Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тази невероятна еклерова торта е първокласен сладкиш

Ключови думи: еклерова торта, сладкиш, рецепта, рецепта за еклерова торта

Когато видим изискан десерт, по който ни потичат лигите, често си мислим, че е сложен за приготвяне. Но в случая това съвсем не е така.

Тази невероятна еклерова торта е първокласен сладкиш, за който дори не ви трябва фурна. С нея може да се справи с всеки. Зарадвайте близките още тази вечер:

Необходими продукти:
За тестото:
хрупкави бисквитки
500 мл прясно мляко
2,5 ч.л. царевично нишесте
3 супени лъжици захар
1 жълтък
0.10 мл ванилова есенция
За глазурата:
4 супени лъжици захар
2 ч.л. какао на прах
1 супена лъжица прясно мляко
50 гр. масло

Начин на приготвяне:
Ванилов пудинг на прах можете да купите от магазина. Но ако искате да го приготвите сами, направете следното: Разделете млякото на 2 равни части. Една част сложете на котлона да заври. В останалото мляко разбъркайте нишестето. В млякото с нишесте разтворете захарта, добавете ваниловата есенция или ванилия на върха на ножа, както и жълтъка. Разбийте сместа с тел и внимателно я изсипете във врящото мляко при непрекъснато разбъркване. Варете, докато се сгъсти – 5 минути.

По желание може да приготвите и крема от видеото, ако не ви притеснява количеството сметана и нямате време за варен крем: 2 пак. ванилов пудинг без варене, 3 1/2 чаши пълномаслено прясно мляко, 250-300 гр. разбита сметана.

Готовия пудинг покрийге с фолио и пъхнете в хладилника да се охлади.
Вземете подходяща форма или тава, покрийте я с фолио. Разпределете слой от бисквитите, след това – слой от пудинга. Продължете да редувате така. Последният слой трябва да е от бисквити.


Пригответе шоколадова глазура: смесете захарта и какаото, добавете млякото. Сложете в малка тенджерка на котлона. Когато масата започне да ври, добавете маслото. Разбъркайте, докато маслото се разтопи напълно. Махнете от огъня, охладете леко и залейте с глазурата готовия десерт.

Сложете тортата в хладилника за една нощ и след това се насладете на перфектният ѝ вкус.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
10 съвета за щастлив брак от специалисти по връзките Вижте кои са 20 малки неща във връзката, които значат много Малките неща означават много повече за отношенията
6 грешки по време на душ Не овлажнявате кожата Рецепта за паниран праз Просто и вкусно есенно-зимно предястие
3 зодии, за които октомври ще бъде любов Забавления за Козирозите Поколението Z не знае какво е тапа и тирбушон за вино The Guardian иронично съобщава за смъртта на тирбушона 
Норвегия помага с още 5 млрд. крони на Украйна "Последиците от войната са огромни", каза премиерът Йонас Гар Стьоре Шефът на ДАНС призна: С намерения край Пловдив америций се правят бомби Двама са задържани за продажбата на опасния метал, търгували го за 5 000 евро на парче
Тръмп си намери виновни, ако загуби изборите - Израел Американците от еврейски произход предпочитат Харис пред Тръмп  Олимпиецът Тихомир Иванов проведе час по лека атлетика с децата на Ахелой По-късно кметът на Поморие Иван Алексиев, Аделина Чолева – главен експерт „Младежки дейности и спорт“ и гостите обмениха опит по значими въпроси, свързани със спорта
Ужас! Това са новите очила-чудовища на "Прада" Дизайнерите Миуча Прада и Раф Симънс откриха ревюто, наречено "Безкрайно настояще", с рокля с презрамки с флорални мотиви Бременна е Ирина Карабаджак, която във втория сезон на "Ергенът" достигна почти до финала, се омъжи през август