×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето защо трябва да се забрани на българите в чужбина да гласуват! Задължително!


Ето защо трябва да се забрани на българите в чужбина да гласуват! Задължително!
В името на България, за Бога, братя, не искайте да гласувате!
08 Май 2016, Неделя, 07:00 ч.
Автор: Илонка Иванова

Играта на демокрация заглушава гласа на патриотизма, което е опасно

Президентът Плевнелиев сложи вето на Изборния закон и много партии и "вечни лидери" тайно си отдъхнаха.

Седмица преди ветото  малките и големите партии в България бяха на нож заради промените в  закона и бе въпрос на време да избухне политически взрив, който все още може да покоси някоя клатеща се формация.

Срещу новия закон скочиха АБВ и обявиха, че ще оттеглят подкрепата си от правителството. Само не споменаха, че го правят от страх! Защото с новите поправки при нови избори самите те няма да сколасат да влязат в Парламента. След това обаче привидно клекнаха.

Ревнаха една след друга и останалите малки партийки.

Вой до небето нададоха също ДПС и новата ДОСТ на Местан – те пък заради силното ограничаване на възможностите за гласуване на българите в чужбина, откъдето пък идва основния вот на двете турски партии. До болка логично, но тези българи, живеещи в чужбина, не разбраха сигнала.

Реформаторите пък хем са за задължително гласуване, хем за гласуване в чужбина, хем не искат в Турция да се гласува. Те излизат със половинчатата  идея да бъде забранено гласуването там, където преди са били установявани нарушения. С две думи в Южната ни съседка Турция. А в останалите страни може.

По конституция всеки българин  има право на глас.

Но не е ли време да променим конституцията?

Защото това право е безнадеждно остаряло в рамките на съвременната глобализация.

Повечето българи, понесли кръста да са българи в България, са с едно на ум относно правото за гласуването в чужбина.


Крайно време е да се приеме закон, според който, ако си живял в друга държава повече от пет години, да нямаш право да се месиш в политиката на страната, която волно или неволно си изоставил.

Няма как ние да живеем тук, а бъдещето ни да зависи от Айше и Хасан от Бурса, които не са виждали родните си земи от петилетки, от Петър и Иванка, които са се изселили в САЩ преди 20 години, казват се вече Питър и Ванеса, децата им не знаят български,  но имат двойно гражданство и се натискат да дадат вота си за някого. От Кремена и Койчо, които пък имат къща и бизнес в Испания и са забравили даже как изглежда буренясалата им съборетина в Сусурлево…И така нататък, и така нататък.

И изобщо дали родината има нужда от гласа на българите по рождение, които са се разпилели по цял свят, не помнят родния си дом, но много държат да се месят във вътрешните й работи?

Щом на някого му е толкова мила съдбата на България, нека прави нещо за нея тук. Или да инвестира, да помага, да дава идеи за развитието й, или поне да участва в някаква организация с идеална цел, а не да се сеща, че е българин само по избори.

Да не отваряме тема, че изселниците и емигрантите ни по света придобиват представа какво се случва у нас от бг. медиите, без да знаят, че по-голямата част от тях са купени и изкривяват истината в полза на тези, които са им платили.

Бъдещето на България трябва да се решава от хора, които живеят в страната, а не от такива, които ежедневно политиканстват по форумите, хвалят се колко добре живеят в Канада или Австралия, плюят по всичко, което се случва тук, а после от техния глас зависи бъдещето на тези, които живеят в страната, от която те са се отрекли. И наричат геройски останалите тук - глупаци и страхливци.

Добре, нека сме глупаци, нека сме страхливци, нека сме мазохисти и както там ни определят "чуждестранните" ни сънародници, но с какво право ТЕ ще определят как да живеем НИЕ?

Знаем дежурното оправдание - ние работим на майната си, но пращаме пари на семействата си в България. Това е добре, значи семействата живеят добре, осигурени са, а тази, които им пращат пари, имат свои представители тук и те ще гласуват. По съвест и по това, което виждат с очите си. За тези, които ще им върнат децата обратно, а няма да ги прокудя завинаги.

Правото е на тези, които са ТУК.

Вотът на емигрантите трябва да трябва да бъде ограничен!

По една простичка причина.
Сто души в Ню Йорк стачкуваха за избирателните си права! Точно сто от всички българи там!

Още двама наддигат вой в Мелбърн.

В Англия едни са за - други са против.

Но осъзнават ли тези, които в момента крещят, че са им нарушени правата, че заради тяхното изкривено родолюбие, ще отворят вратите за гласуване на един милион изселници в Турция?

Сещат ли се за какво се борят и какво ще постигнат?

Голяма част от тях /"западняците"/ изобщо няма да отидат до урните и от гласовете им няма да зависи нищо. 
Но едни други наши сънародници ще отидат под строй в избирателните секции, ще минават по пет пъти със забрадки и фесове, със скрити лица с различни лични карти /примера го знаем/ и те ще определят кой да управлява България.

После ще се чудим защо ислямизацията нахлува с пълна сила, защо се строят мюсюлмански училища, защо Турция има претенции към Хасково и целите Родопи.

Не е ли по-логично и по-патриотично българите в чужбина да с откажат от правото си на глас доброволно, приетият Изборен кодекс да остане и така да се отрежат мераците на комшиите пряко да се намесват  в управлението на страната ни?

Ако не сега - кога?

Замислете се братя, българи, където и да се намирате.

Замислете се за тези, които са останали в територията, наречена България и поне веднъж ги оставете те да решат какво искат.

Защото сега, борейки се за вашите демократични права, нарушавате нашите.

