Рецепта за мързеливи готвачи: Пригответе лежерно и много вкусно хачапури от лаваш
Как да направите бързо хачапури от лаваш?
Ще ви трябват не повече от 15 минути за всичко.
След като отбележат Нова година, много хора губят всякакво желание да готвят. Но ако запасите от салата са изчерпани, домакините просто нямат избор. Тъй като цялото семейство седи вкъщи, трябва да отидем в кухнята. Въпреки това, за да зарадвате любимите си хора, изобщо не е необходимо да готвите сложни ястия. „Мързеливите“ хачапури в лаваш определено ще зарадват вашето семейство.
Ще имате нужда от:
масло – 50 г,
лаваш – 2 листа,
сирене – 150 г,
кашкавал – 100 г,
яйце – 1 бр.,
зеленолистни по избор
сол на вкус.
Първата стъпка е да подготвите пълнежа: настържете цялото сирене на едро ренде и го смесете с билки и сол. След това добавете яйцето и маслото към него.
Поставете получената смес върху питка, сгънете хубаво и запържете в тиган от двете страни. Готовото ястие може да се сервира заедно със сос от кисело мляко и билки.