Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С тази лесна баклава ще вземете акъла на всички на празничната вечеря

Ключови думи: баклава с бисквити, флагман

Всички обичат класическата баклава , приготвена само от орехи, но това е вариант, който наистина заслужава вашето внимание. Навива се на рулца и е много сочна и вкусна. Ако искате да разнообразите менюто за Коледа и Нова година, непременно опитайте да си приготвите домашната баклава с бисквити – много по-вкусна и сочна е от традиционната! Ето и рецептата за Сочна баклава с бисквити и орехи:

Необходими продукти:
1 пакет кори за баклава (500 г / 18 листа)
200 г счукани орехи
200 г смлени маслени бисквити
2 супени лъжици захар
4 супени лъжици грис
100 мл олио
1 чаша лимонов сок
Освен това:

100 мл олио
100 г масло/маргарин
За сиропа:

600 г захар
1 ванилова захар
1 лимон
700 мл вода
Начин на приготвяне:
Първо пригответе сиропа, така че да има време да изстине: В купа се слагат 600 г захар и се наливат 700 мл вода. Варете го 20 минути на умерена температура от момента на завиране, след което преди края добавете чаена лъжичка ванилова захар и нарязан на парчета лимон. Оставете настрана да се охлади.

В по-дълбок съд смесете смлените орехи, смлените бисквити, гриса и другите сухи съставки. Разбъркайте добре, за да стане хомогенна сместа. Смесете отстрани разтопеното масло и олиото.

Отворете корите: Намажете едната кора по цялата повърхност със смес от олио и масло, след това покрийте с втората кора и повторете процедурата. Наредете плънката в единия край, след което внимателно започнете да навивате рулото. Така за всяко руло са ви необходими две кори.

Повторете процедурата и с останалите кори, докато имате материал, и наредете тънките рула в намазнена тава. Когато сте напълнили тавата, нарежете рулата до желания размер и след това намажете отгоре с останалото разтопено масло и олио. Внимавайте да попадне навсякъде.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути, след това още половин час на 150 градуса. Необходимо е да се регулира температурата по време на печене, за да се изпече хубаво баклавата. Залейте изпечената баклава с предварително приготвения и изстинал сироп.

Оставете сиропа да попие добре, охладете и сервирайте.

1
Коментара по темата
1.
Признание?
18.12.2024 14:23:24
Ей ся разбрах, що пишете неграмотно! Явно ще е от баклавата и това че има силата да отнема акъл
  Добави Коментар
Нов повод за празник за Карлос Насар Насар спечели 3 големи титли тази година, отличник е и в любовта "Спокойно, това е само шоу" Мартин спечели стратегически "Игри на волята" и си навлече много критики
Музикалната легенда Кийт Ричардс празнува Става на 81 години Политолог: Фалшифицирани избори раждат менте парламент и Франкенщайн вместо правителство Ставаме свидетели на реанимацията на Бойко Борисов, каза Калоян Методиев
Направи любопитно разкритие Подценен е, защото...  Разбиха група с българи за кражби на кабели за 1 млн. евро в Германия Засегнати са железниците, различни строителни обекти и складове
Искат забрана на пиратки и бомбички за Нова година БДЖ оряза 4 влака през ключова гара Считаме, че така предложената организация е напълно достатъчна, за да удовлетвори транспортните потребности на пътуващите по това направление, допълват от държавните железници
40 км плажове на Черно море вече са замърсени с мазут Доброволци и ветеринари отчаяно се опитват да спасят птиците в опасната зона Ядеш лазаня, а не дебелееш - възможно е с тази рецепта Има перфектен вкус и което е още по-възхитително – диетична е
Ужасна новина! Майката на Християна Гутева почина в ужасна катастрофа 62-годишната бивша лекоатлетка и президент на атлетически клуб „Тот атлет“ Габрово, е била премазана от камион Уволни 1300 работници и сега наема затворници за без пари