Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Този шарен кекс с пълнеж си е чиста десятка! Ще ви завладее и с аромат, и с вкус

Ключови думи: кекс, рецепта, шарен кекс

Много вкусен и декоративен кекс , който ще ви спечели и с аромат, и с вкус. Прави се много лесно и просто и има много впечатляващ и богат вид, който краси всяка трапеза. Не е нужно да го правите само за специални поводи, страхотен е за почерпка през уикенда. Ето как да си приготвите нашия шарен кекс с пълнеж:

Необходими продукти:
200 г брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 супена лъжица какао на прах
80 г пудра захар
1 ванилова захар
1 щипка сол
1 яйце
100 г размекнато масло

Пълнеж: 
150 г разтопено масло
750 г крема сирене
200 г пудра захар
1 ванилов пудинг
3 яйца
2 лимона – настъргана кора
1 супена лъжица какао на прах
За глазурата: 
50 гр.бял шоколад
1 супена лъжица олио
50 гр. шоколад по избор

Начин на приготвяне: 
Смесете бакпулвера с брашното, добавете последователно останалите съставки и разбъркайте с миксер. Трябва да се получи гладко и меко тесто.

Увийте го в прозрачно фолио и оставете да престои около 40 минути. След това го извадете и оформете като руло. Поставете го в намаслена форма (26 см) и го притиснете в нея. Разтопете маслото и го охладете.

Разбийте крема сиренето със захарта, пудинга, яйцата, маслото и лимоновата кора. Трябва да се получи еднородна смес. Прехвърлете около 2/3 от сместа във формата. Пресейте какаото и го добавете към останалата 1/3 от сместа.

Изсипете тъмната част върху светлата и оформете с лъжица нещо като спирала през двата слоя, за да получите мраморен ефект. Сложете да се пече на долно ниво в предварително загрята фурна на 170 градуса, за около 60 минути. Оставете сладкиша във формата на изключена фурна за още 15 минути.

Ако е необходимо, отделете кекса от краищата с нож и извадете сладкиша върху поднос. Нарежете белия шоколад и го разтопете на водна баня с малко олио, след което залейте с получената глазура сладкиша. Отгоре настържете шоколад по избор (млечен или черен).

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Мотоциклетист прекали със скоростта, озова се в бургаска болница За щастие, човекът е без опасност за живота „Жанет“ се включи с много ниски цени в кампанията на Министерството на земеделието „Великденска кошница“ Инициативата има за цел на осигури достъпни продукти за всеки дом, без компромис в качеството
След като микробус потъна в Дунав: Очаква се МВнР да потвърди има ли загинал българин Зловещият инцидент се случи в северната ни съседка, по първоначални данни 53-годишен сънародник е загубил живота си Бургазлия пак пристъпи закона Криминално проявен и осъждан мъж задигна маркови слънчеви очила
Какви са нагласите на работодателите в България? В Бургас се наблюдава умерено нарастване в намеренията за наемане на нови служители Голямо напрежение в София В "Захарна фабрика"
Как са изглеждали преди 35 години (СНИМКА) Катето Евро показа трогателен кадър Стана 4-кратен световен шампион Млад българин удивлява в математиката
Земетресение в Калифорния Трусът е от 5,2 по скалата на Рихтер Почина Ализа Маген - жената с най-висок пост в историята на "Мосад" Тя си отиде на 88 години
Какво ще е времето днес? По Черноморието ще е предимно облачно Българите са в основата на човешката цивилизация! Това е доказано от Раковски Най-големият български учен и революционер е успял да определи съвсем точно къде е прародината ни и е установил, че гръцкият език е формиран от нашия