Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Не е истина колко е вкусен сладкиш "5-10-15" - готов и изяден само за 30 минути

Ключови думи: сладкиш 5-10-15, флагман, рецепта

Сладкиш 5-10-15 е чудесен за „бързо“ подслаждане, а съставките почти винаги са ви под ръка в кухнята. Приготвя се много лесно, особено практично е, че се нарязва на кубчета и бързо изчезва от масата. Идеален е, когато искате нещо сладко след обяд.

Наистина е страхотен на вкус с оглед на съставките, които са почти основата на всяка торта, а като се има предвид, че става за кратко време, наистина можем да кажем, че е удар право в десетката! Ето какво ви трябва за този чудно вкусен и бърз сладкиш :

Сладкиш 5-10-15
Необходими Продукти: 
4 яйца
200 г захар
1 пакетче ванилова захар
150 мл обезмаслено прясно мляко
50 мл олио
250 г брашно (обикновено)
щипка сол
половин стандартен пакет бакпулвер (6 гр.)
1 голяма лъжица лешников или шоколадов крем (еврокрем)
малко масло за намазване на тавата (35х20 см)
пудра захар за поръсване
Начин на Приготвяне:
В по-дълбока купа разбийте яйцата, добавете 1 чаша захар и разбийте енергично с тел/бъркалка. Разбивайте непрекъснато около 2 минути, докато яйцата станат на пяна. Не използвайте миксер, защото ще стане твърде кремообразно.

Добавете ваниловата захар (по желание, ако имате) и отново разбъркайте добре, като постепенно добавяте хладкото мляко. След това бавно налейте олиото на тънка струя, разбъркайте и след това пресейте брашното, в което предварително сте разбъркали малко сол и бакпулвера.

Разбъркайте всичко отново добре и разделете сместа на 3 приблизително равни части.

Към едната смес добавете лешниковия крем или течния шоколад и разбъркайте добре.

СЪВЕТ: Имайте предвид, че не бива да прекалявате с течния шоколад, колкото и да го обичаме всички. Достатъчно е да добавите 1 супена лъжица, в противен случай може да развали средния ред.

Намаслете и набрашнете тавата и отърсете излишното брашно.

Изсипете внимателно бялата смес и печете на 200 градуса, само 5 минути и веднага извадете от фурната. Изсипете тъмната част върху полуизпечената първа светла смес и я запечете следващите 10 минути също на 200 градуса.

След това се изсипва останалата част от бялата смес и се пече 15 минути на същата температура. След като изтече времето за печене, т.е. последните 15 минути от печенето, оставете фурната затворена за следващите 20 минути и едва тогава извадете сладкиша.

Ако фурната ви отнема повече време за охлаждане, тогава би било най-добре да оставите сладкиша във фурната за 20 минути при изключена фурна, след това с открехната врата, докато изстине напълно. Обърнете десерта върху равна повърхност, нарежете на кубчета по избор и поръсете с пудра захар.

СЪВЕТ: Ако искате да използвате по-голяма тава, вероятно няма да имате достатъчно бисквитена смес, така че рецептата трябва да бъде адаптирана към съда, в който ще печете, и можете да я изчислите сами въз основа на посочените количества.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Няма такъв пухкав кекс с ябълка и моркови, става за нула време С ябълки, моркови и малко лимонада стават ето такива вкусотии - пухкав кекс с ябълка и моркови Клюкарстването било полезно, твърди учен Суийт обяснява, че клюкарстването е дълбоко вкоренено в социалната ни природа и има сложни психологически корени
Мариан Бачев уволни ключов шеф в културата Заповедта е издадена две седмици преди ресорният зам.-министър Тодор Чобанов да коментира пред ситуацията с НИНКН Проф. Рачев: Давайте към планината и морето, там агнешкото е по-вкусно! Във вторник може да има гръмотевични бури, но може да гръмне, може и да не гръмне
Путин смълча света, издаде грандиозния си план Президентът на Руската федерация подчерта, че Русия и Китай имат "големи планове - интересни, амбициозни и грандиозни" Няма да повярвате какво ще прави Ще пише роман
Превъртяха футбола През 2011 г. Бодьо/Глимт удря дъното – изпада във финансов колапс, играе във втора дивизия и функционира с условия, характерни за аматьорския футбол, а днес са на полуфинал в ЕКТ Мозъкът започва да работи с пълна сила между 60 и 80-годишна възраст Върхът на интелектуалната активност на човек е около 70 години, когато мозъкът започне да работи с пълна сила
Всеки втори го закъсва с очите Чакърова каза, че оптиката не е просто наука за зрението, а изкуство, което свързва технологии и здраве за всекидневния комфорт на хората Силите го напускат Без съпругата ми не бих се справил, казва синоптикът легенда
Тези три зодии да внимават Изразяваме себе си, по-директни и смели сме, но някои зодии трябва да са много внимателни, това може да доведе до повече конфликти Коя ще е новата му жертва Новината издаде нейната сестра Айлин, която пусна снимка в социалните мрежи. Те са били заедно на парти в елитен хотел в Пловдив