Капани в магазина! Сгъстяват киселото мляко с ГМО
Най-евтино е да се слага желатин, казват експерти и напомнят, че той е безвреден за човешкия организъм. Но и това трябва да е отбелязано на етикета, както са изискванията на закона у нас.
При употреба на соев лецитин води до образуване на пяна при разбъркване. Това става, защото тази добавка има свойствата на набухвател. Експерти обаче смятат, че с тази добавка млякото продължава да се разширява и в организма на човека и това може да причини проблеми.
Професор Донка Байкова, която е експерт по хранене смята, че ако е естествен, лецитинът не е опасен. Ако обаче е в по-големи количества от нормата, може да предизвика стомашно-чревни разстройства и проблеми на хора с камъни в бъбреците.
Друга опасност е, ако соевия лецитин е извлечен от продукт с ГМО. Това обаче може да се установи само след лабораторно изследване. От Агенцията по храните съобщиха, че не са открили досега следи от подобна съставка в наше кисело мляко.
1
Коментара по темата
1.
вромос
08.10.2015 19:23:52
Защо не им пишете имената на фирмите които тровят хората. Деца се хранят от това мляко . За какво са тези органинали затова да следят дали храните отговарят на изискванията. Ние фирмите съжаляваме хората не. После народа бил болен как няма като ни храните само с боклуци.