Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тази питка ще засенчи дори козунака на Великден

Ключови думи: великден, питка, флагман, погача

Какво ще кажете този Великден да изненадате всички и да поднесете на трапезата си домашно приготвена пита? Ще споделим с вас рецепта за чудно мека и пухкава пита, която се приготвя с малко продукти и с много любов.

Ето какви продукти са ви необходими за приготвянето на питата:

брашно - 800 г
прясно мляко - 200 мл
кисело мляко - 100 г
яйца - 2 бр. +2 белтъка
олио - 6 - 7 с.л.
мая - 25 г
сол - 1 равна с.л.
захар - 1 равна с.л.

Начин на приготвяне на питата:

Тестото, което трябва да се получи, не бива да е нито прекалено меко, нито прекалено твърдо. Трябва да знаете как правилно да активирате маята в предварително затоплено мляко с малко захар.

След това се разделя на 2 части, като едната трябва да е по-голяма от другата.

Малката част се разделя на 4 топки, които се разточват на кори и всяка от тях се маже с малко олио. Редят се накуп.

Така подредени, корите се разточват повторно, а след това се режат на 16 части. На всеки триъгълник се прави прорез, а върхът се промушва отдолу нагоре и след това се издърпва. Получава се листо, което се подрежда около тавата.

Идва ред на по-голямата топка тесто. Отделя се малка част, която се поставя в средата. Останалото тесто се разделя на две и се оформя фитил и се разточва кора на елипса.

В нея се поставя фитила и около него се реже на см кората от двете страни.

Подрежат се в тавата след листенцата. От станалото тесто може да се направят фигурки, с които да се украси питата.

След като сме измайсторили празничния хляб, го оставяме на топло да втаса още един път.

Печем в предварително загрята фурна, като преди това не забравяме да намажем със смес от жълтък, олио и прясно мляко.

Тази празнична пита се получава невероятно красива и също толкова вкусна. Трябва да я опитате.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Зодиите, които побеждават в игрите винаги Вижте кои са те Малкото коте чака второ Това сподели тя в клип в социалните си мрежи
Направете веднъж този крафин и ще забравите за всички рецепти за козунаци Няма сложна техника, а резултатът е впечатляващ Патрулки под прикритие дебнат джигити на пътя Ченгета налагат глоби на място, при неплащане свалят номерата
МВР пуска необозначени коли за лов на джигити Вътрешният министър Даниел Митов обяви нови мерки – ПОС терминали в патрулките, незабавни глоби и колчета в опасните зони Най-верните приятели са от тези зодии Според астролозите представителите на 5 зодиакални знака са страхотни приятели
Таксиметровите шофьори в Атина обявяват 24-часова стачка Протестът е срещу забраната такситата да се движат в бус лентите Министър Мирослав Боршош: Ковид кризата вече не може да бъде оправдание. Той е летва, която сме длъжни да прескочим, посочи още министърът на туризма
С тези два прости продукта великденските яйца стават пъстри като дъга Ако сте уморени от сложни техники за оцветяване, време е да научите този трик В Несебър се състоя среща по проект Toural, фокусираща развитието на туризма в цялата община
Никога не отказвайте брак на една от тези зодии С тях няма да сбъркате, щастието ви ще е безгранично Първата ИИ певица изпя легендарна чалга и избухна голям скандал Десислава иска 15 хил.лева