Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нова далавера: Каймата тъпкана с пилешко за по-евтино

Другата много разпространение техника за спестяване на средства е слагането на чиста сланина в каймата, като много често съотношението между месото и нея е 60 към 40, признават производителите
Ключови думи: кайма, месо, пилешко месо

Производители ни пробутват кайма от пилешко вместо традиционната смес от свинско и телешко месо. Причината е, че килото излиза с 3 лева по-евтино, пише в. “Телеграф”.

Продуктът вече се предлага от различни фирми и може да бъде намерен във всички търговски вериги на скромната цена от 5 лева за килограм при 8 лева за нормалната. Пилешката кайма е за кюфтета, принцеси и манджи и я има в различни варианти, като производителите слагат малко свинско за цвят. Така единственият начин купувачите да разберат номера е, ако се зачетат в съдържанието на пакета.

На вид каймата изглежда като всички останали, опакована примамливо и с изключително изгодна цена. Като се зачетем в етикета обаче, установяваме, че това съвсем не е продуктът, който очакваме. Първата съставка, упомената в съдържанието, е пилешко месо. Следва свинско и всички захари и консерванти, които по принцип съдържа пакетчето от 250 г. смляно месо.

“Каймата се прави от пилешко и най-вече от кожите и по-некачествените меса, защото е по-евтино. Свинското е съвсем незначителна част от пакетчето, колкото да има някаква консистенция и цвят”, коментираха представители от бранша, пожелали да останат анонимни.

Другата много разпространение техника за спестяване на средства е слагането на чиста сланина в каймата, като много често съотношението между месото и нея е 60 към 40, признават производителите.

“За първи път чувам за кайма от пилешко! Тя се прави от свинско и от говеждо. Да, може да се използва и пилешко, но то по-скоро става за деликатеси и кренвирши”, сподели изненадата си председателят на Асоциацията месопреработвателите Кирил Вътев.

1
Коментара по темата
1.
до Бесове
27.08.2012 08:51:48
Стандарт бе Бесове, стандарт, очаквайте г-н Найденов да се произнесе по-проблема!
  Добави Коментар
Много е чаровна Джорджи обра точките във Фейсбук Феновете на банани трябва да знаят, че... Една от най-честите грешки при съхранение на банани е поставянето им в купа с други плодове 
Путин подписа любопитен указ Руската федерация ще организира... Земетресение до България Природното бедствие стана в Република Северна Македония
Млади мъже занесоха ковчег на... Спортната организация Далас Маверикс Много е ексцентричен Енцо Фернандес с интересно хрумване
Тази котка гази наред в... Сибирският тигър започна да напада често дори... мечки Чудовищен проблем за България Славната родна борба, захранвана мощно от селата, сякаш е туширана
Връхлита ни мощна магнитна буря Астрономите предупреждават за възможно силно слънчево изригване от Х клас Затварят пътя за царевското село Бродилово поради полагане на асфалт Това ще се случи от 5 до 7 февруари
Докараха с белезници в съда майката, обвинена за убийствата на децата ѝ Синът и дъщерята на 32-годишната Ксения бяха убити във Вакарел На ски без да е скъпо: Тази планина задмина Банско и Боровец Едно от най-големите предимства е, че ги няма тълпите и опашките по лифтовете като в големите ни курорти