Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-меките и вкусни турски гевречета се правят така

Ключови думи: рецепта, турски гевречета

Най-меките и вкусни турски гевречета

Необходими продукти:
600 гр. меко брашно + 2 супени лъжици за месене
1 яйце със стайна температура
400 мл хладко/топло прясно мляко
1 пакетче суха мая (8-10 гр.)
80 гр.захар (може и по-малко)
1 малка чаена лъжичка сол
2 малки лъжички оцет 9%
30 г + 40 г масло
1 жълтък за мазане и семена за поръсване

Начин на приготвяне:
В по-дълбока купа разбийте яйцето заедно със захарта, след това добавете затопленото прясно мляко (трябва да е прясно) и разбъркайте до гладкост. Накрая добавете маята и отново разбъркайте, за да се разтвори и изглади всичко.

В друга по-дълбока купа пресейте брашното, направете кладенче в средата, след което изсипете цялата течна смес тук, добавете оцета, солта и бъркайте с лъжица до получаване на компактна смес. Когато брашното поеме течността, ще се получи много меко и лепкаво тесто.

Добавете още две супени лъжици брашно (или колкото прецените, че е необходимо) и продължете да бъркате, докато и то се смеси. Тестото е все още меко и лепкаво, така че го изтръскайте върху работна повърхност, разстелете го малко и нанесете върху него 30 г размекнато масло.

С намазнени ръце месете тестото, докато поеме маслото и стане гладко. Оформете топка и я сложете в добре намаслена купа (2 с.л. масло). Покрива се с плик или прозрачно стреч фолио и се оставя на топло и тъмно място да втаса за половин час или докато удвои обема си.

След това се изважда върху работен плот и с намаслени длани се разтяга на голяма кора. Нанесете 30-40 г размекнато масло върху цялата повърхност. Сгънете го наполовина от едната страна, след това го сгънете до другата страна, като книга. Ще получите продълговат правоъгълник с три слоя тесто.

Нарежете го на парчета с широчина 2,3 или 4 пръста или колкото искате, издължете ги малко и ги усучете, след което съединете краищата, за да получите гевречета. Подредете ги в тава, застлана с хартия, покрийте и оставете да починат около 10 минути.

През това време включете фурната да загрява на 180 градуса, а гевреците ще увеличат обема си. Намажете ги с разбит жълтък, към който сте добавили малко мляко или олио и ги поръсете с различни семена по избор.

Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути или до зачервяване.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Светът е изправен пред глобална катастрофа, питаната вода намалява Bъпpeĸи чe Зeмятa e пoĸpитa cъc 70 % вoдa, caмo 1% oт нeя e гoднa зa пиeнe Забраниха на Роби Уилямс да се състезава за "Оскар" Крал ли е култовият музикант, питат се почитателите на седмото изкуство
Доналд Тръмп с удар по ЛГБТ, обеща да спре „транссексуалния делириум“ Ще сложа край на сексуалното осакатяване на деца и ще изключа транссексуалните от армията и от училищата, закани се той ЦРУ се меси във войната в Украйна Очаква се обаче Бърнс да се оттегли от поста шеф на ЦРУ след встъпването в длъжност на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп
Принцеса Кейт става кралица скоро Тайни знаци я издадоха Украйна заменя пехотата с ултрамодерна техника Володимир Дегтярев съобщава за нападение на украинските отбранителни сили срещу позициите на руските войски край Липци, разположено северно от Харков
Белгия се готви за война Брюксел издаде насоки към населението си за войни и бедствия Не правете секс на дивана, защото... Лекар предупреди за сериозни рискове
Пазете се от токсични приятели, които могат да съсипят връзката ви Неподходящи изказвания за връзката или партньора ви е първият червен флаг 4-те зодии, които имат ангелски души Ето кои са те 
Тези вкусни лодки с месо ще ви станат любимо ястие Всеки знае рецептата Банята изглежда мръсна и небрежна: премахнете тези неща от нея Вижте кои са те и подрете банята си