Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рускини отслабват с десертите на шеф Иво Цонков

Запечена круша с шоколадово брауни е хит в кухнята на балнеохотел „Поморие“
Ключови думи: шеф иво цонков, гранд хотел поморие, десерт, рускини, запечена круша с брауни, отслабване, диета


Да ядеш най-изискания десерт и да се вталяваш – това е мечтата на всяка жена. Звучи невероятно, но точно такъв приготвя кулинарният виртуоз Ивайло Цонков, шеф в кухнята на петзвездния балнеохотел „Поморие“.

Или поне така твърдят неговите руски фенки, дошли от Сибир, които похапват с удоволствие последния му хит – „Запечена круша с шоколадово брауни“.
В сладкото изкушение не липсва и черният шоколад, но е в малки количества. Както казват и докторите – разковничето е в дозата. Сервира се една четвърт круша върху тънко канапе от шоколадово брауни.

Аранжиран с ягоди, сметана и фигурка от карамелизирана захар, десертът се нарежда сред шедьоврите на шеф Цонков, които приличат не толкова на ястия, колкото на 3D инсталации. Ако не бяха толкова вкусни, кулинарните му творби със сигурност щяха да са експонати на някой музей за съвременно изкуство, категорични са неговите клиенти.

Ето и самата рецепта, която шеф Иво разсекрети:

Браунито се прави бавно. Вари се един портокал за 1 час на слаб огън. Пасира се, прибавят се смлените орехи, какаото, брашното. Начупва се шоколадът на парчета, добавя се маслото и се разтопява на водна баня, а яйцата се разбиват заедно със захарта.
От сместа се прави се един блат, като се слагат и крушите. Пече се на 200 градуса за около 45 минути.
След това се прави сос от портокали и портокалови кори със захар и глюкоза - за печената круша. 

Продукти:

5 яйца                                                      
250 гр. натурален шоколад            
110 гр. захар                                    
80 гр. смлени орехи                      
250 гр. краве масло                               
150 гр. брашно                           
5 круши                                   
1 ванилия
3
Коментара по темата
3.
Георги
05.10.2015 13:36:56
Инсталациите да си ги слага в музея. Аз искам да се нахраня като човек с хубаво ястие, а не с музеен експонат.
2.
Тракиец анти-Руснак
04.10.2015 20:37:47
Какви рускини, те са волгски и кримски българки, изтрити от Сталин. Къде има бели в Азия, никъде.
1.
пак пропуски
04.10.2015 19:54:44
Забравили сте портокалите в рецептата ...............
  Добави Коментар
Коментира визията на Мелания Тръмп Илиана Раева със суперлативи Професор го "уби" Тим Коулсън с тежки думи за Неси
ЕС се превърна в генератор на свръхбюрокрация и регулации за бизнеса АОБР представи приоритетите си за 2025 година Правителственият "Еърбъс" лети за Оман да прибере освободените моряци Сред заложниците бяха капитан Любомир Чанев и старши помощникът му Данаил Веселинов
Започват засилени проверки за пожарна безопасност на туристически обекти в цялата страна Министърът на туризма Мирослав Боршош ще работи активно с колегата му Даниел Митов от вътрешното ведомство Бившият президент на Салвадор почина в изгнание Издъхна на 65-година възраст
Почина последният жив член на The Band Новината беше потвърдена пред Rolling Stone от неговия дългогодишен приятел и колега Ян Хауст Община Царево е против предложеното за разширение на ЗМ "Силистар" Разширението щяло да обхване имоти, чрез които се свързват двата полигона на съществуващата защитената местност
Т. Йорданов към К.Костадинов: Колкото и да зяеш, тепърва ще става интересно, Коценце Голяма напрежение в НС България е потресена от това зверство За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 6 години
Силен Черноморец 1919 завърши наравно със Спартак Варна Акулите са в отлична форма Ресторантьори все още начисляват 9% ДДС, НАП ги хвана За седмица хазната е ощетена с над 1 млн. лв., отчетоха от приходната агенция