Яйцата от щраус стават все по-търсени за Великден
“Хората си купуват както сурови яйца, които боядисват, така и сувенири. Къде се е видяло да се отваря яйце с бормашина? Атракцията е голяма и затова хората ги търсят. Черупката остава здрава и върху нея може да се рисува”, добавя Елмира. По време на страстната седмица и Великден фермата й се радва на голям интерес.
Щраусите не се отглеждат лесно, но ако се отнасяте към тях с любов, няма нищо трудно, уверява фермерката.
Като щраусът стане на шест-седем години, започва да снася през ден. Средно 70 години живее голямата птица, а всяка година се увеличава яйценосенето. Месото пък се продава по 40 лева. Купуват го предимно хора, които скоро са били оперирани, уточнява Елмира.
“За яйцата си имаме постоянни клиенти. Те ги предпочитат, защото са с добър холестерол, който не се налепва по кръвоносните съдове. Едно щраусово яйце тежи над 1,4 кг. По 13 омлета може да се направят от него. Цяла седмица може да си го ядете”, добавя шефката на фермата.
Репортерката на Нова телевизия Вероника Димитрова направи опит да нахрани големите птици със спанак. Добави Коментар