Вижте кои са най-вредните за организма съчетания на продукти
Има 9 най-вредни съчетания на продукти, които незабавно трябва да се изключат от менюто:
Плодове по време или след хранене
Плодовете бързо се преработват. Но ако се смесят с тестени изделия или с месо, се задържат в стомаха. Започва ферментация, която може да повреди стените на стомаха.
Въглехидрати от нишесте и животински белтъчини
Ако обичате картофи с месо, трябва да знаете, че в стомаха животинските белтъчини гният, а нишестето започва да ферментира. В резултат коремът се подува и запчват да ви мъчат газове. По-добре е картофите да бъдат заменени със зелен или жълт боб, салата от прясно зеле или всякакви други зеленчуци, в които няма нишесте. Това съчетание е по-полезно и от гледна точка на калориите.
Въглехидрати от нишесте и домати
Доматите съдържат киселина, която при съчетаване с нишестетата (картофи, ориз) въздейства негативно на храносмилането. Сред възможните последствия са възпаление на лигавицата на хранопровода, което се появява след изхвърляне на съдържащото се в стомаха обратно в хранопровода. Умората, която се появява след хранене, също е свързана с едновременния прием на нишестета и домати.
Плодове и йогурти
В киселото мляко има множество бактерии, които встъпват в реакция със захарта от плодовете. Това води до образуването на токсини, простудни заболявания и алергии. По-добре употребявайте натурално кисело мляко, без добавки със стайна температура. Ако искате може да добавите мед, канела, стафиди, но не и пресни плодове. Добави Коментар