И ни обричате навеки да зависим от вас и от тези, от които дълбоко вярваме, че и вие не искате да зависите.

Останалото е игра на криворазбрана демокрация и...предателство!

Пък ако сте такива големи патриоти и твърдите, че имате пари, качете се на един самолет, елате и гласувайте. Никой няма да ви върне! Даже ще видите забравена си от години родина.




В категории: Политика


Автор
108
Коментара
108
Коментара по темата
108.
Петър
11.05.2016 07:21:21
1
0
До 107, може и да не знаеш но Държавата не се издържа от само себе си! Другият проблем е, че Правителството тегли заеми от твое име но го връщаш ти и аз и всички баламурници живеещи в тази Държава! Другият проблем е, че ти с твоята минимална заплата и поне още 1 500 000 като теб ще ги изплащат тези заеми близо половин век! Не съм сигурен дали знаеш какво ти трябва и кой мислиш за предател!
107.
До Поли
10.05.2016 20:56:19
3
4
Значи трябва да дадем и на Англичани и германци да гласуват, понеже и те лятото "наливат" пари в България? Ай стойте си там и ако можете помагайте на близките си, ако не.. влачете.
На нас такива предатели не ни трябват.
106.
Поли Паунова
10.05.2016 18:40:36
5
4
Аз ще коментирам така.
Бъларите в чужбина не са само Хасан,Айше и Атидже.Българи сме и ние Иванка,Радка и Полина.Много от нас издържат техните "БЪЛГАРСКИТЕ" пенсионери,ученици и безработни.Всяка година ние предателите НЕ БЪЛГАРИ наливаме милярди лири,долари в "тяхната" България.И "тяхната" държава не е изчезнала благодарение на нас.Правото ми на глас си е мое право,като български гражданин.Това дали ще гласувам или не, си е моя работа,а не тяхна
105.
Мария Рашкова
10.05.2016 16:39:36
4
3
А къде са тия...вкарващи 2 милиарда и 400,за да ни издържат и нямащи право на глас. Къде са тия дето работят, за да плащат дълговете на Сульо и Пульо?
Забранете на пенсионерите и мангалите да гласуват!
104.
Камелия
10.05.2016 09:15:05
2
6
Да се махне двойното гражданство и готово!
103.
Петър
10.05.2016 08:29:14
0
4
Проблемът е, че извън Родината гласуват около 150 000, от които спомената по-горе цифра е от Турция, а вътре в Родината си не гласуват близо 3 000 000 !? Проблема не е нито Българите с двойно гражданство, нито Българите живеещи в Турция. Проблема е, че Българите в България не "използват" правото си на глас по Конституция, която преди промените беше точно това, което предлагат управляващите в момента!!!
102.
Петър
10.05.2016 07:53:26
1
3
на майка ви в очите
101.
Владимир Бояджиев
09.05.2016 23:57:38
2
1
Смешен плач е това и само показва нищетата на хората и политиците у нас. В момента живея извън БГ и ще бъда засегнат от промените в ИК. Не съм против това. Не съм! Но нещата могат да се направят по много по-умен начин. Даже обратното може да се направи - повече секции в чужбина на местата, където има нужда. 150 000 със 150 секции. А не както сега по 5-10 000 на секция. Вместо това, се гласуват възможно най-тъпите ограничения, които влизат в блъсък с Конституцията и ще паднат безславно пред КС.
Малоумието царува на политическата ни сцена и законатворците ни произвеждат жмел, па дори и с добри намерения. Как ще се оправим? - Никак!, ако продължава това по този начин.
100.
hasan ot kardzaali
09.05.2016 23:19:54
3
1
do burgaskite smatki pisman patrioti
ei,smatki,tazi ve4er izlizam s moite hora da eba burgazlii.aide kato ste tolkova erbap,da se vidim nakade,da va eba v venite.razbrah 4e imalo v burgas nakakvi smatki perata,4uskata i mafito,znam 4e 4etete ajde kato ste tolkova erbapi da sa vidim da vi ebem s moite hora ot kardzaali.kazete kade da vi 4akame,zeni.
99.
Professional
09.05.2016 22:29:44
1
1
Вън майкопродавците от родината! На сапун!
98.
Do 90 d
09.05.2016 21:12:21
1
0
a iskash li ti nachupia groznata musura a kurvendiaak nenaiban
97.
Уви
09.05.2016 16:55:55
0
1
Вижте как живеят българите в чужбина

