Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нова далавера: Каймата тъпкана с пилешко за по-евтино

Другата много разпространение техника за спестяване на средства е слагането на чиста сланина в каймата, като много често съотношението между месото и нея е 60 към 40, признават производителите
Ключови думи: кайма, месо, пилешко месо

Производители ни пробутват кайма от пилешко вместо традиционната смес от свинско и телешко месо. Причината е, че килото излиза с 3 лева по-евтино, пише в. “Телеграф”.

Продуктът вече се предлага от различни фирми и може да бъде намерен във всички търговски вериги на скромната цена от 5 лева за килограм при 8 лева за нормалната. Пилешката кайма е за кюфтета, принцеси и манджи и я има в различни варианти, като производителите слагат малко свинско за цвят. Така единственият начин купувачите да разберат номера е, ако се зачетат в съдържанието на пакета.

На вид каймата изглежда като всички останали, опакована примамливо и с изключително изгодна цена. Като се зачетем в етикета обаче, установяваме, че това съвсем не е продуктът, който очакваме. Първата съставка, упомената в съдържанието, е пилешко месо. Следва свинско и всички захари и консерванти, които по принцип съдържа пакетчето от 250 г. смляно месо.

“Каймата се прави от пилешко и най-вече от кожите и по-некачествените меса, защото е по-евтино. Свинското е съвсем незначителна част от пакетчето, колкото да има някаква консистенция и цвят”, коментираха представители от бранша, пожелали да останат анонимни.

Другата много разпространение техника за спестяване на средства е слагането на чиста сланина в каймата, като много често съотношението между месото и нея е 60 към 40, признават производителите.

“За първи път чувам за кайма от пилешко! Тя се прави от свинско и от говеждо. Да, може да се използва и пилешко, но то по-скоро става за деликатеси и кренвирши”, сподели изненадата си председателят на Асоциацията месопреработвателите Кирил Вътев.

1
Коментара по темата
1.
до Бесове
27.08.2012 08:51:48
Стандарт бе Бесове, стандарт, очаквайте г-н Найденов да се произнесе по-проблема!
  Добави Коментар
20 малки неща във връзката, които значат много Малките неща означават много повече за отношенията 6 грешки по време на душ Не овлажнявате кожата
Рецепта за паниран праз Просто и вкусно есенно-зимно предястие Поколението Z не знае какво е тапа и тирбушон за вино The Guardian иронично съобщава за смъртта на тирбушона 
Норвегия помага с още 5 млрд. крони на Украйна "Последиците от войната са огромни", каза премиерът Йонас Гар Стьоре Шефът на ДАНС призна: С намерения край Пловдив америций се правят бомби Двама са задържани за продажбата на опасния метал, търгували го за 5 000 евро на парче
Тръмп си намери виновни, ако загуби изборите - Израел Американците от еврейски произход предпочитат Харис пред Тръмп  Олимпиецът Тихомир Иванов проведе час по лека атлетика с децата на Ахелой По-късно кметът на Поморие Иван Алексиев, Аделина Чолева – главен експерт „Младежки дейности и спорт“ и гостите обмениха опит по значими въпроси, свързани със спорта
Ужас! Това са новите очила-чудовища на "Прада" Дизайнерите Миуча Прада и Раф Симънс откриха ревюто, наречено "Безкрайно настояще", с рокля с презрамки с флорални мотиви Бременна е Ирина Карабаджак, която във втория сезон на "Ергенът" достигна почти до финала, се омъжи през август
Забравете за Биг Брадър, ако не искате да гледате това нещо В този сезон в къщата ще живее 16 квартиранти, като ще има изненади относно техния състав по време на шоуто Губи ли гласа си Носталгията е хубаво нещо, но възрастта не прощава, казват феновете й