Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Десерт Баунти е нещо страшно – фантазия от кокос и шоколад

Ключови думи: сладкиш, флагман, торта баунти, рецепта

Ако обичате кокос и шоколад, тази торта Баунти е перфектният десерт за вас! Приготвя се лесно, без фурна и миксер, а резултатът е впечатляващ – сочен и неустоимо вкусен сладкиш.

Необходими продукти
За шоколадовата основа:

250–300 г смлени бисквити
200 мл прясно мляко
100 г шоколад
100 г масло или маргарин
За кокосовия слой:

500 мл прясно мляко
5 с.л. захар
100 г бял шоколад (или 3–4 с.л. сухо мляко)
5 с.л. пшеничен грис /Veselqk.com
100 г кокосови стърготини
За глазурата:

150 г шоколад
200 мл сладкарска сметана
Начин на приготвяне
Пригответе шоколадовата основа:

Загрейте млякото в малка тенджера.
Добавете шоколада и маслото, като разбърквате, докато се разтопят.
Оставете сместа да се охлади за около 5 минути. /Veselqk.com
Добавете натрошените бисквити и разбъркайте добре, докато получите хомогенна смес.
Прехвърлете сместа в малка форма (20×20 см или 25×20 см) и заравнете основата.
Направете кокосовия слой:

В друга тенджера загрейте млякото, захарта и белия шоколад.
Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно. /Veselqk.com
Намалете котлона и добавете пшеничния грис при непрекъснато бъркане.
Гответе около 5 минути, докато сместа се сгъсти.
Свалете от котлона и добавете кокосовите стърготини.
Докато е топла, изсипете кокосовата смес върху шоколадовата основа и заравнете.
Пригответе глазурата:

На слаб огън загрейте сметаната и начупения шоколад. /Veselqk.com
Разбърквайте, докато се разтопи и се получи гладка смес.
Веднага залейте глазурата върху кокосовия слой и разнесете равномерно.
Оставете да стегне:

Оставете тортата да изстине на стайна температура.
Прехвърлете в хладилник за няколко часа, докато стегне напълно.
Съвети за сервиране
Нарежете тортата на малки кубчета или барчета и поднесете с чаша кафе или чай. /Veselqk.com

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тази храна е... Много полезна почти за всички хора Направи страхотен жест Калейн е много класна дама
Ергенът Мартин: Разбрах, че съм влюбен и ще й предложа брак, но сърцето ми е свободно Когато искам да бъда с някоя, или да я целуна, ще е по мое желание, каза той Остави бакшиш, който не се нуждае от коментар Някои хора имат много пари и не ги щадят
Жена му работеше в офис, после преспа с над 1000 мъже, а сега... Оливър Дейвидсън и Бони са в процес на развод, но още се разбират повече от добре  Получиха неочакван "подарък" Пингвините на Антарктида могат да си "играят" с пластмаса
Няма да повярвате на колко години е "Барбито" Марсела държи много на външността Държат се много необичайно Защо речните делфини в Амазонка правят така? Учените са в шах
Шокира всички в "Ергенът"? Маймуна остави Шри Ланка без ток Избухна огромен интимен скандал Бивша звезда от НБА изневери многократно на годеницата си...
Регулацията на цените мираж? Депутат заговори за изкривяване на пазара Когато с външен фактор грубо го ограничаваш, той намира същите обратни мерки на отговор, предупреди Васил Пандов Когато нямаше време, майка ми правеше тези експресни бъркани мекици Тестото се слага да втаса само един час