http://www.blitz.bg/news/article/410966
96.
до Мартин
09.05.2016 16:13:23
4
1
Бравос пич и аз така мисля. Шилетат пищят че нямат кинти, ама като дойде време за гласуване се спотайват като мишки. А сега сентенцията на статията- валери по добре се замисли не дали ще се гласува от турция, а дали ще остане някой който да гласува за тебе от България
95.
Donka Popova
09.05.2016 15:07:16
1
7
ZARADI TOVA CHE 6TE MOGAT DA DOIDAT OT TURCIA DA GLASUVAT=PO-DOBRE NIE KOITO SME V CHUJBINA DA NE GLASUVAME=DOSTATACHNO E HORATA NI , KOITO SA V BG. DA ZNAQT ZA KOI DA GLASUVAT..BEZ TURCI I TURSKI PARTII....
94.
Румен Марков
09.05.2016 14:00:33
3
25
Много правилно и точно казано! Макар и да не ми харесва, избора да живея в чужбина е мой, а хората останали да поддържат българското в родината, трябва да решават самостоятелно съдбата си, без да им се месия, нямаме това морално право!
93.
Гочо
09.05.2016 13:34:45
0
11
С кои пари плащаме заплати бе, Иване?
92.
Иван
09.05.2016 13:32:48
11
2
Майната ви.Може да изплащат пенсийте и заплатите ви с нашите пари,но не можем да гласуваме.Още веднъж майката ви.
91.
Българин
09.05.2016 12:40:51
4
16
Живея в България, гласувам по съвест, но някой все ми променя гласа отвън. Моля този някой да не се меси в моите дела, както аз не се меся в неговите.
Благодаря!
90.
d
09.05.2016 12:31:40
4
5
В ЧОВКАТА, ЯСЕН ЛИ СЪМ????????????????????
89.
човек от трудолюбивия български народ
09.05.2016 12:02:20
4
4
В България има кой да гласува и да гласуваме и да не гласуваме все тая!Животът на българина от ден на ден става по тежък и хората още по злобни и лоши!Няма спокойствие,няма доброта а само злоба!Закриха заводи,фабрики,предприятия оставиха харата на улицата,да работят за по 300-400лв и сега искат да гласуват!Хората отидоха на работа в други страни и са много по добре,затова не се притеснявайте уважаеми писатели по форумите дали да гласуват или не,изобщо няма да гласуват да спите спокойно!
88.
Мартин
09.05.2016 11:13:33
8
6
Пълна помия! Турци сте всичките тъпаци! Ще чакате Бойко да ви даде пари или да оправи държавата, ама ще си останете с чакането и със 600 лв заплата, която не ви позволява да предприемете нищо! Ама чакайте си, мълчете си, търпете си 600те лева, те това и искат тези от горе!!!!!!!!! ВИЕ МИШКИ СТЕ ВИНОВНИТЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ Е В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ!!! А не хората, които работят на вън и пращат 80% от заработеното към жените си, децата си, родителите си къде - В БЪЛГАРИЯ!!! Щото ако чакат на мишките, дет работят за 600 лв и пращали данъци обаче и се бият в гърдите, децата им голи и боси и без учебници ще ходят, родителите им по казаните ще бъркат! Смешници ограничени сте повечето коментиращи на долу.
87.
PA
09.05.2016 10:47:18
9
4
Да допълня! Ограничавате секциите в щужбина= увелиавате в пъти автобусите от Турция...проста сметка,ама не за прости хора!!
86.
РА
09.05.2016 10:45:36
6
2
Защо авторката не пише колко хиляди гласа са дошли от Турция последните две ,три избора! По спомен- от общо гласували 400-450 000 за ДПС около 50-60 000 макс са от Турция. За тези гласове ли става въпрос?? Заради тях ,да се ограничи конституционното право на всеки бг гражданин да гласува?? Недемократичен акт,диктаторски,за отмяна на една демократичност.. Така не става,Г-жо Илонке и Г-н Симеонов. Защо не задължите държавата с контрол на секциите ,а ми изпращате репортери на СКАТ и после мънкате? Защо не поработите върху двойното гражданство на н-то поколение в чужбина,неговорещо български и дори не идвало на море от 10 години? Нали искате промяна в конституцията,но за промяната и в честта за съдебната система се скрихте и гласувахте с ДПС...Това не го споменавата,а?! В крайна сметка,гласовете от Трция ще отидат при ДОСТ ,както и малка част от България. Така че,общите гласове ще се разделят между ДПС и ДОСТ и ще имаме две етнически партии в единоборство помежду си и съответно,невъзможност за някакво съществено влияние. Това ще стане. Защо ви трябваше толкова просташки да го правите...? Май,ще има "сбогом" на следващия парламент за ПФ!!!
85.
до 46
09.05.2016 09:44:17
1
2
american student - трънки.a78 Намали белото че не си те отразява добре
84.
Стойчо
09.05.2016 09:17:30
1
10
WTF- даже и името си криеш или те е срам ти ще кажеш но за статията е много права Илонка а ти ако не ти изнася иди в чужбина бе
83.
WTF
09.05.2016 08:43:22
17
4
По-тъпа статия не съм чел в живота си !!!!!
82.
Петър
09.05.2016 07:50:08
7
6
Когато един политик обвинява гражданите избрали го да управлява "обществените процеси", като ги обижда дори не поражда след себе си нищо добро! Когато група от политици затвърждава "убеждението" във вината на гражданите, то това става трагично като последвали събития в обществено политическия живот!
Политици, Вие не си вършите работата за която сте ИЗБРАНИ, а като ограничиш правото да промениш този избор, какво очаквате да последва ?! Да се превърнем отново в концлагер ли?
До 79, на децата си осигурил по несигурно бъдеще от това, което твоите родители са завещали! Ако си мислиш друго, то приятен живот в "приказката" ти.
81.
dd
09.05.2016 07:03:08
1
16
Статията е добра!
80.
Оня
09.05.2016 07:01:42
8
8
Найлонке,ако искаш и военен режим да направим,ей така за по-патриотична
79.
До Николай Георгиев.
09.05.2016 06:21:33
4
13
