Креативността се отключва с... бира
От своя страна пък кафето помага да се задържи концентрацията върху дадена идея. До този извод стигна канадският блогър и предприемач Микаел Чо, обобщавайки дълго събирани научни факти за влиянието на бирата и на кафето върху организма.
Трябва да се уточни, че креативността се повишава, когато съдържанието на алкохол в кръвта достигне 0,7 промила (най-често след около 2 питиета), а след още няколко питиета тя загива.
Чо уточнява, че кората на главния мозък контролира съзнателната мисъл, езика и общуването. Когато алкохолът достигне мозъчната кора, човек губи концентрация, но това освобождава мозъка му от всекидневните мисли и безпокойства, които блокират креативността му. Това дава възможност на мозъка да прави по-дълбоки връзки и съответно да ражда страхотни идеи.
Запаленият по науката предприемач обръща внимание и на кафето, което отдавна е известно със способностите да разбуди мозъка и да го накара да се концентрира. Затова блогърът препоръчва да пиете бира, когато ви трябва нова свежа идея, и да я замените с кафе, когато трябва да се концентрирате върху развитието на вече съществуващата идея.
Все пак трябва да се внимава с количествата и на двете напитки, защото твърде големите дози убиват ползите им. Добави Коментар