Рецептата на Людмила за печен чийзкейк с боровинки и маскарпоне
Необходими Продукти
за основата
яйца - 2 бр.
захар - 1 ч.ч.
ванилия - 1 пакетче (0.2 г)
бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
масло - 60 г
брашно - 1 ч.ч.
за крема
яйца - 1 бр.
маскарпоне - 200 г
пудра захар - 2 с.л.
нишесте ванилия - 3 с.л.
боровинки - 125 г
Начин на приготвяне
Обичам сладкишите топли, даже тортите, затова пробвах моята сладка фантазия, тъй като рецептата си е чисто моя импровизация. Ами какво да ви кажа, вкусно е, чудесно се съчетават маскарпонето с нишестето и боровинките.
Разбих две яйца с чаша захар, ванилия, бакпулвер и като бухна сместа добавих разтопеното масло, а след това и чаша бяло брашно. Разбивам сместа с телена бъркалка.
Получава се гъсто маслено тесто. Намазах обилно с меко масло подходяща форма и изсипах сместа.
Разбих маскарпонето с две супени лъжици с връх пудра захар и едно яйце, после прибавих 3 с.л с връх нишесте ванилия и боровинките. Разбърках и излях върху тестото.
С дървено шишче започнах да смесвам на кръгове чийз-сместа с масленият блат. Просто рисувах кръгове докато сместа се смеси, но не бъркаме безразборно.
След това изпекох до суха клечка на 160 градуса с вентилатор.
Охладих леко и нарязах. Може да се поръси с пудра захар, но може и без, достатъчно сладко е.
Това е, може да изглежда сложна рецепта, но е много лесно и още по-вкусно!
Източник: Gotvach.bg
Добави Коментар