Едва ли ти плащаш пенсията на моите родители.Това са хора с по 40 годишен стаж,плащали данъци и осигуровки съвестно.За децата ни не бери грижа, ние сами сме си ги осигурили.Така че преди да пишеш мисли малко,тея хора са внесли повече пари от колкото ти си виждал някога на куп.А че флагман са най големите интриганти спор няма.Каква е целта на статията?Да скачаме един срещу друг ли?При положение че циганите всекидневно мародерстват селата и къщите ни!Жив и здрав г-н Георгиев.Аз не мисля че ние сме главното зло в България.
-
78.
П. Узунова
09.05.2016 05:53:40
3
27
Живея в чужбина от 15г. и гласувам на всички избори на които ми е позволено(на кметски например не мога да глсувам). Гласуването на които и да е избори трябва да става само и единствено на територията на България,каквато се явяват посолства и консулства. Чак да си хвана самолета не е нужно но всеки който милее за Бългатия може да си направи труда да отиде до посолството ни в дадената държава. Ако не положим тези минимални усилия да се разходим до посолства и консулста то патриотизма ни е само на приказки но не и на дела. Поне това дължим на България малко усилия за една разходка единпът на 4-ри години.
77.
До автора който си написа 30 коментара сам
09.05.2016 01:35:02
25
14
Няма значение къде плащаме данъци ве тъпан, като доида във България хабя към $7000 на година повече отколкото ти правиш цела година. Естествено че ще гласувам зад граница и НИЩО не можеш да направиш по въпроса ВИНАГИ ще гласуваме зад граница никога няма да ни спрете!!!!'м
76.
Digu
08.05.2016 23:18:29
9
17
И да допълня - правата са следствия от задълженията. Който не е / не се чувства задължен към дадено място (разбирай България), няма и права спрямо него. Народът е казал (вкл. в преносен смисъл): "Който плаща, той поръчва"
75.
Николай Георгиев
08.05.2016 23:14:58
12
53
Никога не ми е било приятно българите да се делим по критерии.
Но в този случай съм съгласен съм авторката.
Мили братя, които живеете в чужбина! Моля да спрете да спекулирате какви пари наливате в България. Защото, докато вие плащате данъци в други държави, аз и жена ми плащаме данъци тук. в т.ч. и за пенсиите ма вашите родители, които са тук също.
Вие пращате пари на родителите си доброволно, а на мен държавата ми ги взима законно и против волята ми. Вместо да ги дам на децата си, аз плащам пенсиите на родителите ви.
Уважавам вашите родители, работили са цял живот, но на данъчния ми гръб лежат двама цигани, двама пенсионери, като единия е вашия баща.
Който желае да определя бъдещето на Родината си, да си плаща данъците тук.
74.
ДО ЖИВЕЕЩИТЕ В ЧУЖБИНА
08.05.2016 23:14:12
6
48
Не стига,че живеете извън България и нямате намерение да се връщате,не плащате данъци в България,но имате претенции,че Ви липсват права.Ако искате права,върнете се и живейте в България,работете за просперитета й.Какво искате във всяко селце секция,е няма да стане и дано не стане..Ще затриете България със простотията си,толкова ли не можахте да разберете?....Защо ?...
73.
Мери
08.05.2016 23:11:59
32
15
Не разбирам българите, които живеят в България! Според тях тези, които живеят в чужбина били много добре. Ами елате и вие да сте добре! Ама като не ви стиска да тръгнете по света и да видите как се работи, колко труд е необходим за да оцелееш?
72.
Digu
08.05.2016 23:07:14
5
21
Подкрепям автора. Живял съм 10 години извън България преди... 10 години. Подкрепям и коментар 61. Нищо не е същото от разстояние...
71.
Гочо
08.05.2016 22:40:25
4
22
Дърво без корен не го искат никъде. Изсъхнало е.
70.
БГ
08.05.2016 22:31:41
10
19
Не разбрахте ли вече че България мрази емигрантите, не искаме да се връщате дори , не ни трябвате какво остава и да гласувате, трета ръка хора сте... нито там ви смятат за нещо нито ТУК !
69.
Хи хи хи
08.05.2016 22:28:13
1
6
Това със 20 мангала и гъза пълен със сперма ми хареса най-много.Мечтата на Касабова за мангалски пишки не е от вчера.
68.
ПОЛИТБЮРО НА БКП
08.05.2016 22:25:33
4
6
Псевдо българи, прочетете последния абзац много внимателно. Както и цялата статия!!!! Явно тука пишат само роби от белия свят.
67.
Хи хи хи
08.05.2016 22:25:13
5
1
Касабова сама си пише коментаррите,хи хи хи.
66.
Кмета
08.05.2016 22:21:35
3
2
Не виждате ли всичките коментари са на един човек!
Флагман имитира трафик.
65.
Да допълня 61
08.05.2016 22:19:51
5
10
И тези пари, които пращат в България емигрантите - отново отиват обратно в западните фирми. Кауфланд, Лидъл, Била Или в джобовете на олигарсите. Защото икономиката ни е завладяна от чужденци и алчни чорбаджии, които изпращат печалбата директно в офшорки, без дори да плащат данъци.
64.
някои предпочитат цигански салами
08.05.2016 22:07:07
0
6
63,на 58 може да му хареса това със пълненето
63.
Реалист до 58
08.05.2016 21:59:32
3
8
А АЗ ПЪК МИСЛЯ,ЧЕ ЩЕ Е ПО-ДОБРЕ ДВАЙСЕТ МАНГАЛА ДА ТИ НАПЪЛНЯТ ГЪЗА СЪС СПЕРМА.ДА ЕБА И РЕАЛИСТА ДА ТЕ ЕБА.
62.
Хан Аспарух
08.05.2016 21:58:38
2
21
На мен категорично не ми харесва, че българският президент и премиера и т.н се избират от турците и НЯМА да се примиря с това. Имаме една родина и всички българи трябва да я защитим. Всички заедно. Сега и завинаги.
61.
До Танчо
08.05.2016 21:52:42
5
38
Не. Българинът не се крепи на парите на емигрантите. Ние, работещите тук, издържаме майките и бащите ви и от нашите данъци те получават пенсиите си, от тях се лекуват безплатно, децата ви от тях ходят на училище, получават безплатни учебници. Вашите пари отиват за глезотии на хлапетата и пари за бабите да ги хвърлят през терасите.
