Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Откакто научих рецептата, през ден правя тази италанска фокача с картофки и шунка за вечеря

Ключови думи: фокача, италианска фокача, флагман, рецепта

Тази вечеря сме сигурни, че ще ви допадне, защото е съвкупност от двете най-любими съставки на всички - шунка и картофи.

Бързо се приготвя, лесничка е, а вкусът й става любим дори на децата. Фокачата е италианска торта, предшественик на пицата. Предлага се в различни форми и размери, с пълнеж и без – във всеки регион на Италия. Името му е получено от латинската дума “focacius”, която се превежда като “хляб, печен в пепел”. Италианците считат, че фокачата е един от най-старите видове пици, което показва произхода му от древни времена.

Днес ще Ви предложим една нейна разновидност пригодена по скоро за нашата кухня. Ястието е много питателно, пълнежът е нежен, сочен и се топи в устата. Focaccia може да замени обяда на работното място или закуска в училище, удобно е да го вземете със себе си за пикник или да сервирате на празнична маса. Приложения хиляди и по всяко време.

Съставки

Пшенично брашно 280 g
картофи 300 g
Суха мая 11 g
Яйце 1 брой
Зехтин 20 g
шунка 200 g
моцарела 100 g
сол 1 ч. л.

Подготовка

Сварете картофите в кипяща подсолена вода, направете на картофено пюре и добавете пресятото брашно.

Солта се прибавя към зехтина и маята. Замесете първо с вилица, след това с ръце, образувайки гладко тесто.

Разделете сместа на 2 части и направете два плоски блата с дебелина 1 см с точилка.

Върху лист за печене с пергамент поставете първия блат. Напълнете фокача с шунка и кашкавал и покрийте с втория блат, като внимателно запечатате ръбовете.

Изпратете  във фурната, която предварително сте загряли до 200 градуса за 25-30 минути, след това извадете и охладете преди сервиране.

Италианският пай с шунка и кашкавал ще бъде отлична алтернатива на пицата и лакомства за духовната компания. И ако нямате възможност да използвате фурната, тогава може да се приготви в тиган с помощта на тази проста рецепта.

Разбира се, фокачката е добра, когато е топла. Не забравяйте да опитате!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Даниела от „Ергенът“ се уреди с диамантено колие, Мартин й подари много рокли и очила Той е моят магьосник, каза писателката, след като се върна от шопинг с Елвиса Земетресение с магнитуд 5,7 удари... Трус до бреговете на Япония и Тайван
Жесток грабеж в България Неприятен случай в село Батак Отиде си рок легенда Този свят напусна Клем Бърк
Протест в Русе Ето защо Огромна трагедия в нощен клуб Доминиканската република скърби
Гигафабрика за изкуствен интелект може да изникне в София или край морето Подходящите терени са с площ около 2 кв. км и това струва около 8-10 млрд. долара, обясни Илия Кръстев от асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии Пак показа класа Рамазанов е много силен
Медведев с много тежки думи Светът ще развива по-унищожителни оръжия, смята той Брутален побой в София Мъж изпадна в кома
Огромна изненада: Минус 17 градуса в... Село Равногор едва не замръзна Голям пожар във Варна Жена е с изгаряния