×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

10-те най-популярни типажи на българския плаж


10-те най-популярни типажи на българския плаж
От хиперактивния спасител през слефи кралицата до батката с големите баници
29 Юли 2016, Събота, 00:55 ч.
Източник: Стандарт

На всички морето им е до колене, слънцето изгрява специално за тях и никой не може да им излезе насреща


Българският плаж по дефиниция е пренаселен с крайно необикновени типажи. И по правило на всички морето им е до колене, слънцето изгрява специално за тях и никой не може да им излезе насреща, понеже от самочувствието им по-високо нема. Ето кои са десетте най-често срещани съвременни типове, които щъкат из българско Черноморие.

1. Хиперактивният спасител

Струва ти се невъзможно, но е факт: погледът му се разклонява, умножава и мултиплицира навсякъде. Той непрекъснато успява да следи всичките 200 души в морето. Достатъчно е само с един сантиметър да задминеш шамандурата, за да чуеш пронизителният звук на свирката. Не се озъртай глупашки - предназначена е за теб. Хиперактивният спасител е напрегнат, фрустриран човек: той е по-внимателен за живота ти дори от най-близките ти и рентгеновото му зрение моментално отчита как краката ти вече не стигат дъното, а пък ръцете ти махат прекалено хаотично, за да си помислим, че си опитен плувец. Бидейки надзираван и възпиран от такъв типаж, бързо започваш да се чувстваш угнетен: този човек краде от чувството ти за свобода и го санкционира с влудяваща дисциплина. Но пък вземи стисни зъби и свиквай с ролята си на стадно животно. Той е твоя пастир. А всичко е за добро - я гледай, краката ти вече не опират!

2. Батката с големите баници

Е, настъпи и неговият момент. Заслужил го е - 9 месеца във фитнеса все пак трябва да ти осигурят 3 месеца перчене на плажа. През него са минали десетки кори с яйца, стотици вратни пържоли, цяло ремарке щайги с банани и дузина бурканчета с химически субстанции, които да направляват целия процес на уголемяване. Изчислява всичко в протеини и въглехидрати, а любимата му дума е "маса". Когато се разминавате по плажната ивица, той изобщо не може да проумее как е възможно ти да притежаваш толкова хилаво тяло. Навремето и той е бил такъв, но е решил да се развива в живота, а не като тебе да прави кариера, да чете книги и други вятърничави работи. Ти мислиш, че си стъпил здраво на земята, но той може да стъпва на нея със 150 килограма на врата и да кляка по осем пъти. Подобна тежест би те смазала толкова бързо, колкото кръстословица - него. Ще се наложи да се съобразиш - в племенно-плажното общество има йерархия, сходна с пещерната и ако обиколката ти на бицепса е по-ниска от телесната ти температура, ти си аутсайдер, брато.

3. Двайсетгодишният алкохолик

Това момче е едва на двайсет години, а вече е завършен алкохолик. Откакто е дошъл на морето, не е спрял да пие. Поне две двулитровки бира се изливат в стомаха му ежедневно, а те са само колкото да поддържа форма. В дискотеката "минава на твърдо". Само след час вече е обърнал три големи, но сега тепърва ще загрее - точно в момента вкарва два ред була. На третият ден вече е напълно неконтактен, а на петият ти може да се окажеш онзи клет приятел - трезвеник, който ще му вика линейка. Започнал е морето със силно проявен интерес към жените, но на финала мацките са спрели да го вълнуват, понеже реално предпочита да си кърка и да не се напряга за нищо друго. Като се върне ще разкаже, че "на морето е било голям купон, братле", и ще продължи с малко по-ограничен, но все пак задължаващ черния дроб битов алкохолизъм вкъщи.

4. Майката с трите деца

Как пък нито един човек на този егоистичен, вперен само в собственото удоволствие плаж, поне не я съжали за мъките? Само преди пет-шест години майката с трите деца е била онова лудо момиче, заради което си прописал посредствена, но капеща от сърцето поезия, която си искал да покажеш само и единствено на нея. Сега обаче има много по належащи и земни проблеми: тя просто не може да смогне да се справи с трите си деца, а ти се преструваш, че не я познаваш и лежиш на сто метро дистанция, наблюдавайки я със силно присвито око, че да може ако случайно те разпознае, поне да се направиш на заспал. Не ти прави чест. Онова, което навремето е било ваканция за нея, днес е кошмар - тя ще се върне от морето по-уморена, отколкото е била е на тръгване. Резистентността й към детски писъци, прищевки, капризи е толкова голяма, че ако беше честен към себе си целият плаж трябва да мине покрай нея и да й стисне ръката заради нечовешките мъки. А ти трябва да си първи в колоната.