Вие плащате данъци в чужбина и издържате пенсионерите и безработните там! Как не разбирате разликата???
60.
бат георги
08.05.2016 21:52:00
6
29
Хората които са изоставили България за да мият чинии и г**ве на чужденци са си оставили и правата тук, така че да ме ми предявяват никакви претенции
59.
КУРТИ
08.05.2016 21:51:23
5
33
ВЪПРОС ............КЪМ БЪЛГАРИТЕ .....В ЧУЖБИНА ........КОИТО СА МИЛИОНИ .....СПОРЕД ВАШИТЕ ДУМИ.....АКО БЪЛГАРИЯ БЪДЕ НАПАДНАТА ОТ ВЪНШЕН ИЛИ ВЪТРЕШЕН ВРАГ .....ЩЕ ОСТАВИТЕ ЛИ ...ИМОТ И ПАРИ В АМЕРИКА, ГЕРМАНИЯ И АНГЛИЯ......И ЩЕ ДОЙДЕТЕ ЛИ ДА СЕ БИЕТЕ ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ......КАКТО ПРИМЕРНО ПРАВЯТ ...УКРАИНСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ ЗА УКРАЙНА.......ПИТАМ ....И ОТГОВОР...НЕ ЧАКАМ...ВАШ КУРТИ...
58.
Бъдете реалисти
08.05.2016 21:50:37
34
16
Педали нещастни,оня ден чета една много добре аргументирана статия от Протестна мрежа,може да я намерите в интернет.И там го казаха много добре - "ДОРИ ДА НЕ НИ ХАРЕСВА,ЧЕ ОТ ТУРЦИЯ ГЛАСУВАТ ХИЛЯДИ,ТРЯБВА ДА ГО ПРИЕМЕМ."Харесва ни,не ни харесва,трябва да приемем гласовете на нашите сънародници от Турция.Такива фанатизирани патриоти като Каракачанов и Симеонов са много по-опасни за България,отколкото ДПС или ДОСТ.И мисля,че много по-добре ще бъде България да се управлява от КОАЛИЦИЯ ГЕРБ и ДПС,отколкото Бойко Борисов да зависи от щурите идеи на НФСБ и ВМРО.Знам,че много тролове ще скочат и ще ме обвинят,че съм турски шпионин,но наистина Симеонов и Каракачанов нямат място в българската политика.
57.
Tan4o
08.05.2016 21:45:43
12
4
A balgaria ne se li krepi na parite koito izpra6tat imigrantite. Nai 4istite prixodi na darzavata.
56.
До 40- Милко
08.05.2016 21:30:21
1
8
Поздравления!!!
55.
ДД
08.05.2016 21:30:09
4
14
Отлична аргументация на автора! Браво!
54.
Динко Простакъ
08.05.2016 21:11:41
6
7
Източници от Патриотичния фронт издадоха, че всъщност най-много в краката на Валери Симеонов се мотаел депутатът Валентин Касабов.
53.
хан Крум
08.05.2016 21:07:14
1
21
До FREE BULGARIA.Г-не или Г-жо, аз също живея в чужбина, и за за разлика от теб,не ми плащат да изразявам чуждо мнение.Лично аз предпочитам да пътувам няколко стотин км., и да чакам цял ден на опшака пред избирателната секция, но по този начин да се спре измамата с гласовете идващи от Турция(моите уважения към хората които живеят там).Сутринта гласуват там,на обяд ли вечерта в България.И това в продължение на повече от 20год.Така че не пиши глупости и се разкарай от форума.
52.
Кмета
08.05.2016 20:58:39
9
1
Това за гражданството е простотия. Не трябва да има граници между хората. Не трябва да има спънки за любовта между хората.
51.
въпрос
08.05.2016 20:54:11
1
23
Питам Германия като е толкова демократична защо не е приела двойното гражданство?!
50.
Важно!!!
08.05.2016 20:51:52
9
2
Не гласувахме защото посолството не организира нищо. също сме на последно място по свобода на пресата. От пресата не може да се видят хубавите неща.
Чудим се какво става, все пишете за Путин, а той е един разбойник и диктатор, как да ви вярваме че ставате за нещо!
49.
до46
08.05.2016 20:46:53
2
15
Нали предните и по-предните избори гласувахте за Бойко Методиев Борисов и ГЕРБ.Те вече от 10 години управляват.Защо не се върнете?1 милион сте там в Америка.Колко обаче сте гласували .И като сте избрали Партията-майка защо не се върнете,нали вече е на власт вашия човек и вашата партия.
48.
друга тема
08.05.2016 20:44:44
8
1
Не е вярно за Канада, лъжеш изроде!!!!
47.
така мисля аз
08.05.2016 20:42:14
0
21
Има закон за уседналост за местен парламент и кмет. Да се промени конституцията и да се приеме закон за уседналост и за парламент и президент.В Канада как е бе,многознайници?Не живееш 6 месеца в страната- нямаш право да гласуваш.Канада не е демократична държава ли?Е,като са приели закона половинчато ,да го приемат и за всички избори. Така тези които от години не са си идвали няма да решават нашите съдби.Друга драстична мярка да се отмени двойното гражданство. Искаш да си българин- заповядай но не може да си гражданин и на друга държава. Избираш или си българин или турчин,или си българин или друга народност.Само така може да се опазим от Турция. Скоро ще превземат Родопите ,бе хора.Вие не сте ходили наскоро там- идете ,вижте с очите си -там вече е турско.Страшно е,но ние сме демократи.Демократи ,които джафкат зад граница и не им пука какво става тук.Малоумни хора сте.Не разбирате какво става в държавата.Как я разпродадоха.Не ме интересуват тези които живеят извън Турция.Интересуват ме тези от Турция ,които със своя глас ще вкарат в парламента хората на Местан и Доган.Не разбирате ли ,че става по-лошо и от турско робство.пробутват ни права на човека и разни дивотии.Аз също имам права и не искам да завися от някой който е на майната си и не се е връщал тук от 5 години ,или друг ,който се е изселил преди 40 или 20 години забравил българския и е фанатик.
46.
American student
08.05.2016 20:39:11
24
4
Автора фалшифицира цифрите.
Само във Щатите не сме 100 ами сме към 1 милион и имаме по две църкви във много градове.
Пълна лъжа и измама, искат да изнасилят правата ни и да ни карат да идваме по $1500 да даваме на човек за да гласуваме в България. Вместо да ги даваме тези пари за децата на България и близки, вие си правите много тъпа елементарна сметкчица.
Ако си вършете работата съветсно не само ще се върнем но и инвестиции ще ви докараме.

