Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ще се влюбите в тези измирски бомбички с шоколад

Ключови думи: измирски бомбички, шоколад, флагман

Измирските „бомбички“ са много вкусни и популярни турски сладки и както подсказва самото име произхождат от град Измир. Приготвят се от много отдавна и са били известни като „шоколадови бисквитки“, но през последните 10 години тези сладки кексчета получиха името Измирски бомбички и станаха най-търсените, както в града, така и в цяла Турция, дори в целия свят.

Сладките се състоят от тънък слой хрупкаво тесто и течен шоколадов крем. Кремът може да се направи от шоколад или ядки, но най-разпространен е лешниковият крем, така наречената нуга. Въпреки че на пръв поглед приготвянето на тези сладки изглежда сложно заради тънкото тесто, всъщност всичко е много лесно, бързо и просто. Ето какво ви трябва:

Измирски бомбички с шоколад
Необходими Продукти: 
210 гр. брашно
1 щипка сол
1 супена лъжица захар
1 пакетче захар (10 гр.)
60 мл олио
120 мл гореща вода
За крема:

около 300 гр.течен шоколад, може и Нутела или по избор
Пекат се 7-8 минути на 225 градуса.
Начин на Приготвяне: 
Изрежете парчета хартия за печене и ги поставете върху дъска или плоска тава. С чаена лъжичка гребвайте от плътния течен шоколад (нутела, нуга…) и с друга чаена лъжичка избутайте топче върху хартията. Направете така 18-19 топчета и ги сложете във фризера.


Докато топчетата замръзват, пригответе тестото. В по-дълбок съд сложете 210 г брашно, добавете щипка сол, една лъжица захар, едно пакетче ванилова захар, 60 мл олио и 120 мл гореща вода.

Бъркайте с лъжица или най-добре на ръка, докато всички съставки се смесят в еднородно, компактно тесто. Като дебелина тестото е средно меко и не залепва по стените на съда, с размер на топка, която се събира в дланта.

Върнете тестото в чистата купа и го покрийте с торбичка или фолио, след което го оставете да почине за 20 минути. През това време то ще стане еластично и лесно за работа. След изминалото време извадете тестото върху работен плот и го премесете, след което го разделете на 16 части.

Оформят се топчета, а в плитък съд се налива малко олио. Намазнете всяка топка и с длани оформете малка кръгла кора с диаметър 10см.

В средата се слага замръзнала топка шоколад и се завива като бонбон, така че да се покрие от всички страни с тесто.

Отрежете излишното тесто с ножица, за да получите топка. Оформете я отново и я поставете в тава, застлана с хартия за печене. Повторете процедурата с останалите бисквитки, а от излишното тесто оформете още 2-3 бисквитки.

Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 225 градуса само за 7-8 минути, след което ги оставете да изстинат преди сервиране.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Сръбският Слави Трифонов почина, точно така, както Ванга му предрече Легендата Саша Попович умря в съня си Развитие по казуса с кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер заяви, че ще обсъди със семейството си дали да обжалва...
Почина голямо медицинско светило Напусна ни проф. д-р Милан Миланов Божанов се отказа от депутатския си имунитет Той му беше поискан от и. ф. главен прокурор 
Забравих за торти и кексове: Крем Магнолия по турска рецепта е новият ми хит Леко, ефирно и божествено на вкус Григор Димитров заработи около 100 000 лв. за 100 минути на корта Тенисистът игра общо само час и половина в последните си две срещи в Доха и Дубай
Предложиха Тръмп да бъде номиниран за Нобелова награда за мир Идеята е на конгресмен от Републиканската партия Продал апартамента си заради ресторанта Семейството на шеф Ангелов го подкрепяло изцяло в амбициите му
Трик на камериерките с пластмасова бутилка връща белотата на тоалетната Нашите баби също са използвали този инструмент Настъпва голям обрат с времето! Летни температури през март! 
Никога не хвърляйте пръстена от бутилката с олио Малко хора знаят, че ако оставите този малък пръстен, можете значително да намалите консумацията на растително масло Почина уважаван българин Доц. Недев беше не само блестящ специалист в своята област, но и обичан колега, наставник и човек с изключителна доброта