Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тази рецепта за козунак на конци за Великден винаги е сполучлива и има много конци

Ключови думи: козунак на конци, изпитана рецепта, рецепта за козунак, великден

Днес ви даваме най-лесната рецепта за бъркан козунак без месене.

Продукти:

500 гр. брашно
200 мл.  прясно мляко
100 гр. захар
1 пакетче суха мая (7 гр.)
2 яйца (едно за  тестото, едно за намазване)
100 гр. разтопено масло
1 ч. л. ванилова захар
1 щипка сол
50 гр. стафиди или други сушени плодове (по желание)
1 ч. л. рендосана кора от лимон или портокал (по желание)
Приготвяне:

Подготовка на маята: В подходяща купа поставете прясното мляко, загрято до топло (не горещо), и добавете захарта и сухата мая. Разбъркайте и оставете сместа да престои 10 минути, докато маята се активира и започне да образува пяна.

Приготвяне на тестото: В голяма купа изсипете брашното, добавете щипка сол и ванилова захар. Направете кладенче в центъра и в него добавете активираната мая, яйцето и разтопеното масло. Разбъркайте всичко с лъжица или шпатула, докато се образува лепкаво тесто. Ако искате, може да добавите стафиди или сушени плодове и лимонова кора за допълнителен аромат.

Оставете да почива: Покрийте купата с фолио или кърпа и оставете тестото да почива на топло място за около 1 час, докато удвои обема си.

Формиране на козунака: След като тестото е втасало, внимателно го изсипете върху леко набрашнена повърхност. Разделете го на 3 части, които ще заплетете в плитка плитка. Ако искате, можете да направите един голям козунак или два по-малки. Поставете оформените козунаци в предварително намазнена тава или постелете хартия за печене.

Намазване и печене: Намажете козунака с разбито яйце, за да получите златиста коричка. Оставете го да почива още 15-20 минути. След това го поставете в предварително загрята фурна на 180°C и го печете за около 35-45 минути, или докато стане златисто и хубаво изпечен.

Охлаждане: След като извадите козунака от фурната, го оставете да се охлади, преди да го нарежете. Насладете се на бързия и лесен козунак, който е мек и пухкав.

Съвети:

Можете да добавите орехи или шоколадови парченца за допълнителен вкус.

Ако не искате да използвате масло, може да го замените с олио или растителна сметана.

Ако тестото изглежда твърде лепкаво, добавете малко повече брашно, но не прекалявайте, за да не стане козунакът твърд.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Лъжците в зодиака, бягайте от тях Ето кои са те  Времето е откачено: вторник - облаци, сряда - слънце Максималните температури ще бъдат между 12° и 14°
Разкошен козунак на конци по най-мързеливия начин - меся го с миксера, втасва ми в хладилника Грехота е да не опитате да го направите Тръмп поиска да отнемат лиценза на телевизия CBS заради "остри плювки" към него CBS е извън контрол, на нива, невиждани досега, и трябва да платят висока цена за това, смяна президентът на САЩ
Внимавайте с тези зодии, те нямат чувства и не им пука за никого Главното за тях е те да се чувстват комфортно, а за вас и емоциите ви.. е, ще остане време утре, може би Задължително направете тези портокалови бисквити за великденската трапеза, стават за 10 минути (ВИДЕО) Много вкусна и проста рецепта. 
Зодиите, които побеждават в игрите винаги Вижте кои са те Малкото коте чака второ Това сподели тя в клип в социалните си мрежи
Направете веднъж този крафин и ще забравите за всички рецепти за козунаци Няма сложна техника, а резултатът е впечатляващ Патрулки под прикритие дебнат джигити на пътя Ченгета налагат глоби на място, при неплащане свалят номерата
МВР пуска необозначени коли за лов на джигити Вътрешният министър Даниел Митов обяви нови мерки – ПОС терминали в патрулките, незабавни глоби и колчета в опасните зони Най-верните приятели са от тези зодии Според астролозите представителите на 5 зодиакални знака са страхотни приятели