5. Селфи кралицата

Това момиче - честна дума - дойде на море, за да колекционира лайкове. Ще рече човек, че между ума й фейсбук е прокарана виртуална пъпна връв и тя вечно стои в дълбоката утроба на социалната мрежа, независимо какво й се случва. Като всички селфи разбирачки добре знае тайната на хубавата снимка - правиш си хиляда, от които една поне винаги става. Най-добра е в това да изглежда непринудена: по "случайно оформените" патешките устни, "хищно" насочения внезапен поглед, и "това пък как стана" - бански с отпусната презрамка. Селфи кралицата се тагва от всеки ресторант, в който хапва и щраква всеки коктейл, който изпива. Под снимките пише кратък текст. В него виждаме, че тя обича многоточията - например "Залезът над Свети Влас...Изгрев в Бургас...". Решила е, че ние ще решим как трите точки издават великата недоизказаност на романтичната картина, вместо правилно да се досетим, че речникът й рядко достига за назоваване на повечето неща, които й се случват.

6. Човекът фас

Тоя човек заби десет фаса в пясъка, остави три пластмасови чаши, после зарина всичко с крак и го затрупа хубавичката, защото това е максимумът в разбирането му за "да почистиш след себе си". Той вероятно мисли, че необятността на песъчинките и морето обезпечава каквато и да било човешка следа и намеса. А тия, които почистват след себе си, според него "се лигавят" или още по-лошо (това е най-голямата обида): "правят се на европейци". Ако му направиш забележка ти казва "да не му мелиш на главата" и ефектно допълва, че е дошъл тук, за "да си прави кефа". Това особено уникално желание (сякаш всички други не са дошли за същото) според него го имунизира срещу всякаква критика и санкция на мърлявостта му.

7. Изгорелият на макс

Измежду многолюдният плаж бързо се забелязват няколко ярко червено изгорели тела. Ще рече човек, че зрението ти е пострадало и е усилило контраста ненужно много. Този тип плажен човек всяка година се зарича, че тоя път няма да изгори. И по различни причини - 1) не му се дават пари за плажно масло; 2) дават му се, но си купува най-евтиното; 3) купува си, но го мързи да го сложи и 4) слага си, но само на първия ден, винаги завършва с крайно опечено тяло и убийствени болки. През останалите дни от морето стои намръщен и облечен по тениска, а внезапно докосване или недай си боже - потупване, по рамото изкарва от помръкналото му съзнание нечовешки вой. Хем го съжаляваш, хем се изнервяш на глупостта му.

8. Оня, дето си брои парите

Не че не адмирираме едно от най-важните качества на българина - спестовността, но тоя човек току-що спести от царевичка, а очите му буквално се наляха със сълзи, когато останалите от компанията започнаха да нагъват жълтите зрънца. Дошъл е на морето с две противоположни едно на друго желания - хем ако може да си почине, хем ако може да не даде никаква пара за тая работа. Ваканцията му се превръща в безкрайно тюхкане и мрънкане за тия 400 лв, дето ги е дал за една седмица, а напрегнатият му за изчисления и сметки ум така и не успява да релаксира. Прибира се от морето угрижен, но и леко щастлив, че е дошъл края на харчовете и вече спокойно ще може да събира бели пари не за слънчеви, а за черни дни.

9. Четящият от сутрин до вечер

Колкото и да е непопулярно да кажем каквото и да било срещу четенето, има случаи, в които не можем да се сдържим. Става дума за хора, които ако не обърнат три романа на плажа, чувстват работата си на морето за незадоволителна. Планирали са книгите, които трябва да прочетат на 35 градуса и върху хавлии, още от пролетта. Когато се опиташ да ги заговориш, отвръщат пестеливо и молят "да не ги разсейваш". Ако се потопят във водата или погледат вълните, е колкото да маркират дейност и пак да се върнат към любимите четива. Освен това непрекъснато ти вменяват вина, че не си бутнал книга от началото на годината. Между другото - прави са. Провалът си е само твой.

10. Обикновеният човек

Ти си от сивата безлика маса на обикновения човек. Не се разпознаваш в нито един от горните типове, нито си бил, нито ще бъдеш. Това означава много за нас и ние те поздравяваме за липсата ти на отличителни белези. Истинска чест е да не присъстваш в подобна класация и да останеш незабелязан от никого. Продължавай в същия дух и не падай духом.

В категории: Животът


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Haaha
31.07.2016 04:14:54
0
4
Много е добро, наистина ме спечелихте с тази статия :D
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори