Маминият сладкиш не може да се сравнява с никой друг десерт! Бърз и лесен, а вкусът винаги е най!
Маминият сладкиш – точно така фигурира в готварския ми тефтер от години! Не знам дали е заради носталгията от времето, когато мама ни го приготвяше, но досега по-вкусен не съм опитвала никъде!
Бърз и лесен, приготвя се със съставки, които вече имате в кухнята. Ядките и ябълките му придават необикновен аромат и вкус.
Ето какво ви трябва:
Маминият сладкиш
Необходими Продукти:
4 яйца
200 ml прясно мляко
200 g захар
100 ml разтопено масло
350 g брашно
10 g бакпулвер
4 ябълки, нарязани на кубчета
80 g черен шоколад, нарязан на ситно
150 g орехи, нарязани на ситно
форма 22×28 cm
* Пече се на 180°C / 30 минути
Начин на Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта до плътна пяна, след което добавете маслото, млякото, брашното и бакпулвера.
Разбийте с миксер.
Добавете нарязаните ябълки, орехи и шоколад.
Изсипете сместа в застлана с хартия за печене форма и печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
Оставете да изстине, след което поръсете сладкиша с пудра захар.
Добави Коментар