Ако ни спрете правите не само НИКАКВИ инвестиции няма да ви докараме ами ще спрем да работим във името на България и ще кажем истината пред света че рушите демокрацията!!'м

Никога няма да ни спрете зад границата!!!!!!!! Никога!!!!!!!!!!!
45.
Българи зад граница
08.05.2016 20:31:03
10
3
Като чуя "задължително" и се сещам защо избягахме хахахаха
44.
Palyo
08.05.2016 20:29:27
2
6
Da se othwyrli wetoto na prezidenta nezabawno!!!
43.
FREE BULGARIA
08.05.2016 20:28:42
14
2
Пич, нито автора има образование от уважавана Европейска институция нито редакторката на Флагман, нито Каракачанов!
Вие сте прости! Вие сте за убиване!
Не може да водите Европейска демокрация без да имате западно образование. Вие ще ни спрете инвестициите и икономиката от простотия. Ще повторите грешката на Тато от Възродитешноя процес която фалира България. Като спрете правата на Българите те ще ви теглят една майна завинаги!!!!!
42.
Professional
08.05.2016 20:22:03
2
1
По добре платени хърби, да не кажа курви.
41.
раковски
08.05.2016 20:21:49
15
1
довиждане на ВМРО и Валери.
Това им беше.
Следващите избори са аут.
Много по лесно се работи със Местан.
40.
Милко
08.05.2016 20:20:04
4
31
Добре де аз едно нещо недоумявам. Има хора, които на предните парламентарни избори гласуваха за ГЕРБ в чужбина. Та впоследствие и ГЕРБ спечелиха и днес управляват. И се чудя аджеба тези които си дадоха гласовете за ГЕРБ в чужбина какъв хуй му дирят още там. Нали тяхната партия е на власт. Защо не се приберат в България щом хората за които са гласували уоравляват страната им. Извинявам се но и аз съм твърдо против едни миячи, чистачи и берачи на плодове и зеленчуци в западна Европа или САЩ да определят бъдещето на България при положение че преди това са гласували за тяхната си партия и тя е спечелила продължават да си седят навън, вместо да се върнат и да помагат на България и партията за която са гласували. Твърдо подкрепям този проект тези които са зад граница да нямат право да определят бъдещето на тези които са в България. Хайде бе лайнярите навън които гласувахте за Бойко защо не се връщате, нали той управлява. Хайде върнете се де. Ама няма да се върнете защото на баце ви му е през кура за вас а вие сте същите като него : прости и неграмотни но с високо самочувствие.
39.
o==]====>KYKY<====[==o
08.05.2016 20:18:26
1
17
Елита на коя култура? Като сте толкова умни и уверени елате тука да водите битки. То е много лесно от на майната си да давате акъл и да се правите на велики.
38.
Холандската Преса
08.05.2016 20:18:10
9
1
Автора не са го ебали във гъза от Русия още но сега като чуят идеята за самоубийство ще му пуснат един тек за благодаря.
37.
Савов
08.05.2016 20:17:54
15
4
Много пъти съм казвал, че да се реши един проблем - е необходимо да се направи анализ! Опасявам се, че много от хората няма да ме разберат, затова ще се изразя малко в стил "ГЕРБ": който плаща, той поръчва музиката.
Направете си справка кой е най-големия инвеститор в България, няколко години подред!
Тези хора с обич към семействата си и родината - бяха принудени да работят в чужбина, така че не ги лишавайте от това право. Дайте им възможност да гласуват електронно!!!
Другото е демагогия, не може тези наши сънародници в Европа и Америка, които дават мило и Драго за Родината - да ги затрием!
С този отказ - обричаме милиони българи, да се откажат от всичко българско!!!
36.
Димо
08.05.2016 20:17:13
3
6
Десетина коментара са на един и същ човек, но той не работи за Флагман, а просто е луд.
35.
Цеца
08.05.2016 20:16:40
18
2
Какъв е този принцип Уседналост звучи като Перестройка на ебани бляди монголци които нямат демокрация и са били крепостни селяни, хахаха Уседналост като Тъпак! Никога няма да ни отнемете свободата и правата! Никога! Ще ви изхвърлят от Европа преди това да стане!!!!!
34.
Е па
08.05.2016 20:15:12
3
2
оди при комшиите тогава.Що пъдиш другите от собствената им държава
33.
Само от М. Рудник пишат на маймуница
08.05.2016 20:15:09
3
1
Щото вече не сте истински българи ,за това мислите нелогично. Тука живеещите, ще са по спокойни ако не се избират важните хора отвън. Do you understand! Kapish! Anadan mu! Понимаиш!
32.
Коментарите са от един човек
08.05.2016 20:11:58
4
6
Някъде към 20 коментара са на един и същ човек, който работи за Флагман и се опитва да прави уеб трафик със спорни теми.
31.
o==]====>KYKY<====[==o
08.05.2016 20:11:34
3
9
5000 г, даже фараон сме имали. Да ва ева годзилите прости.
30.
стоян от Чикаго
08.05.2016 20:09:32
18
0
Цели 5000 години сме били партньори със турци и гърци, какви са тези измислици --- те са наши братски народи, да ва еба във демократите къде ще забранявате на Българи да имат права --- никога няма да стане.
Ще си изтеглим инвестициите ще паднете!!!!!
29.
Шишо
08.05.2016 20:09:08
8
22
Тука се мъчим една шепа млади хора да бутаме изстрадалата държава. Страхливците се отрекохте от България. Поне учете и се върнете да помагате. Нали искате европейска България.
28.
Студент от Seattle
08.05.2016 20:07:52
17
5
Във Америка повечето Българи са във много висши професии и са елита на културата. Тоя боклук Курти явно няма никаква информация. Повечето Българи имат по магистърски дипломи и са много уважавани тул.
27.
До автора
08.05.2016 20:07:49
1
19
Да се забрани тогава да гласуват всички които нямат средно образование
26.
Савов
08.05.2016 20:07:07
2
11
Тежко, брате, се живее
между глупци неразбрани;
душата ми в огън тлее,
сърцето ми в люти рани.
25.
Само от М. Рудник пишат на маймуница
08.05.2016 20:03:06
0
25
А бе мушмороци, тръгнал на гурбет права да търси. Те на запад за роб те мислят, той за човек . Мий чинии, бери ягоди и трай за някой евро
24.
FREE BULGARIA
08.05.2016 20:02:18
17
4
Никога няма да спрете Българите зад граница да гласуват! никога!!!!
Те не са облъчени от ВМРО пропаганда.
23.
стоян от Чикаго
08.05.2016 20:00:25
17
3
Цели 5000 годино сме били партньори със турци и гърци, какви са тези измислици --- те са наши братски народи, да ва еба във демократите къде ще забранявате на Българи да имат права --- никога няма да стане.
Ще си изтеглим инвестициите ще паднете!!!!!
22.
o==]====>KYKY<====[==o
08.05.2016 20:00:05
5
18
Учудващо добре написана статия от НАДЯВАМ се Илонка. Приятно изненадан съм! По темата, наистина въпроса е повече от важен. Наистина останалите в България трябва сами да определят съдбата на България. До сега по избори отвън процента в пъти е по голям от Турция. Тия назапад са толкова малко, че няма никакво значение дали ще гласуват.
21.
Драган
08.05.2016 19:58:39
1
27
Истината е простичка и журналистката я казва: За да не избират турците, българския президент, трябва сънародниците ни, които са в чужбина да не гласуват, трябва сами да се откажат да гласуват. Ако не искат, а турците няма да искат, трябва да се въведе така нареченият принцип за Уседналост. Който не е живял последната година преди изборите в България, няма право да гласува. Същото важи и за избора на президент. Иначе всеки, който живее в чужбина, ще се гаври с хората, дето се мъчат в |България и работят за жълти стотинки и получават по 250 лв. пенсия. Никой, който живее в чужбина и там ползва благинки, няма право да налага начин на живот на тези, които се мъчат в нашия ад.
20.
История
08.05.2016 19:58:09
22
4
Пич, нито автора има образование от уважавана Европейска институция нито редакторката на Флагман, нито Каракачанов!
Вие сте прости! Вие сте за убиване!
Не може да водите Европейска демокрация без да имате западно образование. Вие ще ни спрете инвестициите и икономиката от простотия. Ще повторите грешката на Тато от Възродитешноя процес която фалира България. Турците са наши братя. Те са работливи хора.
19.
Българин
08.05.2016 19:56:26
8
25
Права е авторката. Много, много права. Ние изнемогваме тук, а някой от чужбина ни избира ДПС и ГЕРБ. Който иска да гласува, да яха метлата и да идва! Знаете ли колко струва една секция в чужбина? Тя се плаща от нашите джобове, не от вашите, дребни тарикати такива! Мийте задници и чинии по цял свят и си мълчете!
18.
Автора е за убиване! Лъжец!
08.05.2016 19:54:45
17
3
Местан е три пъти по голям патриот от Каракачанов който също е със турско име.
Аз вярвам на Местан повече отколкото на "патриотите"
17.
FREE BULGARIA
08.05.2016 19:52:19
11
3
Каракачанов, помня като търсеше при Путин нещо? Какво беше, нефтена акция офшорка или просто се напихте със водка.
Но той то сложи такива подслушвателни системи и ти разбра игричката и сега нещо не те иска и се опитваш да намериш спонсор -- никой не те признава на Запад, защото си фашист. Също като Корнелия Нинова сте от едно село тъпаци без образование станахте директори на големи компании само със връзки, нямате една година като студенти със Европейски училища а искате да управлявате Европейска демокрация със какво, със простащината на селяк ли?
16.
кое е лъжа уважаеми другари и другарки
08.05.2016 19:50:38
3
27
Какво е лъжа псевдобългари?От 2.5 милиона разпилени по всички краища на света колко гласуват извън Турция?И парадоксалното е,че уж сте избягали прокудени от същите тези за които давате гласа си.На това му викаме-българска работа.Да гласуваш за убиеца си...Никой не ви е ограничил правата.Ама не мислите какво ще стане като имаме вече 2 турски партии-ДПС и ДОСТ. Нали знаете,че там няма честни избори,че там се ходи под строй и тези които не знаят български,не могат да четат и пишат на български ще решават моята съдба и на децата ми ,които сме тук.Псевдо демократи сте.Аз имам десетки приятели които живеят навън, и никой от тях не гласува.Отдавна вече са том и не ги интересува какво става ТУК,защото са се устроили ТАМ.Като сте големи патриоти ,ще пътувате и ще идете до консулството да гласувате.Обаче не е там въпроса. Просто тези които нададоха вой са платени от хората на Доган и Местан,от Протестна мрежа всякакви родоотстъпници,които не милеят за Отечеството ,а за собственото си удобство и интерес.
15.
Gocho
08.05.2016 19:47:41
11
8
Ilonke ... !
Mnogo she te obicham , dushsha !
Shte te obicham vav vsiaka tochka na fiziologiata ti !
Az sam emigrant ot nad 20 godini vav Vanuato !
Niama da se kachvam nito na vlak. nito na samolet !
Shte si uprajniavam pravoto na glas , ot tam kadeto si resha !
A ti ne si personata koiato da reshava !
14.
друга тема
08.05.2016 19:47:34
24
4
Духай супата. Ще ни спреш другия път. Не само ще гласуваме зад граница ами ще накажем ВМРО защото са прости тъпаци и ходиха при Путин да му ближат топките.
13.
КУРТИ
08.05.2016 19:45:57
0
4
ПРИЗНАТ ГРЯХ .......НЕ Е ГРЯХ ...........
12.
American student
08.05.2016 19:43:38
21
6
Автора фалшифицира цифрите.
Само във Щатите не сме 100 ами сме към 1 милион и имаме по две църкви във много градове.
Пълна лъжа и измама, искат да изнасилят правата ни и да ни карат да идваме по $1500 да даваме на човек за да гласуваме в България. Вместо да ги даваме тези пари за децата на България и близки, вие си правите много тъпа елементарна сметкчица.
Ако си вършете работата съветсно не само ще се върнем но и инвестиции ще ви докараме.

