Руският майстор Ирина Георгиева представя рибената чорба на Механа „Банско“
Ключови думи:
рибена чорба, Ирина Георгиева, механа Банско, рецепта, готвач, конкурс, награда, видео, Бургас, Никулден
Представяме ви рецептата за рибената чорба, която се предлага в менюто на бургаската механа „Банско“. За автентичността гарантира готвач Ирина Георгиева, която заснехме как приготвя вкусната гозба.
Ирина е родом от град Самара, намиращ се в централната част на Русия. Тя е с 25 години опит в кулинарното изкуство. Една от особеностите на приготвяне на рибената чорба в механа „Банско“ е, че се ползват няколко вида риба. Какви – вижте в списъка с нужните продукти:
Скумрия - 1 бр
чернокоп - 2 бр
пастърва - 1 бр
сафрид - 3, 4 бр
ципура - 1 бр
олио - 0,70 гр
лук - 0,200 гр
морков - 0,200 гр
картоф - 0,300 гр
ориз - 0,150 гр
чер. пипер - 0,02 гр
дафинов лист - 0,01 гр
яйце (жълтък) - 2 бр
прясно мляко - 0,400 гр
брашно - 0,30 гр
сол - 0,15 гр
Подправки: мащерка риган, дивисил, черен пипер, бахар. За да разберете подробности около приготвянето на тази уникална чорба вижте видеото с майстор Георгиева.
Припомняме ви, че механа „Банско“ обяви конкурс за най-вкусната рибена чорба в света. Конкурсът е отворен и за нетрадиционни рецепти, непознати в морския регион до сега. Всеки желаещ може да участва с неограничен брой рецепти. Разровете старите бабини тетрадки или пък си припомнете кога и къде по света сте вкусили най-вкусната супа от риба, а след това изпратете рецептата на адрес: гр. Бургас 8000, площад „Св.Св. Кирил и Методий”, или на е-mail: mehanabanskoo@abv.bg. Задължително е да посочите имената, адреса и телефона на участника.
Пишете смело, дори и да имате съмнения за точния състав или количество на продуктите. Високо ще бъдат оценявани всички тайни подправки, които решите да споделите с нас. Механа "Банско" ще покани авторитетно жури от корифеи в кулинарното изкуство, което ще превърне в гозби всички рецепти, а след това ще ги оцени безпристрастно и честно. Най-вкусната ще получи почетно място в менюто на заведението, а победителят, който ни е изпратил ще получи романтична вечеря за двама в механа "Банско". Резултатите с името на победителя ще обявим точно на Никулден - 6-ти декември 2012 година.
16
Коментара по темата
16.
Junia
08.07.2013 11:21:26
Didn't know the forum rules allowed such brilailnt posts. http://dgpytsnh.com [url=http://evhocklcnjc.com]evhocklcnjc[/url] [link=http://biooyesl.com]biooyesl[/link]
15.
Junia
08.07.2013 11:21:26
Didn't know the forum rules allowed such brilailnt posts. http://dgpytsnh.com [url=http://evhocklcnjc.com]evhocklcnjc[/url] [link=http://biooyesl.com]biooyesl[/link]
14.
Junia
08.07.2013 11:21:25
Didn't know the forum rules allowed such brilailnt posts. http://dgpytsnh.com [url=http://evhocklcnjc.com]evhocklcnjc[/url] [link=http://biooyesl.com]biooyesl[/link]
13.
Marissa
07.07.2013 15:20:35
I'm <a href="http://hujera.com">shkeocd</a> that I found this info so easily.
12.
Marissa
07.07.2013 15:20:34
I\'m <a href=\"http://hujera.com\">shkeocd</a> that I found this info so easily.
11.
Marissa
07.07.2013 15:20:33
I'm <a href="http://hujera.com">shkeocd</a> that I found this info so easily.
10.
Jeessiicaa
06.07.2013 06:03:04
Thinking like that is really <a href="http://pjgdjkhk.com">imrpsesive</a>
9.
Jeessiicaa
06.07.2013 06:03:03
Thinking like that is really <a href="http://pjgdjkhk.com">imrpsesive</a>
8.
Jeessiicaa
06.07.2013 06:03:03
Thinking like that is really <a href="http://pjgdjkhk.com">imrpsesive</a>
7.
Ranessa
08.04.2013 06:53:06
Super jazzed about gtetnig that know-how.
6.
Magdalena Mushieva
23.11.2012 21:49:45
vkusvala sum ot chorbata vkusa e neveroqen nai-vkusnata ribena chorba v burgas
5.
Таня
22.11.2012 03:12:28
към 1. Защо не участваш в конукурса на механа Банско за най-вкусната рибена чорба. Конкурса продължава до 6 декември
4.
Таня
22.11.2012 03:12:13
към 1. Защо не участваш в конукурса на механа Банско за най-вкусната рибена чорба. Конкурса продължава до 6 декември
3.
Malkata
21.11.2012 23:38:34
mehana Bansko- povarrnqqqqq :D
2.
Стоян
21.11.2012 17:54:19
Браво на механа Банско. Опитвал съм от рибената чорба и е уникална.
1.
ммм
21.11.2012 15:26:46
много готина рецепта, почти като моята, само че не слагам толкова видове риба
ципурата особено каквато е скъпа, как да я сложа за чорба
бях ял в Несебър много вкусна чорба от калкан, ама не ми казаха рецепта, разбира се :-)
ципурата особено каквато е скъпа, как да я сложа за чорба
бях ял в Несебър много вкусна чорба от калкан, ама не ми казаха рецепта, разбира се :-)