Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Къпаната баница от детството, която няма равна на себе си

Ключови думи: къпана баница, флагман

Едва ли има българин, който да не е почитател на традиционната къпана баница. Помним я от деца и вкусът й никога няма да избледнее в съзнанието ни. Това е разкошна вкусотия, която можем да похапваме в захлас и да забравим за броенето на калории.

Ако сте в чудене с каква закуска да зарадвате семейството си през почивните дни, то ние ви предлагаме да приготвите това  тестено изделие и да накарате всички да ахнат от удивление.

Необходими продукти
3 ч.ч. брашно;
3  яйца;
5 с.л. вода;
щипка сол;
200 г  сирене;
1  яйце;
шепа листа магданоз;
0.5 ч.ч. прясно мляко;
4 с.л. масло.
Начин на приготвяне:
За да приготвите  тесто за корите, най-напред трябва да изсипете брашното върху плота и след това да направите кладенче в него. Добавете и трите яйца, които са ви в списъка с продукти. Налейте водата и започнете да месете тесто. Не забравяйте и щипка сол. Готовото тесто се оставя за 30 минути.

В купа натрошете  сиренето и добавете четвъртото яйце. Започнете да разбърквате, така че да се получи хомогенна смес. Добавете ситно нарязан магданоз и накрая прибавете млякото. Маслото се разтопява в отделен съд.

Сега идва ред на най-специфичната част, а именно подготовката на самите кори. Няма по-вкусна баница, от онази която сами сте си приготвили от А до Я, а не разчитате на готовите кори от магазина.

 Тестото оформете на 8 равни топки и започнете да ги разточвате. Подреждайте ги в съд, а между всяка кора поставяйте по парче хартия за печене, която предварително сте намазали с мазнина, така че готовите кори да не залепват по нея.

Пригответе си тава, която сте намазали предварително с масло. На дъното и сложете една кора. В два съда излейте вода – единият сложете на котлона да заври. Когато това се случи, поставете една от корите за около минута – две във врящата вода. Веднага след това я изкарайте и потопете в студената вода.

Извадете кората и премахнете излишната течност от нея. Поставете я върху онази, която вече е в тавата. Така се процедира с всяка втора кора, а предишната се намазва с масло.

Сложете плънката и си отделете четири кори, обработени с гореща вода, които се слагат най-отгоре. Къпаната баница се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато не хване приятна, златиста коричка.

Зарадвайте всички у дома с тази невероятно вкусна закуска, която няма равна на себе си!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Катастрофа блокира изхода от прохода „Шипка“ Кръстовището е едно от опасните места в региона, където станаха десетки катастрофи с десетки ранени и загинали Трябва ви малко морковче, пипер и става най-вкусната зимнина Време е да започнем подготовката за най-студения и уютен сезон през годината
Убедени сме, че малцина знаят за какво служи третото отделение на пералнята За много от вас този електроуред все още е енигма 3 зодии ще се къпят в пари тази есен Прогнозата за големия финансов подем е на астролога Анджела Пърл
Забравете омлетите, яйцата по панагюрски и пърженото – опитайте тази версия по турски Яйцата по турски са невероятно съчетание от ароматни зеленчуци, яйчица и божествен сос 9 заблуди за здравословното хранене, които ви пречат да отслабнете Продуктите без глутен са навсякъде, но повечето хора не трябва да се отказват от него
Ще ядем шоколад без какао заради климатичните промени Търси се алтернатива Нов вирус: Великобритания започва ваксинация на възрастни и бременни Всяка година около 213 000 деца в Европа попадат в болница заради него
Глад за учители в цялата страна Около 1000 са свободните позиции Ердоган призовава за ислямско обединение срещу Израел Той направи този коментар по повод убийството на жена с турско и американско гражданство
Разводите поскъпват заради минималната заплата Увеличава се и издръжката за децата Сочен обяд в тиган – вълшебен вкус с малко усилия Картофи, кашкавал и шунка са основните продукти, от които се получава изобилно, сочно и изключително вкусно ястие