Ако ни спрете правите не само НИКАКВИ инвестиции няма да ви докараме ами ще спрем да работим във името на България и ще кажем истината пред света че рушите демокрацията!!'м

Никога няма да ни спрете зад границата!!!!!!!! Никога!!!!!!!!!!!
11.
КУРТИ
08.05.2016 19:42:59
2
12
НЕКА КОМЕНТИРАЩИЯ ....МОРМОН ОТ УСА СЕ СЪОБРАЗИ С 8 ЧАСОВАТА......РАЗЛИКА С БЪЛГАРИЯ..........БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.....
10.
Кмета
08.05.2016 19:37:20
23
6
Не може да спрете 3 милиона.
Свършено е със вас, жалки "патриоти" от СКАТ и ВМРО.
9.
Истината
08.05.2016 19:36:23
27
5
Автора е за разстрел!!!!!!!
Лъжа и манипулиране.
Давай президента, вето!!!!!!
Никой няма да спре свободата!!!!!!
8.
Бург Europe
08.05.2016 19:34:07
30
7
Авторе, има си президент той си знае работата. Стой си на задника и си пише на лаптопчето, недей да се зъбиш за неща които не са ти ясни. Във цялата статия нямаше една цифра, едно проучване, една логика. Ние сме 2 милиона зад граница, към 3 милиона сме, или 40% от населението на България.
Подобно както и Израел.

