Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тази невероятна еклерова торта е първокласен сладкиш

Ключови думи: еклерова торта, сладкиш, рецепта, рецепта за еклерова торта

Когато видим изискан десерт, по който ни потичат лигите, често си мислим, че е сложен за приготвяне. Но в случая това съвсем не е така.

Тази невероятна еклерова торта е първокласен сладкиш, за който дори не ви трябва фурна. С нея може да се справи с всеки. Зарадвайте близките още тази вечер:

Необходими продукти:
За тестото:
хрупкави бисквитки
500 мл прясно мляко
2,5 ч.л. царевично нишесте
3 супени лъжици захар
1 жълтък
0.10 мл ванилова есенция
За глазурата:
4 супени лъжици захар
2 ч.л. какао на прах
1 супена лъжица прясно мляко
50 гр. масло

Начин на приготвяне:
Ванилов пудинг на прах можете да купите от магазина. Но ако искате да го приготвите сами, направете следното: Разделете млякото на 2 равни части. Една част сложете на котлона да заври. В останалото мляко разбъркайте нишестето. В млякото с нишесте разтворете захарта, добавете ваниловата есенция или ванилия на върха на ножа, както и жълтъка. Разбийте сместа с тел и внимателно я изсипете във врящото мляко при непрекъснато разбъркване. Варете, докато се сгъсти – 5 минути.

По желание може да приготвите и крема от видеото, ако не ви притеснява количеството сметана и нямате време за варен крем: 2 пак. ванилов пудинг без варене, 3 1/2 чаши пълномаслено прясно мляко, 250-300 гр. разбита сметана.

Готовия пудинг покрийге с фолио и пъхнете в хладилника да се охлади.
Вземете подходяща форма или тава, покрийте я с фолио. Разпределете слой от бисквитите, след това – слой от пудинга. Продължете да редувате така. Последният слой трябва да е от бисквити.


Пригответе шоколадова глазура: смесете захарта и какаото, добавете млякото. Сложете в малка тенджерка на котлона. Когато масата започне да ври, добавете маслото. Разбъркайте, докато маслото се разтопи напълно. Махнете от огъня, охладете леко и залейте с глазурата готовия десерт.

Сложете тортата в хладилника за една нощ и след това се насладете на перфектният ѝ вкус.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Зловеща статистика: На всеки 10 минути по света е убивана по една жена През изминалата 2023 г. най-малко 85 000 жени и момичета са били убити умишлено по света Роден бизнесмен си отиде едва на 57 години Росен Христов почина през нощта на събота срещу неделя
Жестока трагедия! Мъж уби баща си и нападна майка си Убиецът страда от психично заболяване Измама в „Пееш или лъжеш“? Прекръсти се, че не я познава, а са били на една сцена /видео/ Беатрис Халваджиян и Орлин Горанов пяха в Коледно матине 2023 година един след друг
Протести срещу насилието над жени Феминистки тръгват на шествие в София под надслов „Нито една повече“ Най-проблемните деца са от тези 5 зодии Ако имаше състезание за тежък характер, Овенът би заел първо място в него, смятат астролозите
Тормоз в детска градина! Още я удряй, крещи помощник възпитателка Майка на дете със специални образователни потребности разказа, че започнало да се напикава заради лошото отношение към него Това е класическа рецепта за свинско с кисело зеле Рецептата е елементарна, а задължително трябва да присъства на трапезата
Какво време ще донесе новата седмица Прогноза за времето - 25 ноември, понеделник Маскирани ограбиха трудноподвижен дядо, нападнали го докато спи За да спрат да го бият, 71-годишният Светослав дал 1400 лева, които събирал за лечение
Храм в Поморие набира средства за реставрация на икони Вече е започнал и процеса по отстраняването на деструктирали лакови покрития Трима непълнолетни задържани за нападението над мъж в столичен мол Раненият от хулиганите е служител на търговския център