Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Този шарен кекс с пълнеж си е чиста десятка! Ще ви завладее и с аромат, и с вкус

Ключови думи: кекс, рецепта, шарен кекс

Много вкусен и декоративен кекс , който ще ви спечели и с аромат, и с вкус. Прави се много лесно и просто и има много впечатляващ и богат вид, който краси всяка трапеза. Не е нужно да го правите само за специални поводи, страхотен е за почерпка през уикенда. Ето как да си приготвите нашия шарен кекс с пълнеж:

Необходими продукти:
200 г брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 супена лъжица какао на прах
80 г пудра захар
1 ванилова захар
1 щипка сол
1 яйце
100 г размекнато масло

Пълнеж: 
150 г разтопено масло
750 г крема сирене
200 г пудра захар
1 ванилов пудинг
3 яйца
2 лимона – настъргана кора
1 супена лъжица какао на прах
За глазурата: 
50 гр.бял шоколад
1 супена лъжица олио
50 гр. шоколад по избор

Начин на приготвяне: 
Смесете бакпулвера с брашното, добавете последователно останалите съставки и разбъркайте с миксер. Трябва да се получи гладко и меко тесто.

Увийте го в прозрачно фолио и оставете да престои около 40 минути. След това го извадете и оформете като руло. Поставете го в намаслена форма (26 см) и го притиснете в нея. Разтопете маслото и го охладете.

Разбийте крема сиренето със захарта, пудинга, яйцата, маслото и лимоновата кора. Трябва да се получи еднородна смес. Прехвърлете около 2/3 от сместа във формата. Пресейте какаото и го добавете към останалата 1/3 от сместа.

Изсипете тъмната част върху светлата и оформете с лъжица нещо като спирала през двата слоя, за да получите мраморен ефект. Сложете да се пече на долно ниво в предварително загрята фурна на 170 градуса, за около 60 минути. Оставете сладкиша във формата на изключена фурна за още 15 минути.

Ако е необходимо, отделете кекса от краищата с нож и извадете сладкиша върху поднос. Нарежете белия шоколад и го разтопете на водна баня с малко олио, след което залейте с получената глазура сладкиша. Отгоре настържете шоколад по избор (млечен или черен).

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
4 съвета за дълъг секс Внимавайте да не се обезводните... Пламъците в Лос Анджелис погълнаха сгради, има жертви, но Панагюрско златно съкровище било защитено За да проправят път за пожарникарите, се налага булдозери да разбутват изоставените в паниката коли
Шок в бургаската морга! Близките на загиналите 17-годишни младежи разпознаха телата им Роднините на Ахмед Самра и Ахмед Исмаил АлАунд искат да ги погребат в Египет,  в Средец им казали как намерили труповете им в Странджа Масов протест срещу високите цени на тока  А от нулевия ДДС печелят само зърнопроизводителите, коментира Васил Велев и попита на тях ли трябва да се помага
Средната пенсия в Русия е... Около 250 долара Била е близо до смъртта Твърди, че мъж се опитал да я убие в самолет
Притеснителна новина за София Ето какво се случва  Разтърсващо твърдение за Путин Не вдигал телефона на Асад
Много му върви Верстапен е 4 пъти шампион на Формула 1 Разказа за Рен Гонзо с малшанс в чужбина
Замърсяването на въздухът в София е два пъти над нормата, а от СЗО заговориха за мор на българите Кметът Васил Терзиев призна за проблема и сподели, че се надява да има траен напредък в справянето с него Отиде си сценаристът на „Вчера“, Владимир Даверов издъхна след мъчително боледуване Погребението на големия български писател, който е и продуцент на филми които „Дунав мост“ и „Хайка за вълци", ще бъде в тесен семеен кръг