Никога няма да ни спрете правата! Ще си продадем къщите там ще ви хвърлим със първи век ако продължавате да ни малтретиране!!!!!!!!

Бог да е със Царство България, тук няма един автор които да използва висша математика и логично доводи. Цигания!
7.
NN
08.05.2016 19:33:46
9
20
Така е! Вън майкопродавците от родината!
6.
живеещ в България
08.05.2016 19:33:37
6
21
БРАВО ФЛАГМАН !!!
5.
КАК СТРОИ ЗАМ.КМЕТА КРАСИМИР СТОЙЧЕВ
08.05.2016 19:33:21
0
4
http://afera.bg/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA-%D0%B7%D0%B0.html
4.
Браво!
08.05.2016 19:32:27
6
24
Точно така! За да се спрат турските гласове, големите "патриоти" като тоя Бург от САЩ трябва да се жертват и да не гласуват!
3.
Истината
08.05.2016 19:30:10
35
12
Крайно време било някакъв боклук автор да ни казва дали сме Българи или не зад граница, дали сме имали права или не, хахахахахаха

Еба си руската пропаганда.
2.
Бург USA
08.05.2016 19:28:12
31
11
Никога няма да може да забраните никога! Никога няма да забраните на Българите във чужбина да гласуват защото още утре ще ви изхвърлят от Европа.
Ясна е работата. Българите навън никога няма да гласуват за съпруга на издателката на Флагман които са фашисти и националисти и боклуци "патриоти", задника ми.
Никога няма да спрете демокрацията!!!!'
1.
КУРТИ
08.05.2016 19:20:11
9
10
ИЛОНКА .ПРЕЗИДЕНТ.......ИЛОНКА ПРЕЗИДЕНТ........
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори