Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички правим тези грешки при варенето на яйцата, затова се пукат

Ключови думи: варене на яйца, великденски яйца, флагман, как да сварим яйцата

Варенето на яйцата е един от най-„тънките“ моменти в процедурата по боядисването им. Често пъти спазваме всички съвети, които знаем от баби, майки, комшийки и приятелки, и въпреки всичко се озоваваме с 10-тина пукнати яйца.

Да, с тях става чудесна яйчена салата, но не това е целта на упражнението, нали?
Истината е, че повечето от нас (дори и опитните) повтарят едни и същи грешки при варенето на яйца за Великден. Днес ще ви разкрием най-честите грешки, които водят до напукани, а не здрави яйца:

1. Не слагайте оцет във водата, докато ги варите. Той не прави по-твърди яйцата. Единствено може да допринесе боите да покрият по-плътно повърхността на черупката. Варете ги в студена вода и на умерен огън, така че да се избегне напукването им.

2. Най-честата допускана грешка е извадените яйца от хладилника веднага да се слагат във водата. Не го правете, защото рязката промяна в температурата ще доведе до масово напукване и отслабване на силите на бъдещите борци в битката за здравина.

3. Преди да ги сложите да се варят, непременно ги измийте. Това става с помощта на гъба и под течаща вода.

4. След като сварите яйцата, не бързайте да ги сложите в цветния разтвор. Изчакайте ги да изстинат, но не пропускайте да се информирате за спецификите на боята, която сте закупили. Има такива, които действат при по-горещи яйца, и такива, които изискват те да са охладени.

1
Коментара по темата
1.
Кой
10.04.2025 16:17:46
Казвам ви един стократно изпитан начин Скагате яйцата в студена вода и в номента в който водата започне да ври,НЕЗАБАВНО дръпнете от котлона и сложете капака на тенджерата Плътно Изчаквате 20 минути,не по малко, и имате чудесно сварени яйца със здрави черупки. Яйцата се чупят защото при силно вряща вода се блъскат едно в друго ,както и в тенджерата Оцета не влияе ,той се слага за да се белят по лесно.
  Добави Коментар
Навършват се пет години от смъртта на Милен Цветков Журналистът загина в катастрофа на бул. “Черни връх” Благодатният огън ще пристигне в Русе от Гюргево Българска делегация няма да пътува до Израел
Днес се подновяват ядрените преговори между Иран и САЩ Техеран иска отмяна на американските санкции Закриват легендарна фирма за бутилирана вода заради опасни бактерии Миналата година французите унищожиха 3 милиона бутилки заради фекална бактерия във водата
Кои са петте ключови територии в центъра на мирните преговори за Украйна За Украйна отстъпването на суверенитета е “червена линия“ Руска атака с дронове тази нощ в Харков и Запорожие Спешните служби в Украйна са взели необходимите мерки
Необичаен гост: Котката Софи влезе в Белия дом Животното е част от програмата “Котки със сини якички” Имате срок до 27 май от Мета за Фейсбук, Инстаграм и Тредс Meta ще използва лични данни на потребители, за да обучава изкуствения си интелект
Уилям поема трона от Чарлз III? Макар мнозина да очакват, че младият и харизматичен принц скоро ще се възкачи на престола, реалността изглежда съвсем различна Дърво падна и премаза автомобил в София Автомобилът е със сериозни материални щети
Над 800 случая на морбили в САЩ, огнища има в 24 щата Епидемията скоро може да излезе извън контрол Дъжд, гръмотевици и сняг връхлитат България в събота, а за Възкресение... Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София – около 9°