андреа Фабриано.
4.
Референдум за конституцията в Италия на 4 декември
27.09.2016 21:19:19
0
0
Източник: ТВ Европа
На 4-ти декември италианците ще решат на референдум политическото бъдеще на страната си, като подкрепят или отхвърлят проекта на конституционна реформа. Промените предвиждат да се намалят правомощията на Сената - така например Сенатът повече няма да участва в одобряването на бюджета или приемането на по-голямата част от другите закони, няма да може да сваля и правителството, като не му гласува доверие. Тези правомощия ще има само Камарата на депутатите, като според авторите на проектопромените така ще се гарантира по-голяма стабилност на държавното управление. Запазва се правото на сенаторите да участват в избирането на държавен глава и на конституционни съдии. Сенатът ще може и да предлага промени на законите, одобрени от Камарата на депутатите, но тези предложения няма да са юридически обвързващи. Резултатите от гласуването ще имат решаващо значение за политическото бъдеще на премиера Матео Ренци. През април той предупреди, че ще го подложи на референдум и ще подаде оставка в случай на отхвърлянето му от италианските граждани. Според Ренци поправките в основния закон са единственият начин да се постигне по-голяма политическа стабилност, като се сложи край на честата смяна на правителства, която пречи на икономиката.
Според проведено социологическо проучване, изходът от допитването изглежда твърде неясен. 51% от италианците подкрепят реформата, а 49% не са съгласни с нея.
3.
Нагъл обир в Плевен! Обраха инкасо автомобил
27.09.2016 21:16:10
0
0
Тази вечер, малко преди 19:00 часа, пред трезора на "Сосиете Експресбанк" Bank, чийто офис се намира в сградата на Областна администрация в Плевен е бил извършен обир на инкасо автомобил в момента, в който е бил спрял, за да бъдат занесени парите в трезора, научи Дарик.

Според очевидци, охраната е била нападната от трима мъже с маски и въоръжени с палки, които са спрели с джип Land Rover, в който най- вероятно е имало и четвърти съучастник.

Единият мъж от охраната е бил ударен с палка и е откаран в Спешна помощ. По думите на очевидци, похитителите са откраднали чувал пълен с банкноти.

По неофициална информация в чувала е имало над 200 000 лева.

Полицията издирва похитителите. Очакваме и официална информация от прес офиса на МВР.
2.
Z
27.09.2016 19:33:00
6
2
Лисичка,в голяма грешка си-фантасмагория-те не могат да го дишат,а, повярвай ми-те си имат кандидат,а кой ще го подкрепи е отделна история-нали се сещаш кой избра Орешарски за премиер-БСП И ДПС и кой разбира белия рейс и вътре властимащите се насраха???СЛЕЗ НА ЗЕМЯТА ДРАСКАЧО-ТО ВСИЧКО БЕЗ ХОРАТА Е РЕШЕНО-ПАК ТЕАТЪР!!!
1.
Бургазлия
27.09.2016 19:05:33
1
13
Как чий, бе???
Ореха е кандидат на КОЙ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори