Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никой не разбра, че в този постен гювеч няма месо, изчезна от чиниите за секунди

Ключови думи: рецепта за постен гювеч, коледни пости, постен гювеч

Коледните пости вече започнаха, а ние ви представяме едно чудесно предложение за вкусен обяд и вечеря.

Необходими продукти за постен гювеч:

300 грама зелен боб
 
300 грама бамя
300 грама картофи
3 броя моркови
500 грама домати
2 глави лук
 
1 глава чесън
1 брой патладжан
1 супена лъжица червен пипер
6 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Избирате пресни продукти, като е добре да избягвате замразени или консервирани, за да постигнете максимално добър вкус. Първо почиствате бамята, като отрежете дръжките, след което го варите около 4-5 минути в подсолена вода. Измивате бамята със студена вода, за да се отдели слузта и отцеждате.

Почиствате морковите и ги нарязвате на дебели колелца. Патладжана обелвате и нарязвате на кубчета. Зеленият боб почиствате, като отстраните двата края и срязвате всяко бобче на две. Картофите обелвате и нарязвате на едри парчета. Обелвате лука и чесъна, като лика нарязвате на полумесеци. Доматите измивате, обелвате и настъргвате.
В голяма тава слагате всички подготвени зеленчуци, добавяте около 1 равна супена лъжица сол, червения пипер и олиото и разбърквате с ръка, или с лъжица, за да се овкусят добре всички зеленчуци. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 70-80 минути, докато всички зеленчуци са добре сготвени. Следете ястието, ако по време на печенето започне да загаря, то поставете алуминиево фолио, за да не изгори, което отстранете 3-4 минути преди да извадите тавата от фурната пишат от сайта actualno.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
"Съпруга-трофей" обяви цената си за седмица и... Намери своя мъж-мечта Ралица Паскалева сподели какво мисли за Димо Алексиев Чувства го като брат
Получи тежък удар Силвия май беше предадена в Игрите, тя твърди, че... Тази супа гони вирусите Вкусна и полезна
Поиска руско гражданство Аз вече съм руснак, каза Емир Кустурица Първан Симеонов обяви, че напуска Галъп Ще продължавам да помагам - както и досега - с каквото мога, написа той
Почина светило в медицината – роденият в Карнобат проф. Тройчо Троев Той има около 300 научни публикации, голяма част от тях са публикувани и в чужбина МИРГ Бургас-Камено подготвя стратегия за местно развитие за периода 2025-2029 г.
В новия уелнес комплекс в кв. Ветрен отвори врати ресторант „La Bottarga“ (СНИМКИ) Класическите ястия, които всички познават и ценят, се приготвят с авторски почерк и първокласни продукти Юмрук и бокс - актуалното забавление на тийнейджърите? Видеото от магазина в "Люлин" идва след като публичен стана случая в мол "България", където тийнейджъри набиха сервитьор заради направена им забележка
Манчестър Сити с нова грандиозна издънка, изпусна 3 гола преднина "Гражданите" завършиха 3:3 с Фейенорд Над 96% от децата в България имат минимум по един кариес 71% от тях до 5-годишна възраст имат кариес на млечните зъби