Баба Станка разкри как се белят лесно печени чушки
Печените чушки се белят по-лесно, ако веднага след изпичането се сложат в найлоново пликче. То трябва да е плътно затворено. Изпечените чушки се оставят в него за 10-тина минути и след това се белят. Вътре в пликчето те се задушават и се белят много лесно.
След това може да си пригответе Чушки бюрек или Салата печени чушки с чесън.
Ето ги и специалните рецепти на баба Станка за "Чушки бюрек" и "Салата печени чушки с чесън".
Чушки бюрек:
- чушки - 8 печени и обелени пиперки
- яйца - 4 броя
- сирене - 200 г
- маслини - 6 обезкостени
- каперси - 1 с.л. накълцани на дребно
- магданоз
- босилек
- чесън
- яйца - 2 броя, за панировката
- брашно
- галета
- олио - за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Натрошаваме сиренето, добавяме яйцата, маслото и наситнения магданоз и объркваме добре. С получената смес се пълнят пиперките. Овалват се последователно в брашно-яйце-галета-яйце и се пържат до златисто на маслена баня. Сервирайте готовите чушки бюрек с чеснов сос или салата по избор.
Салата печени чушки с чесън:
- чушки - 1 кг червени, зелени, жълти
- чесън - 1 глава, голяма
- магданоз - няколко стръка накълцан
- оцет - 1/2 ч.ч.
- олио - 1/2 ч.ч.
- горчица - 2 с.л. деликатесна
- сол - на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Опечете чушките, обелете ги и отделете семките. Може да ги оставите и цели. Разбийте заедно олиото, оцета и горчицата. Чесъна обелете и смелете скилидките. В плоска чиния наредете чушките, поръсете със смеления чесън, посолете и залейте обилно с маринатата.
Добави Коментар